Krantenkoppen

EXCLUSIEVE PEILING. Meerderheid van Vlamingen vindt dat Rousseau tweede kans verdient, op één voorwaarde

Zes op de tien Vlamingen willen Conner Rousseau een tweede kans geven. Op één voorwaarde. Dat blijkt uit een exclusieve peiling door HLN en VTM NIEUWS. Maar lang niet iedereen vindt dat de voormalige Vooruit-voorzitter plots weer naar een toppositie gekatapulteerd moet worden. Ontdek hier hoe de Vlaming nu écht over Rousseau, Vooruit en nieuwe voorzitter Melissa Depraetere denkt.

Meer krantenkoppen in België

Amir Bachrouri, (nog even) voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, schrijft eerste boek: “Voor de ene ben ik een islamist, voor de andere een Bounty”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Amir Bachrouri, (nog even) voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, schrijft eerste boek: “Voor de ene ben ik een islamist, voor de andere een Bounty”

Een boek schrijven was een kinderdroom voor Amir Bachrouri. Hij is nu 20 en zijn eerste boek ligt in de boekhandel. In Doe Maar Niet vraagt hij zich af waarom hij zich wel heeft kunnen loswrikken uit de kansarmoede en veel leeftijdsgenoten niet. In zijn geliefde Antwerpen gaat hij op zoek naar het antwoord. “De ziel van onze stad is

Lees meer »
Ilse Malfait overleefde sepsis en waarschuwt iedereen met boek: “Deze sluipmoordenaar kost bij ons elk jaar 7.600 levens”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ilse Malfait overleefde sepsis en waarschuwt iedereen met boek: “Deze sluipmoordenaar kost bij ons elk jaar 7.600 levens”

Weet jij was ‘sepsis’ is? De tweede grootste doodsoorzaak ter wereld, maar bijna niemand heeft er ooit over gehoord… Ilse Malfait uit Oostkamp kent deze sluipmoordenaar wel. Helaas. Liefst 487 dagen leefde ze door sepsis in een hel. Zij wist te overleven, zonder benen en zonder vingers, en hield er een boek en een boodschap aan over. “Of hiermee mensenlevens

Lees meer »
Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Franse Algerijn met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte blijft volhouden dat het slachtoffer hem in de Oostendse prostitutiebuurt aanviel met een mes.
The post Verdachte blijft in cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Niet alle adoptiekinderen uit Ethiopië vrijwillig afgestaan: “Impact op het leven van betrokkenen is enorm”
VRT NWS
VRT NWS

Niet alle adoptiekinderen uit Ethiopië vrijwillig afgestaan: “Impact op het leven van betrokkenen is enorm”

Uit een onderzoek naar 12 dossiers blijkt dat niet alle adoptiekinderen uit Ethiopië vrijwillig afgestaan zijn door hun oorspronkelijke ouders. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) wil nu, naast Ethiopië, ook adoptiegezinnen uit andere landen de mogelijkheid geven hun dossier te laten onderzoeken. "De impact op het leven van de betrokkenen is enorm", zegt onderzoeker Ariane Vandenberghe van het

Lees meer »

Amazon lanceert AI-chatbot Q

20:33 De Amerikaanse e-commercereus Amazon mengt zich in de AI-strijd met een slimme chatbot die kan programmeren en teksten schrijven. Q moet de concurrentie aangaan met Microsoft en Google, die al eigen d…

Lees meer »
“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen

In 2022 kregen 597 mensen een HIV-diagnose in België, maakt Sciensano bekend. Dat is 14% meer dan in 2021. Maar het is wel opletten met conclusies trekken, omdat de jaarlijkse trends meer schommelen sinds de coronacrisis. Globaal gezien is er in het laatste decennium een dalende trend van nieuwe HIV-diagnoses in België. “Toch is, ondanks de vooruitgang van de voorbije

Lees meer »
Minder kindjes geboren in Vlaanderen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Minder kindjes geboren in Vlaanderen

Na de eenmalige stijging van aantal geboortes in 2021, is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar opnieuw gedaald. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport over geboorten en bevallingen in Vlaanderen van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). In 2022 werden 61.872 baby’s geboren.

Lees meer »
MARTELMOORD. Daders verlieten zelfs even een trouwfeest om hem af te ranselen: hoe Hilal (33) vier dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

MARTELMOORD. Daders verlieten zelfs even een trouwfeest om hem af te ranselen: hoe Hilal (33) vier dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke

Morgen gaat in Tongeren het grootste assisenproces ooit van start in Limburg. Dertien beschuldigden staan terecht voor de zogenaamde ‘martelmoord’ op Hilal Makhtout (33). Die ging aan de haal met coke, cannabis en de opbrengst van drugshandel. En zoiets doe je blijkbaar niet ongestraft. Vier dagen lang onderging hij zware folteringen.

Lees meer »
Julie (35) opent babyspeciaalzaak Petites Jubelles in Heist: “Geloof in combinatie tussen webshop en fysieke winkel”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Julie (35) opent babyspeciaalzaak Petites Jubelles in Heist: “Geloof in combinatie tussen webshop en fysieke winkel”

Eind 2020 lanceerde Julie Verbouw (35) haar webshop ‘Petites Jubelles’. Drie jaar later is er nu ook een fysieke winkel in de Knokkestraat in Heist. En de omgeving is Julie niet onbekend want vlak naast haar pand baatten haar ouders de horecazaak Carrello uit. En dat is niet alles want haar zus heeft aan de overkant een interieurwinkel. “Ik huur

Lees meer »