Krantenkoppen

Gebruiken we binnenkort allemaal een “AI Pin” in plaats een smartphone?

Vorige week heeft het Amerikaanse bedrijf Humane een nieuw technologisch snufje voorgesteld: de “AI Pin”. Dat is een klein, vierkant stukje technologie dat met een magnetisch systeem aan kledij gespeld kan worden. Die pin zou op termijn de smartphone moeten vervangen, zegt het bedrijf. Frisse wind of onvermijdelijke flop?

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Hij zingt een toontje lager, maar toch kan Geert Wilders (60) Nederland richting rechts forceren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Hij zingt een toontje lager, maar toch kan Geert Wilders (60) Nederland richting rechts forceren

De radicaal-rechtse PVV van Geert Wilders (60) kan vandaag de grootste partij van Nederland worden. De geblondeerde eenzaat in Armani-pak beloofde Nederland in 2014 “minder Marokkanen”. Zijn harde standpunten, tegen migratie en tegen de islam, heeft hij tijdens de voorbije kiescampagne afgezwakt. Maar volgens zijn tegenstanders is hij een wolf in schaapsvacht. Portret van de man die rechts Nederland vanuit

Lees meer »
Grensovergang gesloten nadat voertuig ontploft aan Canadees-Amerikaanse grens
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Grensovergang gesloten nadat voertuig ontploft aan Canadees-Amerikaanse grens

De Niagara Falls International Rainbow Bridge is afgesloten na de ontploffing van een voertuig dat de VS vanuit Canada wilde binnenkomen. Twee inzittenden kwamen bij de explosie om het leven en er is ook een agent voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, meldt Fox News, de zender maakt ook gewag van een onderzoek naar een terreuraanslag. De hulpdiensten en agenten

Lees meer »
Hoe uniek is een gevechtspauze zoals in Gaza?
VRT NWS
VRT NWS

Hoe uniek is een gevechtspauze zoals in Gaza?

Als alles goed gaat, gaat er morgenvroeg om 7 uur lokale tijd een gevechtspauze in tussen het Israëlische leger en Hamas. Dat zou willen zeggen dat er tijdelijk niet gevochten wordt. Maar hoe uniek is dat? Zijn er wel vaker dit soort van gevechtspauzes tijdens militaire conflicten?

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
“Gedaan met 10 uur per dag werken om 40 euro te verdienen”: zelfstandige koeriers hebben vanaf volgend jaar recht op minstens 32 euro per uur
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Gedaan met 10 uur per dag werken om 40 euro te verdienen”: zelfstandige koeriers hebben vanaf volgend jaar recht op minstens 32 euro per uur

Om sociale uitbuiting tegen te gaan, zullen pakjeskoeriers vanaf volgend jaar bij wet minstens 32,77 euro bruto per uur verdienen. De FOD Economie rekende voor dat dit een billijk uurtarief is voor wie als zelfstandige met de wagen zendingen rondbrengt. “De minimumvergoeding is uniek in Europa”, zegt minister van Post Petra De Sutter (Groen).

Lees meer »
Elke week kregen elf mensen in België in 2022 een hiv-diagnose
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elke week kregen elf mensen in België in 2022 een hiv-diagnose

In 2022 kregen 597 personen een nieuwe hiv-diagnose in België, of zowat 11 per week. Dat is een stijging met 14 procent ten opzichte van 2021, zo meldt gezondheidsinstituut Sciensano dinsdag. De stijging moet volgens Sciensano wel met de nodige voorzichtigheid geïnterpreteerd worden, omdat de jaarlijkse trends sinds de coronapandemie meer schommelen. De globale trend inzake nieuwe hiv-diagnoses in België

Lees meer »
“You will never walk alone”: Duitse kanselier Scholz probeert
bevolking en economie te sussen over diepe begrotings- en regeringscrisis
VRT NWS
VRT NWS

“You will never walk alone”: Duitse kanselier Scholz probeert bevolking en economie te sussen over diepe begrotings- en regeringscrisis

De Duitse coalitieregering zit in een diepe crisis nadat het Grondwettelijk Hof eerder deze maand de begroting ongrondwettelijk had verklaard. Daardoor zit de regering plots met een onvoorzien gat in de begroting van maar liefst 60 miljard euro. In een extra regeerverklaring voor het parlement vanmorgen wilde bondskanselier Olaf Scholz de bevolking en de economie geruststellen, maar concrete oplossingen heeft

Lees meer »
“Er wacht ons een vreselijke week”: familieleden van ontvoerde Israëliërs zweven tussen hoop en angst
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Er wacht ons een vreselijke week”: familieleden van ontvoerde Israëliërs zweven tussen hoop en angst

Familieleden van ontvoerde Israëliërs zweven tussen hoop en vrees nu er een akkoord bereikt is met Hamas. Komt er in extremis nog een kink in de kabel waardoor de deal van tafel geveegd wordt? Of erger nog: wat als hun geliefde geen deel uitmaakt van de groepjes gijzelaars die vrijgelaten zullen worden? “Er wacht ons een vreselijke week vol onzekerheid”,

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

Nog een dikke maand en ’t is al Kerstmis. 🌲❤️ Is de kerstgekte bij jou thuis al toegeslagen?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Kindergemeenteraad van start
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kindergemeenteraad van start

Woensdag hebben 20 kindergemeenteraadsleden de eed afgelegd. Ze werken dit schooljaar rond heel wat thema’s. “Met de aanbevelingen van vorig jaar zijn we nu al aan de slag”, luidt het.
The post Kindergemeenteraad van start appeared first on KW.be.

Lees meer »
89 Belgen geëvacueerd uit Gaza
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

89 Belgen geëvacueerd uit Gaza

Sinds woensdag zijn 89 Belgen en hun aanverwanten geëvacueerd uit de Gazastrook. Premier Alexander De Croo, die op tweedaags bezoek is in de regio, dankte vrijdag in Caïro de Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi voor de bemiddeling.

Lees meer »