Krantenkoppen

Drie partijen op zakdoek van elkaar en nog heel veel onbesliste kiezers: Nederland gaat “razend spannende” verkiezingen tegemoet

De Nederlandse verkiezingen draaien uit op een nek-aan-nekrace. En zeven op de tien Nederlanders zijn er nog niet helemaal uit op wie ze gaan stemmen. Dus zetten de partijen in de laatste rechte lijn alle zeilen bij.

Meer krantenkoppen in België

Boosheid over opruimactie bij asielzoekers: “Matrassen en spullen weggenomen, mensen moesten de vrieskou in”
VRT NWS
VRT NWS

Boosheid over opruimactie bij asielzoekers: “Matrassen en spullen weggenomen, mensen moesten de vrieskou in”

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het steuncollectief Vriendschap zonder Grenzen zijn boos over de opruimacties aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel, waar een vijftigtal asielzoekers overnachten. Hun spullen zijn donderdagnamiddag meegenomen en weggegooid, stellen de organisaties. Dat zou gebeurd zijn op initiatief van de eigenaar van het gebouw, Belfius Insurance.

Lees meer »
Werkgevers krijgen drie maanden extra om koopkrachtpremie toe te kennen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Werkgevers krijgen drie maanden extra om koopkrachtpremie toe te kennen

Bedrijven die in crisistijden goed hebben geboerd zullen nog tot 31 maart 2024 in plaats van 31 december 2023 een koopkrachtpremie kunnen uitkeren aan hun personeel. Dat heeft de federale regering vrijdag beslist. Uit cijfers van HR-bedrijf Acerta bleek vorige maand nog dat slechts 1 op 172 werknemers het extraatje al kreeg toegezegd.

Lees meer »
Hans verkozen tot 126ste Sint-Elooisdeken van Pittem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Hans verkozen tot 126ste Sint-Elooisdeken van Pittem

Op zaterdagavond 2 december vierde de Pittemse Sint-Elooisgilde in zaal De Magneet zijn jaarlijks Sint-Elooisfeest, waarbij ook dit keer een nieuwe deken verkozen werd. Hans Vandewalle kwam als winnaar uit de bus. Hij is daarmee de 126e Sint-Elooisdeken en dus ook deken van Zotte Maandag.
The post Hans verkozen tot 126ste Sint-Elooisdeken van Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »
De U9 van SK Reningelst
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De U9 van SK Reningelst

SK Reningelst en FC Westouter hebben ook dit jaar weer een samenwerkingsverband voor de jeugdwerking. De U9-ploeg treedt aan onder de vlag van SK Reningelst. Boven v.l.n.r. hulptrainer Stijn Rassalle, Staf Rassalle, Zana Devilder, Sep Swaels, Pauline Vanexem en trainer Pedro Swaels. Onder v.l.n.r. Ebe Rodenbach, Leon Masschelin, Daan Fonteyne en Remco Lahoutte. (foto EF)
The post De U9 van

Lees meer »
Okra huldigt haar kampioenen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Okra huldigt haar kampioenen

Okra Oostrozebeke mag gerust gezien worden als een voorbeeld voor de vele Okra verenigingen in de regio. De vereniging staat er bijzonder sterk voor met zijn 370 leden. Dirk De Keyzer is samen met Rosette Vullers de drijvende kracht achter Okra Sport. Na een druk seizoen was het tijd om samen te genieten van het
The post Okra huldigt haar

Lees meer »
Afghaanse vluchteling riskeert bijna vijf jaar cel voor drogeren en verkrachting 16-jarige: “Ze vroeg het zelf!”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Afghaanse vluchteling riskeert bijna vijf jaar cel voor drogeren en verkrachting 16-jarige: “Ze vroeg het zelf!”

Een 22-jarige Afghaan uit Bredene riskeert in beroep bijna vijf jaar cel voor aanranding en verkrachting van een zestienjarig meisje, dat hij eerst verdoofde door haar een pilletje XTC te geven. Volgens zijn eigen verklaring werd hij bijna zelf verkracht.
The post Afghaanse vluchteling riskeert bijna vijf jaar cel voor drogeren en verkrachting 16-jarige: “Ze vroeg het zelf!” appeared first

Lees meer »
KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’

Een volledig uitverkocht Sportpaleis bouwde vrijdagavond een uitzinnig feestje samen met hun jeugdidolen. Ceremoniemeesters Gert Verhulst en James Cooke hadden er duidelijk zin in! Het werd een groot feest, een spetterend weerzien met de cast van ‘Het Huis Anubis’, die voor het eerst in bijna 20 jaar opnieuw samen op een podium stonden. Moora Vander Veken en Niels Destadsbader brachten

Lees meer »
“Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond?

Worden de ambachtelijke mellowcakes van Stephan Destrooper binnenkort vanuit de chocolaterie in Veurne naar Australië of Japan verscheept? Als het van de Koksijdse patissier zelf afhangt wel. “En als we die daar kunnen vermarkten, kan het overal.”
The post “Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond? appeared first on

Lees meer »