Krantenkoppen

Hoe explosief materiaal voor Israëlisch leger passeerde in Luik: ‘Voor ons was het een zakelijke opportuniteit’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Provincie Antwerpen investeert in bijzonder project in Ivoorkust
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Provincie Antwerpen investeert in bijzonder project in Ivoorkust

De Provincie Antwerpen investeert in een bijzonder project in het West-Afrikaanse land Ivoorkust. Onder impuls van Unicef worden er in het hele land schooltjes gebouwd van gerecycleerd plastic-afval. De provincie gaf vijf leerlingen uit Antwerpse provinciale scholen de kans om het project te bezoeken. Een verslag van hun reis krijgt u deze week te zien op atv. In deze eerst

Lees meer »
Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”

De vrouw die maandag in Waasland Shopping een 3-jarig kind aanrandde, blijft aangehouden. Dat heeft de Dendermondse raadkamer vrijdag beslist. “Mijn cliënte betwist de feiten niet, maar reageert apathisch. Dit heb ik nog nooit gezien in mijn carrière”, zegt haar advocaat Ann Van de Steen. “Er werd dan ook een gerechtspsychiater aangesteld.”

Lees meer »
Barbara De Jonge onthult na 20 jaar hoe Gert Verhulst haar strikte voor ‘Samson & Gert’: “‘We klappen later nog wel eens’, zei hij”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Barbara De Jonge onthult na 20 jaar hoe Gert Verhulst haar strikte voor ‘Samson & Gert’: “‘We klappen later nog wel eens’, zei hij”

In een dierenwinkel maakten muizen ‘Wizzy en Woppy’ het elke avond bont. Samen met hun vriendjes maken ze de vreemdste dingen na sluitingstijd mee. Wat veel mensen niet weten, is dat Wizzy gespeeld werd door Barbara De Jonge (48), de vrouw die ook jarenlang de rol van Frieda Kroket op zich nam in ‘Samson & Gert’. Aan die rol kwam

Lees meer »
Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”
VRT NWS
VRT NWS

Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”

De stad Mortsel heeft beslist om zo’n 30 bedden in het woonzorgcentrum van het OCMW te schrappen omdat er te weinig personeel is. Dat is een vierde van het totale aantal bedden. De leegstaande kamers worden omgebouwd tot assistentiewoningen. De oppositiepartijen begrijpen niet dat de stad ervoor kiest om de kamers zo drastisch om te bouwen, in plaats van ze

Lees meer »
“De Bruyne zal het verschil maken tussen een goed en een zéér goed EK”: Marc Degryse kijkt al voorbij de groepsfase
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“De Bruyne zal het verschil maken tussen een goed en een zéér goed EK”: Marc Degryse kijkt al voorbij de groepsfase

Neen, de Rode Duivels hebben niet te klagen met de EK-loting, zegt Marc Degryse. En dus kijkt onze huisanalist al verder, naar het vervolg van het schema, met een potentiële clash tegen Frankrijk. “Ik blijf denken dat De Bruyne het verschil zal maken tussen een goed EK en een zeer goed EK.” Wie ziet Degryse overigens als dé grote toernooifavorieten?

Lees meer »
LIVE. Winterweer in Vlaanderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE. Winterweer in Vlaanderen

De winter lijkt dit weekeinde toe te slaan in Vlaanderen. Vrieskou en een van west naar oost trekkende neerslagzone doen vrezen voor gevaarlijk gladde wegen. Het KMI waarschuwt met een code geel, die in alle provincies behalve Namen en Luxemburg geldt. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Marc Calleeuw (Exc. Zedelgem) volgend seizoen trainer van KFC Meulebeke, Rik Bouckaert (net vertrokken bij Veldegem) doet seizoen uit op Ter Borcht
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Marc Calleeuw (Exc. Zedelgem) volgend seizoen trainer van KFC Meulebeke, Rik Bouckaert (net vertrokken bij Veldegem) doet seizoen uit op Ter Borcht

Witte rook gisteravond op Ter Borcht. Met Marc Calleeuw (55), nu nog aan de slag bij reeksgenoot Exc. Zedelgem, heeft het een ervaren trainer beet voor volgend seizoen. Omdat Steve Swaenepoel zelf eerder al de handdoek gooide en meteen aan de slag ging bij tweedeprovincialer VV Koekelare, nam T2 Thorsten Clarysse tijdelijk over. Rik Bouckaert (58) wordt nu voor de

Lees meer »