Krantenkoppen

Eerste beelden van Indiase arbeiders die al negen dagen ondergronds vastzitten

Voor het eerst hebben reddingswerkers beelden kunnen maken van de 41 werkmannen die al sinds 12 november vastzitten in een ingestorte snelwegtunnel in het noorden van India. ‘We komen eraan, maak je geen zorgen.’

Meer krantenkoppen in België

Het nieuwe bankenprotocol: dít moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het nieuwe bankenprotocol: dít moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen

Enig idee wat uw spaarboekje effectief opbrengt? Uw bank zal u daarover voortaan veel transparanter moeten informeren. “De bank zal de spaarder binnenkort op rekeningen met een beter rendement wijzen”, zegt staatssecretaris Alexia Bertrand. Onder haar impuls sloot de regering vandaag een protocol met de bankensector. Wat kan je met de nieuwe spaarcalculator? En welke maatregelen moeten tot betere voorwaarden

Lees meer »
Twintigers over de impact van de scheiding van hun ouders: “Ik ben nu 23 en nog steeds leef ik uit een valies”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Twintigers over de impact van de scheiding van hun ouders: “Ik ben nu 23 en nog steeds leef ik uit een valies”

“Vroeger worstelde ik met: Bij wie ga ik Nieuwjaar vieren? Nu met: Hoe ga ik dat later doen wanneer ik kinderen heb en mijn ouders samen wil uitnodigen?” Scheiden is lijden, zo ervaarden ook deze jongeren. In haar podcast ‘Split’, voor De Warmste Week, praat ervaringsdeskundige Emma Bale met bekende kinderen van gescheiden ouders. Drie onbekende Emma Bales doen hier

Lees meer »
“Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond?

Worden de ambachtelijke mellowcakes van Stephan Destrooper binnenkort vanuit de chocolaterie in Veurne naar Australië of Japan verscheept? Als het van de Koksijdse patissier zelf afhangt wel. “En als we die daar kunnen vermarkten, kan het overal.”
The post “Wie wil dromen, moet groot dromen”: gaan de mellowcakes van Stephan Destrooper uit Koksijde straks de wereld rond? appeared first on

Lees meer »
Broedt Poetin op plannen in de Noordzee?
De Standaard
De Standaard

Broedt Poetin op plannen in de Noordzee?

Russische spionageschepen hebben zich de afgelopen maanden stilletjes opgehouden voor de de Nederlandse kust, in de buurt van datakabels, windmolenparken en gasleidingen. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer, het platform voor onderzoeksjournalistiek van de omroep KRO-NCRV. Er zijn aanwijzingen dat de Russen onderwaterdrones inzetten voor spionage en sabotage.

Lees meer »
Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de keuken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de keuken”

Het bekende rock- en metalcafé The Crash in de Langestraat opent vrijdag 1 december na een dikke maand sluiting opnieuw de deuren met een geheel nieuwe sanitair blok. “Ik denk er ook aan om volgend voorjaar de keuken te vernieuwen”, zegt uitbater Pieter Ver Eecke.
The post Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de

Lees meer »
Na racisme-rel: koning Charles en prinses Kate verschijnen voor het eerst weer samen op kerstreceptie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Na racisme-rel: koning Charles en prinses Kate verschijnen voor het eerst weer samen op kerstreceptie

Het boek ‘Endgame’ zorgt intussen al een week voor een racisme-rel. Royalty-watcher Omid Scobie (42) zou koning Charles III (75) en prinses Kate (41) genoemd hebben als “racistische royals”, waar Meghan Markle (42) het over had in haar interview met Oprah Winfrey (69). De Britse koning reageerde eerder al op het incident, maar lijkt het nu toch even aan de

Lees meer »
Basketbal in Zwevezele weer in de lift: voorzitter is tevreden en blijft ambitieus
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Basketbal in Zwevezele weer in de lift: voorzitter is tevreden en blijft ambitieus

De basketbalcompetitie valt dit weekend even stil, want er wordt tijd vrijgemaakt voor de volgende ronde in de beker. In Zwevezele wordt stiekem gedroomd van een (halve) finale, al moet de eerstvolgende klip niet onderschat worden. Ondertussen kijkt de voorzitter tevreden terug op het eerste deel van de reguliere competitie.
The post Basketbal in Zwevezele weer in de lift: voorzitter

Lees meer »
Anderhalf jaar geleden was hij nog toptennisser, nu vecht Alex Dolgopolov voor Oekraïne: “Vroeger maakte ik grapjes, nu betaal ik de prijs van de oorlog”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Anderhalf jaar geleden was hij nog toptennisser, nu vecht Alex Dolgopolov voor Oekraïne: “Vroeger maakte ik grapjes, nu betaal ik de prijs van de oorlog”

Voormalig toptennisser Alex Dolgopolov vecht voor zijn vaderland Oekraïne in de oorlog met Rusland. Na zijn pensioen als tennisser, anderhalf jaar geleden, ging hij het Oekraïense leger in. “Ik was altijd aan het lachen en grapjes aan het maken. Dat is nu anders, je betaalt de prijs van de oorlog”, vertelt hij in gesprek met The Daily Mail.

Lees meer »
Schoonvader (55) blijft in cel voor moord op schoonzoon aan IJzerdijk: elektronisch toezicht tweede maal geweigerd
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Schoonvader (55) blijft in cel voor moord op schoonzoon aan IJzerdijk: elektronisch toezicht tweede maal geweigerd

De 55-jarige Stephane V. uit Nieuwpoort blijft twee maanden langer in de cel op verdenking van de moord op zijn schoonzoon Mario Sumaj (28). De loodgieter uit Koekelare werd in de zomer van 2022 met acht kogels doodgeschoten aan de IJzer in Diksmuide. De raadkamer weigerde voor de tweede keer een vrijlating met elektronisch toezicht. “Nochtans zou dat perfect kunnen

Lees meer »
Villa Rozerood is eerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Villa Rozerood is eerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen

Villa Rozerood uit De Panne mag zich de allereerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen noemen. Het zorghotel bezorgde sinds 2010 al 45.000 voor zwaar zieke kinderen en jongeren én hun gezin een zorgeloze vakantie.
The post Villa Rozerood is eerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop

Enkele Fnac-klanten zagen hun bestelling geweigerd omdat er een foute prijs op de website stond. Een speaker werd er aangeboden voor 39 euro. Dat is een forse korting, want normaal kost de speaker 119 euro. Fnac annuleerde de bestelling een paar dagen later, maar dat vindt Testaankoop onterecht. De consumentenorganisatie klopt nu aan bij de Economische Inspectie om de zaak

Lees meer »
Eerste Europese winst voor Maaseik: 1-3 bij het Roemeense Galati
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Eerste Europese winst voor Maaseik: 1-3 bij het Roemeense Galati

Greenyard Maaseik heeft zijn eerste Europese overwinning te pakken. De Maaslanders wonnen in de poulefase van de CEV Champions League met 1-3-cijfers op het veld van het Roemeense Galati. “We bevestigen dat we goed bezig waren. Vorige week waren we nog te voorzichtig, maar vandaag zag ik een agressief Maaseik dat het duel niet uit de weg ging”, vertelt kapitein

Lees meer »
Israël bombardeert school in zuiden van Gaza: ‘ziekenhuizen overspoeld’
De Standaard
De Standaard

Israël bombardeert school in zuiden van Gaza: ‘ziekenhuizen overspoeld’

Het Israëlische leger heeft dinsdag doelwitten aangevallen in het zuiden van de Gazastrook. Dat schrijft The Times of Israel, op basis van Palestijnse berichten. Het Nassarziekenhuis in Khan Younis werd overspoeld door slachtoffers nadat Israël de Ma’en-school had gebombardeerd. ‘We waren bang en hebben niet geslapen’, zei een kind in het ziekenhuis.

Lees meer »