Krantenkoppen

Drugsdealende Poolse buren uit Hooglede samen met afnemer veroordeeld

Twee Poolse mannen die naast elkaar wonen in Hooglede zijn veroordeeld voor het dealen van drugs in de regio. Ook een man uit Adinkerke bij wie een van hen ging leveren, is veroordeeld. Elk kregen ze een celstraf met uitstel onder voorwaarden en een geldboete. Een Chevrolet waarmee de drugstransporten gebeurden is verbeurd verklaard.

Op 6 april van dit jaar merkte een politiepatrouille een zeer traag rijdende grijze Chevrolet op de Dijk in Adinkerke op. De auto reed vervolgens traag de parking van shop Real Tobacco XL op waarna de politiemensen tot een controle over gingen. Aan het stuur zat de 31-jarige Pool P.P. uit Hooglede. Naast hem zat zijn 24-jarige broer W.P. , die in Duitsland woont. “In de wagen hing een duidelijke marihuanageur”, sprak de procureur. “Er werden twee A4 enveloppen gevonden met daarin gripzakjes en 30 gram marihuana. Er werd ook een adres gevonden waar ze moesten leveren, wat verderop in Adinkerke. De politie ging langs in burger en de 27-jarige S.L. opende de deur. Bij een huiszoeking werden ook bij hem zaken gevonden die wijzen op drugsverkoop. Uit telefonieonderzoek werd ontdekt dat P.P. leverde in opdracht van ‘de geschilderde landgenoot’, wat na drie maanden onderzoek zijn 40-jarige buurman A.N. uit Hooglede bleek te zijn. Ook hij belandde in de cel.”

A.N. kreeg achttien maanden cel met uitstel, zijn buurman P.P. vijftien maanden met uitstel en klant S.L. tien maanden met uitstel. Elk kregen ze ook 8.000 euro boete, deels effectief. De broer uit Duitsland werd vrijgesproken. (JH)

The post Drugsdealende Poolse buren uit Hooglede samen met afnemer veroordeeld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Wateroverlast komt uitvoerig ter sprake op gemeenteraad in Moorslede: “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wateroverlast komt uitvoerig ter sprake op gemeenteraad in Moorslede: “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest”

De wateroverlast was donderdagavond de hoofdbrok tijdens de gemeenteraad van Moorslede. “We zijn een probleemgemeente. Niet door het hemelwater, maar het water dat van elders komt. Dat is het probleem”, aldus burgemeester ward Vergote (Visie) “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest. Al stond het waterpeil in de Guido Gezellelaan in Dadizele dit keer hoger dan de vorige

Lees meer »
Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden

In woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark is Jérôme Vermeersch (101) gestorven. Hij woonde destijds in Woumen waar hij werd geboren. Als sasmeester had hij in de loop der jaren verschillende werkplekken. Van Boezinge en Lo tot in Bredene. Vijf maanden geleden overleed zijn echtgenote. Ze werd 99 jaar en woonde ook in De Boomgaard. Jérôme en Marie-Louise waren 72 jaar

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
Waalse vrouw krijgt celstraf nadat ze vier keer tabak stal in Colruyt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Waalse vrouw krijgt celstraf nadat ze vier keer tabak stal in Colruyt

Een 24-jarige vrouw uit het Waalse La Louvière heeft vier maanden cel en 1.200 euro boete gekregen voor meerdere diefstallen in de Colruyt van Koksijde en Veurne. Telkens stopte de vrouw tabak en drank onder haar kledij.
The post Waalse vrouw krijgt celstraf nadat ze vier keer tabak stal in Colruyt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Cultuur, rivieren en vogels op nieuwe eurobiljetten
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Cultuur, rivieren en vogels op nieuwe eurobiljetten

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de “Europese cultuur” en “rivieren en vogels” centraal komen te staan. Die onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding, meldt de ECB in een persbericht.

Lees meer »