Krantenkoppen

De vader van de nieuwe Vooruit-voorzitter: “Toen Melissa zei wat ze wilde studeren, vroegen we: ‘Wat ga je dáár nu mee doen?’”

Voor Patrick Depraetere (61) had het gerust wat trager gemogen, maar plots is zijn dochter Melissa (31) partijvoorzitter van Vooruit. “We voelen mee met Conner. Het is niet dat Melissa zijn job wilde afpakken, hé.”

Meer krantenkoppen in België

Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden

Wil de volgende Vlaamse regering ooit uitpakken met een begroting in evenwicht, dan zal ze eerst serieus het mes moeten bovenhalen óf nieuwe belastingen moeten introduceren, voor ze met geld beginnen strooien voor nieuw beleid. Zelfs de eigen administratie waarschuwt dat de alarmbellen voor de Vlaamse overheidsfinanciën op rood staan. Wat is er aan de hand?

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”

Astrid Coppens (40) heeft twee jubileums te vieren: niet alleen is het tien jaar geleden dat ze haar eigen kledingcollectie oprichtte, ze is ook tien jaar samen met haar man Bram. “Maar van liefde op het eerste gezicht was geen sprake”, vertelt ze in ‘Story’, waar ze ook verklapt dat er spannende toekomstplannen zijn op het kleine scherm. “De voorbije

Lees meer »
Champions League blijft tot 2027 gratis te zien bij VTM, VRT is alles kwijt
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Champions League blijft tot 2027 gratis te zien bij VTM, VRT is alles kwijt

De Champions League zal tot 2027 te zien zijn op VTM. De zender breidt zijn aanbod vanaf 2024 zelfs uit naar live wedstrijden op dinsdag, woensdag én donderdag. België blijft zo één van de weinige landen waar de grootste voetbalcompetitie op het open net te zien is. Ook telecomoperatoren Proximus en Telenet haalden de rechten binnen, al zullen de matchen

Lees meer »
WEERBERICHT. Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag: code geel in verschillende provincies voor gladheid
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

WEERBERICHT. Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag: code geel in verschillende provincies voor gladheid

De dag begint met aanvriezende mist of wolkenvelden, die nog vergezeld zijn van wat lichte winterse neerslag in het zuidoosten en het oosten van het land en wat motregen elders. Vooral in Vlaanderen en lokaal ook in Hoog-België kunnen nog enkele rijm- of ijsplekken voorkomen. Voorzichtigheid is aangewezen deze ochtend, zo waarschuwt het KMI donderdag. Naarmate de uren verstrijken wordt

Lees meer »
Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams

Productiebedrijf Fremantle heeft een schikking getroffen met hun voormalige ‘Britain’s got talent’-jurylid David Walliams (52), die de talentenjacht verliet nadat hij respectloze opmerkingen over de kandidaten had gemaakt. De voorwaarden van de schikking zijn niet bekendgemaakt, maar volgens bronnen van ‘Daily Mail’ zou Walliams 1 miljoen pond hebben ontvangen.

Lees meer »
Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”

Exact een jaar geleden trokken Francine Vantorre (85) en Marc Fouquet (88) aan de alarmbel: hun rijwoning Knokke-Heist vertoonde langs alle kanten scheuren en barsten door een nabijgelegen bouwput. Wat blijkt? Vandaag is de situatie alleen maar érger geworden. Het ontluisterende relaas van een nieuwe rondleiding. “Kijk daar: die scheur had ik zelfs nog niet gezien.”

Lees meer »
Zuhal Demir blijft thuis en gaat niet naar de klimaattop in Dubaï
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Zuhal Demir blijft thuis en gaat niet naar de klimaattop in Dubaï

Zuhal Demir blijft thuis en gaat niet naar de klimaattop in Dubaï. “Ik heb daar geen rol te spelen”, zegt ze. De klimaattop van de laatste kans, wordt ook wel gezegd, start vandaag met 70.000 aanwezigen uit de hele wereld. De uitdaging is om de opwarming van de aarde te stoppen. In eerdere toppen, zoals van Parijs, is dat niet

Lees meer »
Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden

In woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark is Jérôme Vermeersch (101) gestorven. Hij woonde destijds in Woumen waar hij werd geboren. Als sasmeester had hij in de loop der jaren verschillende werkplekken. Van Boezinge en Lo tot in Bredene. Vijf maanden geleden overleed zijn echtgenote. Ze werd 99 jaar en woonde ook in De Boomgaard. Jérôme en Marie-Louise waren 72 jaar

Lees meer »