Krantenkoppen

EXCLUSIEVE PEILING. “Mijn hele appartementsblok is racistisch, ik snap ze wel.” Wij legden uitspraken van Conner Rousseau voor aan Vlaming en dit vindt u er écht van

“Ge moet veel meer uw matrak gebruiken.” “Die lelijke dikzak op zijn bakkes slaan.” De uitspraken van ex-Vooruit-voorzitter Conner Rousseau beroeren Vlaanderen al een week. Maar hoe kijkt de Vlaming nu echt naar die omstreden quotes? Een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS brengt het nu aan het licht. Opvallend: Vlamingen nemen Rousseaus ‘seksistische klap’ nog meer kwalijk dan zijn racistische uitspraken.

Meer krantenkoppen in België

“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”

Niet alle kinderen met ADHD hebben baat bij Rilatine, en niet allemaal hebben ze een even hoge dosis nodig. Dat zegt kinder- en jeugdpsychiater Karen Vertessen (UPC KU Leuven), die haar doctoraatsonderzoek wijdde aan een nieuwe methode om de kinderen die geen Rilatine nodig hebben beter op te sporen, en het medicijn beter op maat te kunnen voorschrijven. Dat meldt

Lees meer »
Wereldtentoonstelling 2030 strijkt neer in Saudi-Arabië
VRT NWS
VRT NWS

Wereldtentoonstelling 2030 strijkt neer in Saudi-Arabië

Riyad wordt de gaststad voor de Wereldtentoonstelling van 2030. Dat heeft het Internationaal Bureau voor de Tentoonstellingen, de intergouvernementele organisatie die verantwoordelijk is voor internationale en wereldtentoonstellingen, met hoofdzetel in Parijs, laten weten. De Saudische hoofdstad haalde het met ruim verschil van Busan (Zuid-Korea) en Rome (Italië).

Lees meer »
Waarom nemen gijzelaars zo hartelijk afscheid van Hamas-strijders? Deze beelden verklaren veel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom nemen gijzelaars zo hartelijk afscheid van Hamas-strijders? Deze beelden verklaren veel

De Israëlische regering reageert scherp op beelden die de Palestijnse terreurorganisatie Hamas verspreidt van vrijgelaten gijzelaars. Hun afscheid van hun gijzelnemers verloopt vaak opvallend hartelijk, soms zelfs met high fives en omhelzingen. Maar in een van de video’s hoor je een man “blijven wuiven” zeggen tegen een vrouw en een meisje die in een Rode Kruis-voertuig stappen.

Lees meer »
Verplichte gemeenschapsdienst is in Oostende wel een succes
VRT NWS
VRT NWS

Verplichte gemeenschapsdienst is in Oostende wel een succes

De verplichte gemeenschapsdienst blijkt in Oostende goed te werken. Deze week moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven dat het systeem niet naar behoren werkt, want er zijn tot nu toe maar vijf deelnemers. Drie van die vijf mensen zijn aan de slag in Oostende. Dat is volgens de stad te danken aan een sterk ondersteuningssysteem.

Lees meer »
De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”

De Verhulstjes zijn vastberaden om er een feestelijke kerst van te maken. Voor het eerst komt Vlaanderens meest amusante familie met een eigen kerstsingle. Met ‘Wil jij mijn kerstcadeautje zijn?’ hopen ze jong en oud in de feeststemming te brengen. In een interview bij Qmusic vertellen Gert Verhulst, zijn partner Ellen en zijn kinderen Viktor en Marie over het nummer.

Lees meer »
Hilde Crevits stelt boek “Tussen eb en vloed” voor
VRT NWS
VRT NWS

Hilde Crevits stelt boek “Tussen eb en vloed” voor

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft haar boek "Tussen eb en vloed" voorgesteld. Geen memoires of politiek boek, maar mijmeringen over haar leven en werk. Ze vertelt onder meer over de moeilijke periode, waardoor ze vorig jaar een tijd rust moest nemen. Ze stelde het boek voor in Torhout, de plek waar ze zich echt thuis voelt.

Lees meer »
Duizenden dansers blazen verzamelen in Plopsaland De Panne voor WK Jazz, Ballet & Moderne dans
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Duizenden dansers blazen verzamelen in Plopsaland De Panne voor WK Jazz, Ballet & Moderne dans

In Plopsaland De Panne waren van 27 november tot en met 3 december 3.750 dansers uit 33 landen present voor de eerste editie van het IDO Wereldkampioenschap Jazz, Ballet & Moderne dans. Een initiatief van de International Dance Organization.
The post Duizenden dansers blazen verzamelen in Plopsaland De Panne voor WK Jazz, Ballet & Moderne dans appeared first on KW.be.

Lees meer »
Piet Huysentruyt en Bart Kaëll nemen ons mee achter de schermen bij ‘SOS Piet XL’: “Hij is veel rustiger dan vroeger”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Piet Huysentruyt en Bart Kaëll nemen ons mee achter de schermen bij ‘SOS Piet XL’: “Hij is veel rustiger dan vroeger”

In ‘SOS Piet XL’ tovert Piet Huysentruyt (60) elke week weer een glimlach op ’t gezicht van gefrustreerde hobbykoks. ‘Dag Allemaal’ loopt een middag mee in z’n spoor, terwijl hij uitzoekt waarom Bart Kaëll (63) zijn flan karamel maar niet stijf krijgt. “Luc zal content zijn, want normaal is hij degene die de tafel dekt en de vaat doet”, verklapt

Lees meer »
Leerlingen krijgen diploma Techniekacademie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen krijgen diploma Techniekacademie

In de Middenschool Sint-Pieter werden diploma’s van de Junior Techniekacademie uitgereikt. Van oktober tot november konden in Oostkamp 39 enthousiaste kinderen uit het 3de en 4de leerjaar proeven van verschillende technieken. Dit ging van hout, mechanica, elektriciteit tot het programmeren van een robotje. ze ontwierpen zelf een kleerhanger en leerden werken met een zaag en
The post Leerlingen krijgen diploma

Lees meer »
Waarom is het altijd  “vrouwen eerst” in nood- of oorlogssituaties?
VRT NWS
VRT NWS

Waarom is het altijd “vrouwen eerst” in nood- of oorlogssituaties?

Vorige week vrijdag begon de gevechtspauze tussen Israël en Hamas, het luidde een periode in waarin verschillende Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen werden vrijgelaten. En steevast ging het dan over vrouwen en kinderen. Hoe komt dat? "Vrouwen en kinderen worden op één lijn gezet en gezien als onschuldig. Mannen zien we sneller als dader", legt Heleen Touquet (UAntwerpen) uit.

Lees meer »