Krantenkoppen

Deze videobeelden tonen volgens Israël dat Hamas uitvalsbasis had in Al-Shifaziekenhuis

Met bijkomende video’s wil Israël bewijzen dat Hamas in het Al-Shifaziekenhuis een uitvalsbasis had. In de kliniek verblijven nog 250 aan hun bed gekluisterde patiënten.

Meer krantenkoppen in België

45 procent Vlaamse academici werd ooit geïntimideerd
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

45 procent Vlaamse academici werd ooit geïntimideerd

Ongeveer 45 procent van het academische personeel aan de vijf Vlaamse universiteiten kwam ooit al eens in aanraking met een vorm van intimidatie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR). Het gaat over werkgerelateerde intimidatie, publieke beledigingen of ander gedrag afkomstig van buiten de instelling.

Lees meer »
Luna heeft leukemie en zit al een jaar in het dierenasiel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Luna heeft leukemie en zit al een jaar in het dierenasiel

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje. Deze week gingen we langs bij Poezelou, een opvang voor zwerfkatjes in Koekelare. Zij zoeken een thuis voor Luna (1,5), een kattin met een ongeneeslijke ziekte die hoopt haar laatste jaren in een warm nest te mogen slijten.
The post Luna heeft leukemie en zit

Lees meer »
Bekend Oostends horecakoppel vernieuwt brasserie Le Bassin: “En tijdens de werken blijven we gewoon open”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bekend Oostends horecakoppel vernieuwt brasserie Le Bassin: “En tijdens de werken blijven we gewoon open”

Brasserie Le Bassin ondergaat een metamorfose en breidt uit. Chef Tom en gastvrouw Elsie reageren: “Daarmee brengen we de brasserie op het niveau van de andere uitbreiding. Ook de kinderen Jules en Zoë komen het team versterken. En tijdens de werken blijven we gewoon open.”
The post Bekend Oostends horecakoppel vernieuwt brasserie Le Bassin: “En tijdens de werken blijven we

Lees meer »
Nieuwe aardbeving met kracht van 6,6 schrikt Filipijnen opnieuw op
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nieuwe aardbeving met kracht van 6,6 schrikt Filipijnen opnieuw op

Een nieuwe aardbeving met een kracht van 6,6 heeft het zuiden van de Filipijnen zondag opnieuw opgeschrikt. Dat meldt het United States Geological Survey. De beving werd om 18.36 uur lokale tijd (11.36 uur Belgische tijd) gemeten ten noordoosten van Bislig, op Mindanao. Zaterdag vond op dat eiland ook al een zware aardbeving plaats.

Lees meer »
Politiezone CARMA gaat strenger controleren op knalvuurwerk
VRT NWS
VRT NWS

Politiezone CARMA gaat strenger controleren op knalvuurwerk

De politiezone CARMA zal heel de maand december het toezicht op knalvuurwerk vergroten. Zeker rond deze tijd van het jaar stijgt het aantal meldingen over knalvuurwerk, zoals voetzoekers. "Naar de feestdagen toe wordt er meer knalvuurwerk gebruikt, maar er geldt een algemeen verbod", vertelt Wim Dries (CD&V), burgemeester van Genk.

Lees meer »
ONZE OPINIE. “Faites vos jeux”, waarom de N-VA op een Franstalige lijst gokt
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Faites vos jeux”, waarom de N-VA op een Franstalige lijst gokt

De N-VA spreekt bij de volgende verkiezingen ook Frans. In een interview zegt voorzitter Bart De Wever dat hij bij de verkiezingen in Franstalig België met een lijst wil komen. “Faites vos jeux”: N-VA gokt dat het asiel- en anti-wokediscours evengoed een snaar bij Waalse kiezers zal raken. “Dat sentiment is er zeker”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “De grote vraag:

Lees meer »
Niveau van Vlaams onderwijs blijft dalen: leerlingen scoorden nog nooit zo slecht
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Niveau van Vlaams onderwijs blijft dalen: leerlingen scoorden nog nooit zo slecht

De Vlaamse vijftienjarigen scoren op het vlak van leesvaardigheid, wiskunde en wetenschappen een stuk slechter dan hun leeftijdsgenoten vier jaar geleden. Dat blijkt uit het nieuwe PISA-onderzoek. Het is het slechtste rapport ooit voor ons Vlaams onderwijs. “Niemand moet uitvluchten of excuses zoeken voor deze resultaten”, reageert minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) die de resultaten aangrijpt om door te

Lees meer »
Nauwelijks boetes voor roken met kinderen in de auto
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Nauwelijks boetes voor roken met kinderen in de auto

CD&V vraagt dat het rookverbod in de auto, in het bijzijn van kinderen, veel strenger wordt gecontroleerd. Het aantal controles daarop is erg beperkt, “terwijl de gevaren voor kinderen bij roken in de auto toch enorm groot zijn”, onderstreept CD&V-Kamerlid Els Van Hoof.

Lees meer »
Elon Musk reageert voor het eerst na ophef rond antisemitische tweet en heeft duidelijke boodschap voor adverteerders: “Go f*ck yourself”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Elon Musk reageert voor het eerst na ophef rond antisemitische tweet en heeft duidelijke boodschap voor adverteerders: “Go f*ck yourself”

Elon Musk deed voor het eerst een interview met de reguliere media sinds zijn antisemitische tweet op X eerder deze maand. Hij verontschuldigde zich voor wat hij zelf zijn “domste” post ooit noemde, maar haalde ook uit naar adverteerders die zijn platform verlieten vanwege het toenemende antisemitisme op X: “Go f*ck yourself”.

Lees meer »