Krantenkoppen

De donkere, beenharde humor van ex-flik Vincent Voeten: “Dat ik mijn vriendin in moppen ‘dik’ noem, kan alleen maar omdat ze dat net niét is”

Een jaar geleden nog flik, vandaag voltijds comedian met een eigen zaalshow, een job als sidekick in ‘De ideale wereld’ én een verblijf in de spotlights van ‘De slimste mens’: het loopt lekker voor Vincent Voeten (36). “Ik lach met alles en iedereen, behalve met de islam. Te bang voor repercussies.”

Meer krantenkoppen in België

Wie heeft Belaid Absa (72) uit Meulebeke gezien?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wie heeft Belaid Absa (72) uit Meulebeke gezien?

Op vrijdag 1 december om middernacht verliet de 72-jarige Belaid Absa zijn woning in Oude Tieltstraat in Meulebeke en begaf zich naar een nachtwinkel in Kortrijk. Hij raakte de weg kwijt en had omstreeks 4 uur, nadat hij tankte in Herzele, een laatste contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Belaid Absa (72)

Lees meer »
Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in zaak rond bestorming Capitool, en dus kan hij ook aangeklaagd worden door individuele burgers 
VRT NWS
VRT NWS

Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in zaak rond bestorming Capitool, en dus kan hij ook aangeklaagd worden door individuele burgers 

Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in de zaak van de bestorming van het Capitool. Dat heeft het Amerikaanse hof van beroep in Washington DC beslist. Concreet betekent dat voor Trump dat hij ook kan worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »
Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem”

Filmfestival Oostende lost zijn eerste titels. Naast de wereldpremière van ‘Holy Rosita’ van Wannes Destoop en ‘The Couple Next Door’, de internationale reeks van Vlaamse regisseur Dries Vos, staat ook Koen Mortiers vierde langspeler ‘Skunk’ op het programma.
The post Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen die uit Zeebrugge kwam
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen die uit Zeebrugge kwam

Ruim vier jaar nadat 39 migranten dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk, is een lid van de mensensmokkelbende veroordeeld. Een vervoerder uit Noord-Ierland heeft zeven jaar gevangenisstraf gekregen, zo oordeelde de Old Bailey Criminal Court in Londen donderdag. De 26-jarige man werd gedreven door hebzucht toen hij en anderen bij verschillende keren migranten het land in

Lees meer »
Liveblog – Gevechten in Gaza woeden voort, WHO wil zelfde leveringen naar Gaza als tijdens gevechtspauze
VRT NWS
VRT NWS

Liveblog – Gevechten in Gaza woeden voort, WHO wil zelfde leveringen naar Gaza als tijdens gevechtspauze

Voor de tweede dag op rijn na het tijdelijke bestand tussen Israël en Hamas waarbij gijzelaars en gevangenen werden uitgewisseld, woeden de gevechten in alle hevigheid voort. Ondertussen zijn al zo’n 240 Palestijnen om het leven gekomen. De VN pleit voor een nieuwe gevechtspauze en de WHO wil dat de hulpkonvooien dringend opnieuw op gang komen. Volg hier de belangrijkste

Lees meer »
Ferro non Ferro van Indrustriemuseum Gent: “IJzersterke expo over metaalindustrie, niet alleen kijken maar ook doen”
VRT NWS
VRT NWS

Ferro non Ferro van Indrustriemuseum Gent: “IJzersterke expo over metaalindustrie, niet alleen kijken maar ook doen”

In Gent heeft het Industriemuseum de nieuwe tentoonstelling "Ferro non Ferro" geopend. Omdat we overal metaal zien, vastnemen en wellicht dagelijks gebruiken, mocht daar wel eens een expo over komen, dachten ze. Je ziet er opmerkelijke voorwerpen, loodzware machines en bijzondere verhalen over grondstoffen, metaalarbeiders en bedrijven. En wie wil kan zelf aan de slag in het metaalatelier.

Lees meer »
West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma”

Op haar dertigste heeft Emma Meesseman al zoveel verwezenlijkt in het basket dat we al gerust de term ‘levende legende’ mogen gebruiken. De nuchtere en verbeten Ieperse mag dan ook volledig terecht de titel van West-Vlaams Ambassadeur aan haar al indrukwekkende palmares toevoegen.
The post West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma” appeared first on

Lees meer »
Expo wordt discohal ‘Nouvelan’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Expo wordt discohal ‘Nouvelan’

Wie met oudejaarsavond nog niet weet wat gedaan, kan op zondag 31 december terecht op Nouvelan in Waregem Expo. Robbe Himpe, Emma Baert, Arthur Wyckhuyse en Lewis Bekaert voorzien dan een groots all-in discofeest voor streekgenoten ouder dan 18 jaar. Niemand minder dan Omdat Het Kan & Average Rob tellen in de Expo af naar 2024.
The post Expo wordt

Lees meer »