Krantenkoppen

Gezin sprong uit rijdende auto, maar Yarden (36) kon niet ontsnappen aan Hamas

Yarden Roman-Gat (36) is één van de vrouwen die weldra bevrijd kunnen worden uit de handen van Hamas. Als ze nog leeft. Haar gezin was nog maar net verhuisd omdat ze zich niet veilig voelden, maar ze kwamen even terug voor een familiefeest. Hun ontsnapping was heroïsch, maar lukte dus niet helemaal. We schetsen het portret van een uiteengerukt gezin en vertellen ook waarom een familielid in woede ontstak toen hij maandag werd omhelsd door een minister.

Meer krantenkoppen in België

“Alleen koning beantwoordde mijn brief”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Alleen koning beantwoordde mijn brief”

Oud-landbouwster Nell Dewitte uit Staden schreef diverse ministers, de premier en de koning aan rond de stikstofproblematiek. Enkel van koning Filip kreeg ze antwoord.
The post “Alleen koning beantwoordde mijn brief” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Treinverkeer Hasselt-Leuven onderbroken door beddengoed op sporen: “Eerste keer dat we zoiets meemaken”
VRT NWS
VRT NWS

Treinverkeer Hasselt-Leuven onderbroken door beddengoed op sporen: “Eerste keer dat we zoiets meemaken”

Het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven is een klein half uur onderbroken geweest, omdat er bij een overweg in Scherpenheuvel-Zichem beddengoed op de sporen lag. "Een treinbestuurder had gezien dat er iets op de sporen lag, en voor de veiligheid hebben we het treinverkeer onderbroken", zegt Frédéric Petit van Infrabel, "het is de eerste keer dat we kussens en dekens

Lees meer »
Rutten sluit ‘Sinterklaasakkoord’ met ACV over nieuw personeelsstatuut Vlaamse overheid, ACOD en VSOA gaan door met acties bij de sluizen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Rutten sluit ‘Sinterklaasakkoord’ met ACV over nieuw personeelsstatuut Vlaamse overheid, ACOD en VSOA gaan door met acties bij de sluizen

Na twee dagen vakbondsacties bij verschillende sluizen zijn Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open Vld) en ACV Openbare Diensten het eens geraakt over de hervorming van het ambtenarenstatuut. Afgelopen nacht kwam er witte rook, toch wat het ACV betreft. De Vlaamse regering roept de andere vakorganisaties op om zich bij het voorliggend akkoord aan te sluiten.

Lees meer »
Techsector vraagt nauwe samenwerking met bedrijven na slechte PISA-resultaten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Techsector vraagt nauwe samenwerking met bedrijven na slechte PISA-resultaten

De techsector vraagt om een betere samenwerking tussen het onderwijs en de bedrijfswereld, nu opnieuw blijkt dat Vlaanderen achteruitgaat in de PISA-resultaten. Françoise Chombar van Melexis ziet daarvoor een perfect voorbeeld in Arizona, waar ze met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op economische missie is. “Ik sta open voor de voorstellen, want er moeten nu resultaten komen”, reageert Jambon.

Lees meer »