Krantenkoppen

Hoe belangrijk is de Oekraïense oversteek van de Dnjepr?

Het Oekraïense leger heeft een bruggenhoofd gecreëerd op de linkeroever van de Dnjepr. De regering in Kiev communiceert dan ook optimistisch over het zuidelijke front, maar er was dan ook nood aan goed nieuws. Hoe belangrijk is die doorbraak echt?

Meer krantenkoppen in België

Geert Wilders na overwinning: “De kiezer heeft gesproken, de verhoudingen liggen vast”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Geert Wilders na overwinning: “De kiezer heeft gesproken, de verhoudingen liggen vast”

Geert Wilders heeft er een korte nacht opzitten na de verkiezingsoverwinning. De leider van de PVV blies vanochtend verzamelen in Den Haag om te vieren met zijn fractie. “De kiezer heeft gesproken”, klonk het in de rumoerige zaal. “De verhoudingen liggen vast.” Wilders wil naar eigen zeggen nu overstappen van het zoeken naar verschillen naar het zoeken naar overeenkomsten. “Ik

Lees meer »
Fiscus viseert té handige harry’s op de vastgoedmarkt
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Fiscus viseert té handige harry’s op de vastgoedmarkt

De fiscus gaat volgend jaar streng controleren op het maken van forse winsten bij de “snelle wederverkoop van onroerende goederen”. Denk aan een vervallen rijhuisje dat voor een prikje wordt gekocht en opgeknapt voor vele tienduizenden euro’s meer wordt doorverkocht.

Lees meer »
“Willen we echt hele ‘trafiek’ opstarten met kinderen?”: waarom sommige eersteklassers veel minder jeugd opstellen dan andere
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Willen we echt hele ‘trafiek’ opstarten met kinderen?”: waarom sommige eersteklassers veel minder jeugd opstellen dan andere

Anderlecht kocht afgelopen zomer veel ervaring, maar geeft van de topclubs nog steeds de meeste kansen aan eigen jeugd. En van alle eersteklassers speelt STVV met de meeste zelfopgeleide spelers. Maar niet overal krijgt de jeugd evenveel minuten. Een analyse van het jeugdbeleid in de Pro League A. Ontdek hier hoeveel jeugdspelers uw favoriete club werkelijk opstelt en hun bezorgdheden

Lees meer »
Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »
Kaart | Zo heeft Nederland gestemd
De Standaard
De Standaard

Kaart | Zo heeft Nederland gestemd

De PVV van Geert Wilders heeft de verkiezingen met grote voorsprong gewonnen. De partij deed het overal in het land goed, en haalde ook opvallend veel stemmen in de grootste Nederlandse steden. Onder meer in Rotterdam en Den Haag staat Wilders volgens de voorlopige uitslagen op kop.

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
“Opnieuw verdwijnt het kindergeld in de zakken van de Vlaamse regering”: Groen vraagt zich af waar 317 miljoen euro naartoe is
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Opnieuw verdwijnt het kindergeld in de zakken van de Vlaamse regering”: Groen vraagt zich af waar 317 miljoen euro naartoe is

De Vlaamse regering houdt 317 miljoen euro, bestemd om het kindergeld te bekostigen, achter. Dat zegt Groen, die de begrotingstabellen heeft uitgeplozen. “In plaats van het aan de gezinnen te geven, blijft het geld bij de regering plakken”, zegt covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Waaraan wordt het dan wel uitgegeven? En tot hoeveel euro’s lopen gezinnen zo mis?

Lees meer »