Krantenkoppen

Daar is Black Friday, daar zijn de oplichters: FOD Economie en Testaankoop roepen op tot waakzaamheid

Black Friday, Sinterklaas, Kerstmis,.. November en december zijn dé koopjesmaanden en dat weten ook oplichters. “Elk jaar opnieuw zien we in de aanloop naar de feesten tal van frauduleuze webshops opduiken”, klinkt het bij Testaankoop. Zowel de consumentenorganisatie als de FOD Economie roepen op tot waakzaamheid.

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen

De Franse regering zal in 2025 een aanbesteding lanceren voor de bouw van nieuwe windmolenparken op zee. Die moeten in 2035 goed zijn voor 10 gigawatt (GW) capaciteit, zo heeft president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd. De capaciteit zal zo meer dan verdubbelen.

Lees meer »
Vanaf morgen om 7 uur gevechtspauze, eerste gijzelaars worden ‘s namiddags vrijgelaten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vanaf morgen om 7 uur gevechtspauze, eerste gijzelaars worden ‘s namiddags vrijgelaten

De pauze in de vijandelijkheden tussen het Israëlisch leger en Hamas begint vrijdagochtend om 7 uur lokale tijd (6 uur Belgische tijd). Dat zegt een woordvoerder van het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. De Golfstaat bemiddelde mee. Om 16 uur lokale tijd zullen vervolgens 13 gijzelaars vrijgelaten worden. Ook de radicale Palestijnse organisatie Hamas heeft die timing bevestigd.

Lees meer »
De Tijdloze, Studio Brussel en VRT CANVAS zorgen voor een tijdloos eindejaar live vanuit Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Tijdloze, Studio Brussel en VRT CANVAS zorgen voor een tijdloos eindejaar live vanuit Kortrijk

Woensdag werd het boek ‘De Tijdloze Foto’s’ van Carline Vandercuyssen voorgesteld in LandMarck Hall E0, gekoppeld aan een tentoonstelling. Tezelfdertijd werd bekend gemaakt dat Studio Brussel een week lang uitzendt vanuit Muziekcentrum Track. Ook VRT CANVAS is van de partij met talkshows.
The post De Tijdloze, Studio Brussel en VRT CANVAS zorgen voor een tijdloos eindejaar live vanuit Kortrijk appeared

Lees meer »
Hamas laat 24 gijzelaars vrij: wat weten we over hen? En hoe moet het nu verder?
VRT NWS
VRT NWS

Hamas laat 24 gijzelaars vrij: wat weten we over hen? En hoe moet het nu verder?

Iets na 15 uur onze tijd heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas verschillende Israëlische gijzelaars vrijgelaten. Eerder hadden Israël en Hamas een akkoord bereikt om 13 gijzelaars vrij te laten in ruil voor 50 Palestijnse gevangenen, maar onverwacht werden daarbovenop een tiental Thaise gijzelaars vrijgelaten. Wat weten we over de gijzelaars? En hoe moet het nu verder?

Lees meer »
Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Assisenproces martelmoord van start: hoe zijn vrienden Hilal doodmartelden in zijn gruwelijke laatste dagen

Vandaag gaat het grootste assisenproces ooit in Limburg van start. Dertien beschuldigden staan in Tongeren terecht voor de moord op Hilal Makhtout (33). De Genkenaar kwam in maart 2019 om het leven nadat hij drie dagen lang gemarteld werd op verschillende locaties. Het belooft een pittig proces te worden, dat vier weken zal duren. Vlak voor de kerstvakantie kennen de

Lees meer »
Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”

Een openbaar bestuur kan het dragen van religieuze tekens op het werk verbieden. Dat zegt het Europees Hof van Justitie dinsdag in een nieuw arrest. Volgens het Hof is het evenwel de nationale rechter die moet nagaan of de genomen maatregelen zorgen voor een afstemming tussen de vrijheid van godsdienst en de legitieme doelstellingen van dat verbod.

Lees meer »
Walter Grootaers geeft update over gezondheid en De Kreuners: “Ik hoop in 2024 of 2025 concerten te hervatten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Walter Grootaers geeft update over gezondheid en De Kreuners: “Ik hoop in 2024 of 2025 concerten te hervatten”

Walter Grootaers (68) deelt op ‘Radio 2′ mee dat het intussen beter met hem gaat. In september heeft de zanger bekendgemaakt dat hij leverkanker heeft. Daardoor drukte ‘De Kreuners’ de pauzeknop in en laste ze hun geplande concert af. Gelukkig meldt hij dus nu dat het de goede kant op gaat: “De operatie is succesvol verlopen, en momenteel onderga ik

Lees meer »
80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Tachtig Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten via de grensovergang in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib op X, het voormalig Twitter. “Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen”, klinkt het.

Lees meer »
Decospan voor cruciaal duel: “Dit wordt een heel belangrijk duel”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Decospan voor cruciaal duel: “Dit wordt een heel belangrijk duel”

Zaterdagavond neemt Decospan Menen het op tegen Volley Guibertin. Vorig weekend liep de ploeg van sportief manager Anne Verhelst tegen een 3-0-nederlaag (25-21, 25-21, 31-29) aan op het veld van VC Greenyard Maaseik. Ook woensdagavond werd Europees voor de CEV Cup verloren tegen Allianz Milano met 3-0.
The post Decospan voor cruciaal duel: “Dit wordt een heel belangrijk duel” appeared

Lees meer »