Krantenkoppen

Hij mag dan geen voorzitter meer zijn, Conner Rousseau laat wel grote erfenis achter bij Vooruit

De oude voorzitter is bij Vooruit van het toneel verdwenen, een nieuwe leider zit op de troon. Maar dat betekent niet dat ‘Team Conner’ nu ook is verdwenen.

Meer krantenkoppen in België

Superfons redt de kerstsfeer: elfjarige tekent strip voor het goede doel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Superfons redt de kerstsfeer: elfjarige tekent strip voor het goede doel

Fons Margodt (11) uit de Roeselaarsestraat in Izegem trekt in de tweede helft van december naar de Warmste Week in Brugge. Hij wil er de opbrengst van zijn stripalbum ‘Superfons’ overhandigen. “Ik maakte het speciaal voor het goede doel.”
The post Superfons redt de kerstsfeer: elfjarige tekent strip voor het goede doel appeared first on KW.be.

Lees meer »
INTERVIEW. Thomas Vermaelen over de ‘oude’ en ‘nieuwe’ Duivels: “Vertonghen, blijf zo lang mogelijk voetballen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Thomas Vermaelen over de ‘oude’ en ‘nieuwe’ Duivels: “Vertonghen, blijf zo lang mogelijk voetballen”

Terwijl de ‘Nieuwe Lichting’ zich opmaakt voor de loting van het EK, bouwt hij gestaag aan zijn trainerscarrière. Voormalig Rode Duivel Thomas Vermaelen (38), in een gesprek met onze chef voetbal, over Leven & Werk & Vrienden. “Als ik Jan Vertonghen één advies zou mogen geven: ‘Blijf zo lang mogelijk voetballen.’ Hoe moeilijk het soms ook is met die pijntjes.”

Lees meer »
Kerkelijke Opvangpunt getuigt voor kritische onderzoekscommissie: “Wij plaatsen slachtoffers centraal”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Kerkelijke Opvangpunt getuigt voor kritische onderzoekscommissie: “Wij plaatsen slachtoffers centraal”

Bij het Nederlandstalige kerkelijke Opvangpunt voor seksueel misbruik van minderjarigen in pastorale relaties zijn er van 2011 tot juli 2023 686 meldingen over seksueel misbruik binnengekomen. Dat hebben leden van het opvangpunt verklaard in de bijzondere commissie voor de evaluatie van de aanpak van seksueel misbruik in de Kerk in het Vlaams Parlement. Enkele parlementsleden stelden tijdens de commissie de

Lees meer »
Zakenman uit Knokke opgepakt die Russisch leger aan verboden technologie zou helpen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zakenman uit Knokke opgepakt die Russisch leger aan verboden technologie zou helpen

Het gerecht heeft de Knokse zakenman Hans D.G. opgepakt wegens zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de uitvoer van elektronica en andere technologie naar Rusland, zo schrijft De Standaard. De export daarvan valt onder een embargo dat de Russen via de Belg trachtten te omzeilen.
The post Zakenman uit Knokke opgepakt die Russisch leger aan verboden technologie zou helpen appeared first on

Lees meer »
Niveau van leerlingen in Vlaanderen daalde nog nooit zo snel
VRT NWS
VRT NWS

Niveau van leerlingen in Vlaanderen daalde nog nooit zo snel

Het niveau van Vlaamse leerlingen wat betreft lezen, wiskunde en wetenschappen is nog nooit zo sterk gedaald als tijdens de afgelopen jaren. Dat blijkt uit de nieuwe PISA-resultaten. Het niveau was nog nooit zo laag en daalde veel sneller dan in de meeste andere onderzochte landen. Het gemiddelde niveau in Vlaanderen blijft ondanks de daling wel hoger dan in de

Lees meer »
Gezinsbond plant geboorteboom
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gezinsbond plant geboorteboom

Met het aanplanten van een geboorteboom wil de Gezinsbond van Ardooie en Koolskamp in de gemeente een blijvende en groeiende herinnering neerpoten aan de kinderen die tussen 1 januari 2022 en 31 december 2022 geboren zijn.
The post Gezinsbond plant geboorteboom appeared first on KW.be.

Lees meer »
De U12 van Bobcat Wielsbeke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De U12 van Bobcat Wielsbeke

De U12 van Bobcat Wielsbeke poseerde graag even voor onze fotograaf. We zien rechtstaand v.l.n.r. Artuur Vanluchene, Maxim Maes, Robin Goethals, Emiel Driessens en coach Lorenzo Lannoo. Gehurkt v.l.n.r. Tiziano Putman, Tibo Dekeyster, Mauro Lombaert, Eden Vangaever en Briek Lamont. (ELD/foto ELD)
The post De U12 van Bobcat Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »
Guga Baul en Jonas Van Thielen pakken uit met éxtra lange ode aan Urbanus
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Guga Baul en Jonas Van Thielen pakken uit met éxtra lange ode aan Urbanus

Guga Baul scheert momenteel hoge toppen in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ maar vrijdagmiddag stelde hij met zijn compagnon Jonas Van Thielen de nieuwe show ‘Badje vol met stroop XXL’ voor. Oftewel hoe de odes aan de Urbanusfilms ‘Hector’ en ‘Koko Flanel’ van het komisch duo voor het eerst samenkomen. “De twee al bestaande, afzonderlijke shows worden uitzonderlijk allebei gebracht

Lees meer »
Dit vinden Waalse inwoners van opkomst van N-VA in Wallonië
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dit vinden Waalse inwoners van opkomst van N-VA in Wallonië

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil bij de verkiezingen in juni met N-VA ook opkomen in Wallonië. Hij wil er het confederalisme gaan uitleggen: méér bevoegdheden voor Vlaanderen en Wallonië, minder voor het federale niveau. Wat vinden de inwoners van Wallonië van de opkomst van N-VA? VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez trok naar Namen.

Lees meer »