Krantenkoppen

Europa tikt ons land op de vingers voor begroting: maar één land doet slechter dan wij

De Europese Commissie tikt ons land op de vingers: de Belgische begroting dreigt volgend jaar 4,9 procent in het rood te duiken. Enkel Slovakije doet het slechter.

Meer krantenkoppen in België

Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch kampioen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch kampioen”

Tranen van geluk rolden over de wangen van Nick Van de Kerckhove. De 27-jarige veldrijder uit Beernem kroonde zich in Maldegem tot Belgisch kampioen bij de elite 3. Het is al zijn vierde kampioenstrui deze winter.
The post Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch

Lees meer »
Crisis aan de grens tussen Rusland en Finland: “Poetin speelt luguber spel met mensenlevens”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Crisis aan de grens tussen Rusland en Finland: “Poetin speelt luguber spel met mensenlevens”

Finland heeft de grens met Rusland op slot gegooid vanwege de migrantenstroom uit dat land. Alle negen grensposten zijn dicht. De Finnen beschuldigen de Russen ervan moedwillig een vluchtelingenstroom richting Europa in gang te zetten. Moskou vindt net dat Europa voor extra dreiging zorgt. “Poetin krijgt sowieso zijn zin”, stelt de Nederlandse ex-luitenant-kolonel én defensiedeskundige Patrick Bolder.

Lees meer »
Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”

Na een grondige renovatie opent het Doorgroeihuis in Oostende, waar dak- en thuislozen terechtkunnen, opnieuw de deuren in de Overvloedstraat. Er is zoals vroeger plaats voor 20 mensen en tijdens de winter is er noodcapaciteit mogelijk tot 26 plaatsen. Bij vriesweer wordt dat zelfs uitgebreid tot 35 slaapplaatsen. “En dat is voldoende”, vindt het stadsbestuur.
The post Dak- en thuislozen

Lees meer »
Amaris (17) lanceert eigen bier voor De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Amaris (17) lanceert eigen bier voor De Warmste Week

De 17-jarige Amaris, dochter van voormalige Damse Brouwer Kurt De Fauw, liet een biertje brouwen ten voordele van De Warmste Week. “Mijn papa, die vorig jaar samen met zijn vennoot Dieter Mestdagh de brouwerij verkocht, vond het wel leuk om voor het goede doel nog één keer te brouwen.”
The post Amaris (17) lanceert eigen bier voor De Warmste Week

Lees meer »
ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?

De oppervlakte van een tweepersoonsbed. Dat wil Israël de Palestijnen op de Gazastrook nog gunnen per persoon. Het houdt het been voorlopig stijf tegen de Amerikaanse druk om de oorlog te stoppen. Burgers die niet willen sterven, moeten maar hun toevlucht nemen tot de ‘humanitaire zone’ die daarvoor is afgebakend. Maar die is dus onooglijk klein. Vraag is hoe ver

Lees meer »
Elke week kregen elf mensen in België in 2022 een hiv-diagnose
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elke week kregen elf mensen in België in 2022 een hiv-diagnose

In 2022 kregen 597 personen een nieuwe hiv-diagnose in België, of zowat 11 per week. Dat is een stijging met 14 procent ten opzichte van 2021, zo meldt gezondheidsinstituut Sciensano dinsdag. De stijging moet volgens Sciensano wel met de nodige voorzichtigheid geïnterpreteerd worden, omdat de jaarlijkse trends sinds de coronapandemie meer schommelen. De globale trend inzake nieuwe hiv-diagnoses in België

Lees meer »
Winterpret in De Haan en Wenduine
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winterpret in De Haan en Wenduine

Zowel in De Haan als in Wenduine kan je straks weer terecht voor onvervalste winterpret met tal van leuke thema-avonden en live optredens. Beide krijgen ook weer een energiezuinige schaatspiste met natuurijs. De piste in de Potinière opent al op 15 december, voor schaatsplezier op de Markt van Wenduine is het wachten tot 20 december. Andere vaste ingrediënten zijn onder

Lees meer »