Krantenkoppen

Harelbeke koopt grond in Stasegem voor behoud groene en natte natuur

Het gaat om een perceel van 3.650 m² in het binnengebied van de Ommegangstraat, de Politieke Gevangenenstraat en de Generaal Deprezstraat in Stasegem.

Het strategisch meerjarenplan van Stad Harelbeke gaat het over het openbaar maken en inrichten van groen, het beschermen en uitbreiden van bestaand groen en natuur stimuleren in de stad. “Met acties zoals de aankoop van dit perceel tonen we dat we niet alleen plannen maken, maar die ook effectief uitvoeren”, aldus schepen van Milieu, Groen en Duurzaamheid Tijs Naert (Groen). In 2020 keurde de gemeenteraad dit stedelijk Groenplan goed. De uitvoering van dat Groenplan is verbonden aan het project Blue Deal van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), dat grondaankopen faciliteert om de doelstellingen van Blue Deal te realiseren, waaronder het vergroten van natte natuur, ontharding, waterberging en infiltratie.

Natuur blijft behouden

In 2022 werd de aankoopmogelijkheid van de groenzone in het binnengebied van de Ommegangstraat, Politieke Gevangenenstraat en de Generaal Deprezstraat onderzocht. Dit Blue Deal-deelproject werd ‘Groendreef’ genaamd. “Niet te verwarren met de bestaande Groendreef in Stasegem, want het gebied is ontsloten via een privaat hoekperceel in de Politieke Gevangenenstraat 12”, duidt schepen Naert. In overleg met de Vlaamse Landmaatschappij startte de stad zelf de onderhandelingen op met de eigenaars van het perceel. “De bedoeling van de aankoop is om het gebied groen te houden, zoals het stedelijk Groenplan voorschrijft. We investeerden als lokaal bestuur in dit gebied om er zeker van te zijn dat er geen bebouwing op komt en dat de natuur gewoon natuur blijft.” Het stadsbestuur zorgt er zo voor dat het groen en de natuur behouden blijven en het wordt niet volgebouwd. Bovendien sluit deze aankoop perfect aan bij de doelen die de stad wil bereiken met het stedelijk Groenplan en de Blue Deal-intenties. Het is een stap in de richting van de plannen voor een betere toekomst, zoals Harelbeke die heeft vastgelegd in het strategisch meerjarenplan.

The post Harelbeke koopt grond in Stasegem voor behoud groene en natte natuur is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw hoofdstuk in openbaar vervoer in regio Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw hoofdstuk in openbaar vervoer in regio Brugge

Op 6 januari 2024 begint een nieuw hoofdstuk voor het openbaar vervoer in vervoerregio Brugge, met de introductie van de tweede fase van Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie. Hiermee zet de Vlaamse overheid in op een modal shift via efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.
The post Nieuw hoofdstuk in openbaar vervoer in regio Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
Elon Musk reageert voor het eerst na ophef rond antisemitische tweet en heeft duidelijke boodschap voor adverteerders: “Go f*ck yourself”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Elon Musk reageert voor het eerst na ophef rond antisemitische tweet en heeft duidelijke boodschap voor adverteerders: “Go f*ck yourself”

Elon Musk deed voor het eerst een interview met de reguliere media sinds zijn antisemitische tweet op X eerder deze maand. Hij verontschuldigde zich voor wat hij zelf zijn “domste” post ooit noemde, maar haalde ook uit naar adverteerders die zijn platform verlieten vanwege het toenemende antisemitisme op X: “Go f*ck yourself”.

Lees meer »
Werden re-integratietrajecten
voor langdurig zieken gebruikt als “ontslagmachine”? Cijfers oogsten
discussie
VRT NWS
VRT NWS

Werden re-integratietrajecten voor langdurig zieken gebruikt als “ontslagmachine”? Cijfers oogsten discussie

Het afgelopen jaar waren er plots veel minder formele trajecten om langdurig zieke werknemers weer aan het werk te helpen. Dat staat in De Standaard. Volgens minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) is dat een gevolg van een hervorming, waardoor bedrijven die zogenoemde re-integratietrajecten niet meer kunnen gebruiken om langdurig zieken zomaar op straat te zetten. Maar niet iedereen is

Lees meer »
De gewestelijke U9 van KFC Poperinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De gewestelijke U9 van KFC Poperinge

KFC Poperinge brengt dit seizoen drie U9-ploegen in competitie. De gewestelijke ploeg ging vorig weekend op bezoek bij de buren van SK Reningelst. We herkennen v.l.n.r. Xivong Chan, Thibaut Cordenier, Jenne Vanspranghe, Jerome Moetwil Ferrest, Daniel Abramov, Wietse Adriaen, trainer Jos Van De Wijngaert, Elza Van De Wijngaert, Cas Bamelis, Vic Vanlerberghe en Aiden Pettillioen.
The post De gewestelijke U9

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal wel degelijk cassatieberoep aantekenen tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de Belgische staat donderdag het bevel gaf om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te doen dalen in vergelijking met 1990. Dat heeft ze aangekondigd op Radio

Lees meer »
Diamant voor Julien en Paule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Diamant voor Julien en Paule

Paule Cottigny (81) en Julien Butseraen (83) zullen op 20 december zestig jaar getrouwd zijn. Ze zouden dat met familie en vrienden vieren op 17 november, maar gezondheidsproblemen stuurden die planning in de war. Uiteindelijk konden ze toch met de kinderen en kleinkinderen – die ver in Frankrijk wonen – uit eten gaan. Paule is
The post Diamant voor Julien

Lees meer »
Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première om Timothée Chalamet te steunen: “Ze is heel trots op hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première om Timothée Chalamet te steunen: “Ze is heel trots op hem”

Afgelopen dinsdag vond in Londen de wereldpremière van de langverwachte film ‘Wonka’ plaats. Die gelegenheid kon Kylie Jenner (26) absoluut niet missen, aangezien haar vriend Timothée Chalamet (27) de hoofdrol in de prent speelt. Hoewel de realityster er alles aan deed om haar aanwezigheid te verbergen, werd Kylie toch gespot op de afterparty van het evenement.

Lees meer »
Vandaag al kans op enkele winterse buien aan de kust, morgen is de rest van Vlaanderen aan de beurt: “Dan komt een sneeuwzone onze richting uit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vandaag al kans op enkele winterse buien aan de kust, morgen is de rest van Vlaanderen aan de beurt: “Dan komt een sneeuwzone onze richting uit”

In de Hoge Venen maken ze zich op voor een weekend vol sneeuwpret, maar ook in Vlaanderen zou er zondag een sneeuwtapijt tot 5 centimeter kunnen vallen. Althans op één voorwaarde, zegt VTM-weerman Frank Duboccage: de sneeuw moet vroeg genoeg vallen. Vooral de oostelijke provincies maken kans op een wit tapijt. Vandaag kunnen al enkele winterse buien de kustregio bereiken.

Lees meer »
Vaya Con Dios alias Dani Klein heeft nieuw album ‘Shades of Joy’: “Het heeft de karakteristieken van een Vaya-plaat met een mengelmoes van genres”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vaya Con Dios alias Dani Klein heeft nieuw album ‘Shades of Joy’: “Het heeft de karakteristieken van een Vaya-plaat met een mengelmoes van genres”

In september jl. raakte het nieuws bekend dat het legendarische Vaya Con Dios, met zangeres Dani Klein, nieuwe muziek ging uitbrengen. Tot ver buiten onze landsgrenzen was de euforie groot en werd er reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe werk. Vorige maand bracht Vaya Con Dios de funky, up-tempo song ‘Shades Of Joy’ uit, de voorbode van hun nieuwe, gelijknamige album.

Lees meer »
Enorme vuurbal nadat huis ontploft tijdens politie-interventie in Virginia
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Enorme vuurbal nadat huis ontploft tijdens politie-interventie in Virginia

In de Amerikaanse provincie Arlington was maandagavond een enorme vuurbal te zien nadat een woning ontplofte tijdens een politie-interventie. Agenten kregen meldingen van een man die zich in de woning verschanste en vuurpijlen afvuurde. Toen de politie naar binnen wilde gaan om de man te arresteren, explodeerde de woning. Er vielen geen zwaargewonden, de verdachte is voorlopig als vermist opgegeven.

Lees meer »