Krantenkoppen

Feest in WZV Meunyckenhof voor honderdste verjaardag van René Eeckloo

In woonzorgcentrum Meunyckenhof was het maandag 20 november feest, want één van de bewoners werd die dag honderd jaar. Voor René Eeckloo, die sinds het begin van dit jaar in het WZC verblijft, was het uiteraard een bijzondere dag die hij samen met zijn twee kinderen, vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen bewust meemaakte.

De kamer van de eeuweling was mooi versierd met tientallen wenskaarten, die door het personeel van Meunyckenhof allemaal werden voorgelezen. “Mijn vrouw stuurde via sociale media een bericht om mijn vader te verrassen met een verjaardagskaart”, vertelt Willy Eeckloo (66), jongste zoon van de honderdjarige. “Ik denk dat er wel een honderdtal kaartjes aan de muur hingen en dat deed mijn vader duidelijk plezier.”

René Eeckloo zag een eeuw geleden het levenslicht in Torhout als jongste van een gezin met zes jongens en twee meisjes. Hij was vele jaren getrouwd met Yvonne Vannieuwenhuyse die in 2001 overleed en woonde altijd met zijn vrouw en twee kinderen in Koekelare. “Mijn vader was niet bang om te werken en heeft eigenlijk een beetje van alles gedaan in zijn leven. Mijn ouders woonden een hele tijd op de markt van Koekelare in een beenhouwerij, die tevens ook café was. Hij ging ook slachten en vleeswaren bereiden aan huis. Hij werkte daarnaast ook nog in een vlasbedrijf en was zelfs een tijdje groentekweker. Ik denk niet dat hij zich ooit verveeld heeft.”

“Papa was moe, maar ik zag dat hij genoot van de belangstelling”

Het zag er even naar uit dat het feest voor de eeuweling moest uitgesteld worden, maar uiteindelijk kon de burgemeester maandag toch langskomen om René Eeckloo te feliciteren met zijn 100ste verjaardag. “Vader sukkelt al een tijdje met een infectie en moet antibiotica nemen. Hij gaat er de laatste weken wat op achteruit, maar ik ben blij dat het feest maandag zoals gepland kon doorgaan. Hij was moe, maar ik zag dat hij genoot van de belangstelling”, aldus Willy Eeckloo.

René Eeckloo is duidelijk iemand die niet veeleisend is, want als feestmaaltijd voor zijn honderdste verjaardag was hij tevreden met een bord karnemelkpap. (PDC)

The post Feest in WZV Meunyckenhof voor honderdste verjaardag van René Eeckloo is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

S-Plus zet leden in het zonnetje
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

S-Plus zet leden in het zonnetje

Walter Pype werd gehuldigd als kaartkampioen. Bij de dames werd Marie-Jeanne Ameloot kampioene. Rafael Lefever werd kleine kampioen, terwijl Maria Willaert de titel van kleine kampioene in de wacht sleepte. Violette Vanpoucke kroonde zich tot kampioene in Hoger-Lager. Hier werd Godelieve Lamaire kleine kampioene. Verder werden een aantal leden die dit jaar hun verjaardag vierden
The post S-Plus zet leden

Lees meer »
Wim Soutaer trapt derde editie Winterpret op gang
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wim Soutaer trapt derde editie Winterpret op gang

Vrijdagavond gaat op het stationsplein de derde editie van Winterpret van start. Dat wordt opnieuw een totaalconcept met 550 m² overdekte schaatspret, live-optredens en leuke animatie voor jong en oud. Wim Soutaer en Charles Van Domburg bijten op de openingsparty de spits af, DJ Olivier Lemaire zorgt daarna voor ambiance tot in de vroege uurtjes.
The post Wim Soutaer trapt

Lees meer »
Amper maand na geboorte dochtertje: relatiebreuk voor Neymar na gelekte berichten met OnlyFans-model
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Amper maand na geboorte dochtertje: relatiebreuk voor Neymar na gelekte berichten met OnlyFans-model

Opnieuw een relatiebreuk voor de Braziliaanse stervoetballer Neymar Jr (31). Zijn relatie met WAG Bruna Biancardi (29) – met wie hij vorige maand nog een dochter kreeg – is afgesprongen, amper enkele dagen nadat Neymar naaktfoto’s gevraagd zou hebben aan Aline Farias, een OnlyFans-model. Zij lekte eerder deze week privéberichten op ‘X’, die verzonden zouden zijn door de Braziliaan.

Lees meer »
KIJK. ‘KDB’ tussen de sterren: De Bruyne ging in Abu Dhabi graag op de foto met onder anderen Sharapova en Ronaldo
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘KDB’ tussen de sterren: De Bruyne ging in Abu Dhabi graag op de foto met onder anderen Sharapova en Ronaldo

Kevin De Bruyne (32) heeft een opvallende acte de présence gegeven tijdens de GP Formule 1 van Abu Dhabi. De geblesseerde Rode Duivel amuseerde er zich duidelijk kostelijk. Hij danste onder meer met Tiktok-fenomeen ‘Noelgoescrazy’ en poseerde graag voor foto’s met celebrities. Op z’n social media deelde ‘KDB’ gretig kiekjes met MMA-ster Khabib Nurmagomedov, ex-tennisster Maria Sharapova en de Braziliaanse

Lees meer »