Krantenkoppen

Groendienst van Menen krijgt voor meer dan 10.000 euro aan nieuw materiaal

Efficiënt groenbeheer en betere werkomstandigheden voor de mensen van de groendienst in Menen. Dat zijn de kernwoorden die werden gebruikt bij de aankoop van verschillende nieuwe toestellen. Een investering van meer dan 10.000 euro waarbij vooral naar de toekomst wordt gekeken.

Twee haagscharen, twee bosmaaiers, twee hoogsnoeiers, vier onkruidverwijderaars, een bladblazer, vier onkruidknippers en twee zeisen. Voor de leden van de stedelijke groendienst kwam Sinterklaas alvast langs en de goedheilig man bleek erg genereus voor onze groene ridders. De toestellen, die overigens allen lokaal werden aangekocht, maken deel uit van een groter investeringsplan zo blijkt. “In Menen blijft het aantal vierkante meters groen jaar na jaar stijgen”, klinkt het bij een tevreden schepen Patrick Roose. “Meer groen staat gelijk aan meer onderhoud, zoveel is duidelijk. Daarnaast bleken de weersomstandigheden van het afgelopen jaar voor onze mensen een heuse uitdaging, met extra werk op de plank. Dankzij de aankoop van dit nieuwe materiaal, goed voor een investering van 10458,73 euro, kunnen we groene uitdagingen van de toekomst aan.”

De aankoop van de machines gebeurde in nauw overleg met de leden van de groendienst. “Via hun teamcoach verzamelden ze hun noden en daaruit bleek al snel dat de oudere machines aan vervanging toe waren. Allen werkten ze op benzine, wat automatisch lawaai, uitlaatgassen en trillingen met zich meebrengt. Los van het feit dat dit ook allemaal erg onderhoudsintensief is, is het niet erg comfortabel om daarmee te werken. Het welzijn van onze mensen primeert en dus kozen we voor elektrische toestellen met batterij. Vroeger hadden dergelijke toestellen niet de nodige kracht en batterijduur. Vandaag de dag is dat wel een haalbare optie. De aankoop zorgt ervoor dat al onze teams steevast over de juiste en moderne apparatuur beschikken. Het feit dat de nieuwe machines ook geen uitlaatgassen meer produceren, ligt dan nog eens volledig in lijn met onze klimaatdoelstellingen.”

The post Groendienst van Menen krijgt voor meer dan 10.000 euro aan nieuw materiaal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Huwelijksbootje van Annie en Luca vaart al 60 jaar
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Huwelijksbootje van Annie en Luca vaart al 60 jaar

Op 23 november 1963 stapten Luca Herman (83) en Annie Viaene (79) in het huwelijksbootje. Ze werden dan ook op het stadhuis van Oostende ontvangen voor de viering van hun zestigste huwelijksverjaardag. Luca werkte zijn hele leven als bakker, terwijl Annie verkoopster was in de bakkerij. Ondertussen mogen ze al even genieten van hun welverdiende pensioen.
The post Huwelijksbootje van Annie

Lees meer »
Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter

Hij verschijnt nog zelden in het openbaar, maar voormalig Amerikaans president Jimmy Carter (99) was dinsdag wel aanwezig op de herdenkingsdienst voor zijn overleden vrouw Rosalynn. Ook latere presidenten als Bill Clinton en Joe Biden tekenden present, net als alle vijf nog levende first ladies Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

Lees meer »
Tonnagebeperking schrikt vrachtwagens niet af
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tonnagebeperking schrikt vrachtwagens niet af

Er zijn weinig gemeenten waar zoveel verkeerstekens met tonnagebeperking staan dan in Ruiselede. Vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton zijn daar niet welkom, ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’. Toch valt het op dat nogal wat tientonners in Ruiselede rondrijden, die daar helemaal niet moeten zijn. “Wij krijgen die meldingen ook”, geven ze in de politiezone Tielt toe.
The post Tonnagebeperking schrikt vrachtwagens niet

Lees meer »
Britse koning Charles spreekt op COP28: “We brengen de wereld naar gevaarlijk, ongekend terrein”
VRT NWS
VRT NWS

Britse koning Charles spreekt op COP28: “We brengen de wereld naar gevaarlijk, ongekend terrein”

De Britse koning Charles heeft zijn grote bezorgdheid geuit over waar het met onze planeet naartoe gaat. Hij deed dat met een speech op een tweede dag vol toespraken op de klimaatconferentie. "We staan niet voldoende stil bij warmterecords die keer op keer worden gebroken", waarschuwde hij. Naast Charles spraken ook nog andere bekende namen, zoals VN-baas António Guterres en

Lees meer »
Frankrijk maakt roken duurder
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Frankrijk maakt roken duurder

Roken in Frankrijk wordt duurder, en het aantal rookvrije zones zal ook worden uitgebreid. Dat heeft de Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau bekendgemaakt.

Lees meer »
Jasper Dekien hoopt bij EFC zijn beste benen terug te vinden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jasper Dekien hoopt bij EFC zijn beste benen terug te vinden

Na een moeilijk seizoen als eerstejaarsbelofte bouwt Jasper Dekien in de strandraces aan zijn conditie. De 19-jarige Pannenaar hoopt volgend seizoen bij EFC zijn beste benen terug te vinden.
The post Jasper Dekien hoopt bij EFC zijn beste benen terug te vinden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Winterstraattheater uit nostalgie naar kindertijd in Boezinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winterstraattheater uit nostalgie naar kindertijd in Boezinge

Deze kerstperiode komt het Kermiscomité Boezinge met een heus winterstraattheater, waar Hans Robyn een van de drijvende krachten achter is. “Het idee kwam grotendeels uit nostalgie naar mijn kinderjaren. Het concept is dat we een kijkje nemen naar hoe de Boezingenaren zich voorbereiden op Kerstmis en we spitsen ons toe op de drukke dag ervoor, met alle gevolgen van dien”,

Lees meer »
Winterpret in De Haan en Wenduine
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winterpret in De Haan en Wenduine

Zowel in De Haan als in Wenduine kan je straks weer terecht voor onvervalste winterpret met tal van leuke thema-avonden en live optredens. Beide krijgen ook weer een energiezuinige schaatspiste met natuurijs. De piste in de Potinière opent al op 15 december, voor schaatsplezier op de Markt van Wenduine is het wachten tot 20 december. Andere vaste ingrediënten zijn onder

Lees meer »
Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat

Lissewege krijgt eindelijk, na jaren, op nieuw een bankautomaat. Die wordt momenteel geïnstalleerd in de Stationsstraat, in het gebouwtje van de stedelijke basisschool Ter Poorten. Op 22 december wordt de automaat in gebruik genomen.
The post Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »