Krantenkoppen

Fotografe laat Palestijnse vrouwen hun leven in beeld brengen: “Ultieme daad van verzet”

In C-mine in Genk stelt fotografe Barbara Debeuckelaere donderdag haar fotoreeks ‘OMM’ voor. Daarvoor liet ze Palestijnse vrouwen hun eigen leven op de Westelijke Jordaanoever fotograferen. “De foto’s tonen: we zijn hier, we blijven hier, we laten ons niet wegpesten.”

Meer krantenkoppen in België

“Schumacher dacht dat ik hem wilde vermoorden”: eerste details uit docu over F1-legende, die “meedogenloos kon zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Schumacher dacht dat ik hem wilde vermoorden”: eerste details uit docu over F1-legende, die “meedogenloos kon zijn”

Het is nog een maand wachten op de nieuwe, vijfdelige documentaire over het leven van F1-legende Michael Schumacher (54). Toch raken nu al enkele details uit ‘Being Michael Schumacher’ bekend. Zo komt onder meer een bekende crash op Spa-Francorchamps, waarna ‘Schumi’ furieus door de pitstraat stormde, aan bod. “Michael dacht dat het een soort samenzwering was om hem te vermoorden.”

Lees meer »
Minister Vandenbroucke stelt expertengroep aan over sepsis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Minister Vandenbroucke stelt expertengroep aan over sepsis

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gaat een werkgroep van experten aanstellen over sepsis. Dat zei de Vooruit-minister donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer. De groep, geleid door prof. Erika Vlieghe, moet binnen vier tot zes maanden een rapport afleveren en mondt mogelijk uit in een sepsisplan.

Lees meer »
Minister Demir vraagt overzicht en risicoanalyse van aantal Chinese omvormers in Vlaanderen
VRT NWS
VRT NWS

Minister Demir vraagt overzicht en risicoanalyse van aantal Chinese omvormers in Vlaanderen

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt aan de netbeheerders om het aantal Chinese omvormers in kaart te brengen. Ze reageert daarmee op het nieuws dat China technisch in staat is om ons elektriciteitsnet aan te vallen via omvormers van installaties van zonnepanelen. Die zijn steeds vaker afkomstig van Chinese bedrijven. Demir heeft ook aan de bevoegde federale diensten

Lees meer »