Krantenkoppen

Franse politie onderzoekt of beruchte cold case verband houdt met moord op Belgische toerist: “Zoveel gelijkenissen”

De Franse politie onderzoekt of de gruwelijke moord op een familie van Britse toeristen, daterend van elf jaar geleden, verband houdt met de dood van een Belgische toerist in Noord-Frankrijk een jaar voordien. Dat blijkt uit een nieuwe docureeks over één van de meest mysterieuze cold cases van deze eeuw.

Meer krantenkoppen in België

Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen

De kletsnatte periode ligt achter ons, nu is de winter echt in aantocht. Woensdag duikt het kwik volgens weerman Frank Deboosere voor het eerst onder nul. En met de energiecrisis in het achterhoofd, hebben we massaal de thermostaat lager gezet. Hoe vermijd je dan dat je zit te klappertanden in de zetel of achter je bureau? Simpelweg je warmste trui

Lees meer »
Ieperfest dropt eerste namen voor jubileumeditie in 2024: “Weer op site het Perron en JOC”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ieperfest dropt eerste namen voor jubileumeditie in 2024: “Weer op site het Perron en JOC”

Het is nog meer dan zeven maanden wachten, maar toch loste Ieperfest de eerste achttien namen voor de dertigste editie van het hardcore-, punk- en metalfestival. De bedoeling is dat Ieperfest opnieuw plaatsvindt op de site van het Perron en het JOC, maar de officiële toelating van Stad Ieper moeten de organisatoren nog krijgen.
The post Ieperfest dropt eerste namen

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: verlenging bestand onzeker
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: verlenging bestand onzeker

De tijdelijke gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt donderdagochtend om 6 uur Belgische tijd af, maar de strijdende partijen voeren intensieve onderhandeling voor een nieuwe verlenging. Woensdag werd de Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van de zesde gevangenenruil sinds het begin van de wapenstilstand. Daarbij werden 10 Israëlische en 4 Thaise

Lees meer »
Thibaut Cloet baat winterbar uit op Ieperse kerstmarkt: “Barski is een project voor meerdere jaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Thibaut Cloet baat winterbar uit op Ieperse kerstmarkt: “Barski is een project voor meerdere jaren”

Samen met zijn schoonbroer Jonas Verfaillie baat Thibaut Cloet vijf weken lang de winterbar Barski op de Ieperse kerstmarkt uit. Ook al heeft Thibaut wel een beetje ervaring in de horeca, het blijft een groot avontuur voor de 32-jarige energietechnicus en ex-voetballer.
The post Thibaut Cloet baat winterbar uit op Ieperse kerstmarkt: “Barski is een project voor meerdere jaren” appeared

Lees meer »
Jef (73) verliest zijn geliefde vrouw Jeannine (75) tijdens cruise: “Die laatste vier dagen… Dat was achteraf gezien niet goed”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jef (73) verliest zijn geliefde vrouw Jeannine (75) tijdens cruise: “Die laatste vier dagen… Dat was achteraf gezien niet goed”

“Jeannine had precies een voorgevoel. Ze zei de laatste tijd: ‘Mijn hart gaat me ooit in de steek laten’. Maar dat ze niet meer wakker zou worden tijdens een cruise naar Dubai… Ik ben alleen moeten terugvliegen en hoop haar snel thuis te hebben.” Jef Lemmens (73) verloor na 50 hechte huwelijksjaren zijn vrouw op de plek waar ze het

Lees meer »
Nu iedereen weer volop loopt te snotteren: wat helpt wel én niet bij een verkoudheid? “Laat gember, knoflook en honing maar links liggen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nu iedereen weer volop loopt te snotteren: wat helpt wel én niet bij een verkoudheid? “Laat gember, knoflook en honing maar links liggen”

Momenteel lijkt iedereen weer te niezen en te snotteren. Komt dit door het koude grijze weer van de afgelopen weken? In welk seizoen heb je het meeste kans om een verkoudheid op te lopen? Wat veroorzaakt een verkoudheid? En wat kan je er het best tegen doen? Onze wetenschapsjournalist Martijn Peters zocht het uit. “Een verkoudheid kan veroorzaakt worden door

Lees meer »
Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen

Na twee teleurstellende pogingen tijdens de vermaledijde coronaperiode staat toneelgezelschap Willen is Kunnen te popelen om eindelijk het blijspel Kwartet in Bed op de planken te brengen. Onder het motto ‘derde keer, goede keer’ beloven ze een avond vol complexloos plezier en hilarische chaos.
The post Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen appeared first

Lees meer »
Katholiek Onderwijs wil discussie over hervorming onderwijslandschap: “Systeem kraakt in zijn voegen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Katholiek Onderwijs wil discussie over hervorming onderwijslandschap: “Systeem kraakt in zijn voegen”

Omdat scholen kampen met een enorm lerarentekort, een gebrek aan moderne gebouwen en een versnippering van onderwijsmiddelen, pleit Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor een grondige “heroverweging” van het Vlaamse onderwijslandschap. De koepel wil met het veld de dialoog hierover opstarten, vraagt de overheid om een kader daarvoor te creëren en legt zelf enkele pistes op tafel.

Lees meer »