Krantenkoppen

Ex-koppel krijgt werkstraf voor diefstal van grafornamenten in Oostende

Een 50-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse 100 uur werkstraf gekregen voor diefstal van grafornamenten. Zijn ex-vriendin kreeg 60 uur werkstraf voor haar betrokkenheid.

Op 30 juli vorig jaar zag een getuige hoe onbekenden ornamenten aan het stelen waren op het kerkhof in de Stuiverstraat in Oostende. Bij aankomst hoorde de politie kapgeluiden. De agenten konden A.C. (50) en zijn toenmalige vriendin K.V. (49) ter plaatse inrekenen. “Ze hadden een rugzak bij zich met daarin een beitel, schroevendraaier, zaklamp en drie koperen kruisen”, aldus procureur Fauve Nowé. “Dit was totaal respectloos naar de overledenen en nabestaanden toe.”

In die periode was er een diefstallenplaag aan de gang op de Oostendse kerkhoven. De daders hadden het vooral gemunt op koper en brons, dat door de uitbraak van de oorlog in Oekraïne sterk in waarde was gestegen. In de struiken naast het kerkhof in de Stuiversstraat troffen arbeiders op enkele maanden tijd verschillende zakken met gestolen ornamenten aan. In haar zoektocht naar de gedupeerden verspreidde de politie zelfs een oproep.

“Na de oproep kwam bij de politie een stroom van klachten binnen over gestolen grafornamenten”, ging Nowé verder. “Die diefstallen konden evenwel niet aan de beklaagden gelinkt worden. Ze worden er dan ook niet voor vervolgd.” De procureur merkte wel op dat A.C. op anderhalf jaar tijd voor 8.000 euro koper en brons binnenbracht bij een metaalhandelaar. En op 18 maart 2021 werd K.V. op straat gespot terwijl ze een tros kabels meezeulde.

De procureur vroeg voor A.C. en K.V. respectievelijk acht en zes maanden cel. A.C. gaf enkel de diefstal van de drie kruisen toe. “Hij wou die niet verkopen, maar thuis bewaren”, pleitte advocaat Jan Dekersgieter. K.V. vroeg tevergeefs de vrijspraak. “Ze werkte niet actief mee aan die diefstal”, pleitte meester Maxime Van Winkel. “Toen haar toenmalige vriend achteraf die kruisen toonde zei ze nog dat hij die terug moest gaan leggen.” (AFr)

The post Ex-koppel krijgt werkstraf voor diefstal van grafornamenten in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik kom van 35 sigaretten per dag naar nu nog maar 5″: na maand gestopt te zijn, rookt Herman Brusselmans weer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik kom van 35 sigaretten per dag naar nu nog maar 5″: na maand gestopt te zijn, rookt Herman Brusselmans weer

De titel van zijn nieuwe boek ‘Ex-roker’ is al achterhaald nog voor het verschijnt: Herman Brusselmans (66) is hervallen. De schrijver was in oktober het gezicht van Stoptober, een campagne om de sigaret af te zweren. Het lukt hem een maand, maar ondertussen rookt hij weer… “Maar ik wil nog steeds zoveel mogelijk mensen van het roken afhelpen.”

Lees meer »
Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”

Een zestienkoppige mix van mannen en vrouwen is geloot voor het assisenproces rond de moord en foltering van Turnhoutenaar Walter Voordeckers en twee andere Belgische missionarissen in Guatemala in de jaren tachtig. Opmerkelijk: de beschuldigdenbank bleef leeg, met zelfs geen advocaat om iemand te vertegenwoordigen. “Makkelijk wordt het niet.”

Lees meer »
Zaakvoerder van ABC Carnaval in Menen is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zaakvoerder van ABC Carnaval in Menen is overleden

Derdeprovincialer FC Aalbeke Sport is in diepe rouw na het overlijden van ex-speler en sponsor Karim Delahousse (34). Enkele weken geleden verhuisde hij van Menen naar Aalbeke waar hij opgroeide. Karim was de zaakvoerder van ABC Carnaval in de Moeskroenstraat op de Barakken in Menen. In juni 2019 nam hij deze speciaalzaak over. Karim lag al enkele weken in de

Lees meer »
Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool

Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in de zaak van de bestorming van het Capitool. Dat heeft het Amerikaanse hof van beroep in Washington DC vrijdag beslist, zo melden Amerikaanse media. Concreet betekent dat voor Trump dat hij ook kan worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »
Emma Meesseman is West-Vlaams Ambassadeur 2023: “Wereldtopper met een hart voor West-Vlaanderen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emma Meesseman is West-Vlaams Ambassadeur 2023: “Wereldtopper met een hart voor West-Vlaanderen”

Emma Meesseman (30) is de nieuwe West-Vlaams Ambassadeur. Voor de derde keer in de geschiedenis schopt een vrouw het tot Ambassadeur van onze provincie. Emma treedt zo in de voetsporen van Maaike Cafmeyer, Dominique Persoone, Wim Lybaert, Niels Destadsbader en het duo Wim Opbrouck en Saghine Lampaert. “Emma staat met beide voeten in onze West-Vlaamse klei.”
The post Emma Meesseman

Lees meer »
“De comeback van kernenergie is compleet, maar welke rol zal die spelen?”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

“De comeback van kernenergie is compleet, maar welke rol zal die spelen?”

De comeback van kernenergie is compleet. Op de Klimaattop in Dubai pleitten afgelopen weekend 22 landen voor de verdrievoudiging van de productie van kernenergie tegen 2050. Onder andere de Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden en Zuid-Korea zeggen dat een grotere nucleaire capaciteit nodig zal zijn om de uitstoot van CO2 terug te dringen en klimaatneutraal te worden.

Lees meer »
Bouw van gemeenteschool De Notelaar in Oedelem uitgesteld tot 2027
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouw van gemeenteschool De Notelaar in Oedelem uitgesteld tot 2027

Slecht nieuws voor de gemeenteschool in Oedelem. Het gemeentebestuur stelt de bouw van een nieuwe school op de site van De Bevertjes in de Beernemstraat voor onbepaalde tijd uit. Het internaat vond geen tijdelijke locatie om te verhuizen waardoor de gemeente nu al zou kunnen beginnen met de bouwwerken. Die zoektocht wordt verdergezet en ten laatste eind december 2027 moet

Lees meer »
Chauffeur knalt op waterzuiveringsstation en moet naar het ziekenhuis
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chauffeur knalt op waterzuiveringsstation en moet naar het ziekenhuis

Langs de Iepersestraat in Roeselare gebeurde dinsdagavond een ongeval met zware materiële schade. De bestuurder van een BMW knalde met zijn voertuig tegen een waterzuiveringsstation naast de weg. De man werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Chauffeur knalt op waterzuiveringsstation en moet naar het ziekenhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »