Krantenkoppen

Europa tikt België op de vingers voor op één na slechtste begroting van eurozone: alleen Slovakije doet slechter

België heeft de op één na slechtste begroting van de eurozone. Ons land moet van de Europese Commissie dringend maatregelen nemen om die op orde te krijgen. De Commissie vindt dat de Belgische regeringen te weinig vooruitgang boeken om het tekort te verkleinen.

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben hier, waar ben jij?”: prinses Kate steekt koninklijke middelvinger op naar Meghan Markle
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik ben hier, waar ben jij?”: prinses Kate steekt koninklijke middelvinger op naar Meghan Markle

“Wat een show!” Dat zeiden prins William (41) en prinses Kate (41) donderdag na afloop van de Royal Variety Performance. De prins en prinses genoten er van alle optredens van bekende artiesten. Al was het toch vooral prinses Kate zélf die met haar verschijning voor spektakel zorgde. “Een strategische PR-zet”, fileert onze mode- en royalty-experte Jelka Van Duyse. Zij ziet

Lees meer »
Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Franse Algerijn met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte blijft volhouden dat het slachtoffer hem in de Oostendse prostitutiebuurt aanviel met een mes.
The post Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Liesbeth Holvoet pleit voor register voor sterrenkindjes
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Liesbeth Holvoet pleit voor register voor sterrenkindjes

Op de gemeenteraad van november stelde Liesbeth Holvoet (Vooruit) voor om een sterrenregister aan te leggen voor plaatselijke sterrenkindjes. “Zo kunnen we als gemeente helpen bij het rouwproces van de ouders”, pleit ze. Bevoegd schepen Nadine Verheye (N-VA) zag het voorstel wil zitten.
The post Liesbeth Holvoet pleit voor register voor sterrenkindjes appeared first on KW.be.

Lees meer »
Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”

Wie volgend jaar La Kantina op de vrijetijdscampus wil uitbaten, moet daarvoor minstens 20.000 euro per jaar betalen. Dat staat in de nieuwe concessieovereenkomst die werd goedgekeurd op een extra gemeenteraad. Door de prijs te verlagen hoopt het gemeentebestuur meer kandidaten te kunnen aantrekken.
The post Kandidaat-uitbaters La Kantina moeten tegen 17 december offertes indienen: «Minstens 20.000 euro per jaar”

Lees meer »
Schokkende details over twee tieners die trans meisje (16) vermoordden met 28 messteken: “Wilden horen of ze schreeuwde als een meisje”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schokkende details over twee tieners die trans meisje (16) vermoordden met 28 messteken: “Wilden horen of ze schreeuwde als een meisje”

In Engeland moeten twee tieners (destijds 15, ondertussen 16 jaar oud) zich verantwoorden voor de moord op hun 16-jarige klasgenoot Brianna Ghey. Tijdens de rechtszaak komen steeds meer details aan het licht over wat er aan de moord van het trans meisje voorafging en hoe ze haar uiteindelijk om het leven brachten met 28 messteken. Zo zouden ze een codewoord

Lees meer »
Sinterklaas ontvangt en herverdeelt speelgoed
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sinterklaas ontvangt en herverdeelt speelgoed

Op uitnodiging van KWB Mariakerke kwam Sinterklaas onlangs naar zaal Ter Duinen in de Zwitserlandstraat. Hij kwam poolshoogte nemen van de actie ‘Ieder Kind een Sint’. Daarbij streeft KWB ernaar dat elk kind, ook kansarme jongens en meisjes, op 6 december een cadeautje krijgen. Vele mensen brachten duurzaam speelgoed naar Ter Duinen. Zo krijgt het
The post Sinterklaas ontvangt en

Lees meer »
Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan

Mensenrechtenorganisatie GRIP heeft een eerste deel van een schaduwrapport gepubliceerd voor het VN-comité dat waakt over de rechten van personen met een handicap, met “tal van verzwegen mensenrechtenschendingen”. Volgens de vzw die zich inzet voor gelijke rechten voor iedere persoon met een handicap, moeten de klassieke recepten van institutionele zorg, buitengewoon onderwijs, maatwerkbedrijven en vrijwilligerswerk worden herdacht.

Lees meer »
Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de ijsberg”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de ijsberg”

De stad Izegem is volop bezig met het verhuizen van het bedrijfsarchief van de voormalige Drukkerij Strobbe. “Een huzarenwerk, want het gaat om niet minder dan bijna zestig paletten waardevolle stukken”, zegt schepen van Archief Kurt Himpe.
The post Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de

Lees meer »