Krantenkoppen

De Planckaerts zijn – na realitysoap – nog niet uitverteld en trekken naar theater: “Zeker nog 500 verhalen die mensen niet kennen”

Televisie had ze al lang veroverd, maar de familie Planckaert wil nu ook in het theater scoren. Volgend voorjaar trekken ze Vlaanderen door. Vader Eddy, en moeder Krista vertellen verhalen over hun rijk gevulde leven. Over het wielrennen. En over de familie. En de twee zonen, Francesco en Junior maken muziek. VTM NIEUWS was bij de persvoorstelling.

Meer krantenkoppen in België

Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar

De prijs van cacao, waarvan chocolade wordt gemaakt, blijft stijgen. Dinsdag bereikte de prijs op de termijnmarkt in New York 4.147 dollar per ton, het hoogste niveau sinds 1977, schrijft persagentschap Bloomberg.

Lees meer »
Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden

In woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark is Jérôme Vermeersch (101) gestorven. Hij woonde destijds in Woumen waar hij werd geboren. Als sasmeester had hij in de loop der jaren verschillende werkplekken. Van Boezinge en Lo tot in Bredene. Vijf maanden geleden overleed zijn echtgenote. Ze werd 99 jaar en woonde ook in De Boomgaard. Jérôme en Marie-Louise waren 72 jaar

Lees meer »
Rekenhof onthoudt zich van oordeel over jaarrekening van federale staat: “Te veel significante onzekerheden en tekortkomingen”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Rekenhof onthoudt zich van oordeel over jaarrekening van federale staat: “Te veel significante onzekerheden en tekortkomingen”

Het Rekenhof onthoudt zich opnieuw van een oordeel over de jaarrekening 2022 van de federale staat. Volgens een mededeling van de begrotingswaakhond bevatten de rekeningen, net als vorig jaar, “te veel significante onzekerheden en tekortkomingen”. Die onthouding is “het meest ongunstige oordeel” dat externe certificeerders kunnen geven.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Beelden tonen hoe vrijgelaten gijzelaars aankomen in Egypte – Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Steun aan terrorisme”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Beelden tonen hoe vrijgelaten gijzelaars aankomen in Egypte – Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Steun aan terrorisme”

In de Gazastrook is vrijdagochtend de afgesproken gevechtspauze ingegaan. Hamas heeft vanmiddag ook dertien Israëlische gijzelaars en ook nog eens tien Thaise gijzelaars en één Filipijnse vrijgelaten. Israël heeft in ruil vanavond 39 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Het gaat om de eerste vrijlatingen als onderdeel van de gevangenenruil tussen Hamas en Israël. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen begrafenis, wel een levensfeest”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen begrafenis, wel een levensfeest”

Karel Lefevere (59) en zijn dochter Ine (34) streden samen tegen kanker. Bij hem werd longkanker vastgesteld, zij kreeg borstkanker. Wekenlang lagen ze naast elkaar in de zetel. Ze spraken over chemosessies, het leven en de dood. Ine lijkt haar gevecht nu te gaan winnen. Maar Karel verloor het zijne donderdagavond. “Ik zweef momenteel tussen opluchting, verdriet en angst.”

Lees meer »
Weervrouw Jacotte Brokken onthult: “Het weerbericht is nooit live”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Weervrouw Jacotte Brokken onthult: “Het weerbericht is nooit live”

Jacotte Brokken maakt donderdagavond haar opwachting in ‘De slimste mens ter wereld’. Ze heeft meteen een verrassende onthulling in petto voor Erik Van Looy: het weerbericht bij VRT is nooit live, maar wordt vooraf opgenomen. “We nemen dat op”, zei Brokken in de quizshow. “Het weer is nooit live.” Presentator Erik Van Looy was verrast door deze informatie. “Dan moet

Lees meer »