Krantenkoppen

Hoe voormalig Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert een sleutelrol speelde bij de mislukte doorstart van Lijst Dedecker

Dat Jean-Marie Dedecker voor N-VA heeft gekozen en niet voor de doorstart van Lijst Dedecker (LDD), heeft veel te maken met Egbert Lachaert, ex-voorzitter van Open Vld. De gesprekken over zijn overstap naar LDD waren al vergevorderd, maar op het cruciale moment bleef hij twijfelen.

Meer krantenkoppen in België

Fenerbahçe blijft ongeslagen in de EuroLeague met ‘triple-double’ voor Emma Meesseman in 18 speelminuten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fenerbahçe blijft ongeslagen in de EuroLeague met ‘triple-double’ voor Emma Meesseman in 18 speelminuten

Emma Meesseman en haar ploeg Fenerbahçe blijven zonder fout in de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams. De Turkse ploeg haalde het woensdag op de zesde speeldag met ruime 110-63 cijfers van het Roemeense Sepsi-Sic.
The post Fenerbahçe blijft ongeslagen in de EuroLeague met ‘triple-double’ voor Emma Meesseman in 18 speelminuten appeared first on KW.be.

Lees meer »
Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze events groeit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze events groeit”

De Keytrade Trail Knokke-Heist vormt een onderdeel van de zevenvoudige Nature Trail Series, een bundel van natuurlopen. Op zondag 26 november passeert men voor de tweede keer in Knokke-Heist. “De grote diversiteit in het parcours maakt het vooral zeer interessant”, vindt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports.
The post Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze

Lees meer »
Spoorwegpolitie heeft sinds begin vorig jaar 220 ‘zichtbaarheidsacties’ uitgevoerd
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Spoorwegpolitie heeft sinds begin vorig jaar 220 ‘zichtbaarheidsacties’ uitgevoerd

De Federale Spoorwegpolitie (SPC) heeft sinds maart vorig jaar 220 zichtbaarheidsacties uitgevoerd. Donderdag werden de resultaten van het veiligheidsinitiatief voorgesteld. Door de aanwezigheid van agenten in treinen en metro’s en in de stations wil de Spoorwegpolitie de zichtbaarheid verhogen, treinbegeleiders bijstaan en het veiligheidsgevoel van reizigers verbeteren. “Iedereen die de trein neemt, zal merken dat deze acties resultaat opleveren”, zegt

Lees meer »
Tonny Berteloot verhuist en moet stoppen als gemeenteraadsvoorzitter: “Mijn nieuwe woning ligt op 500 meter van de gemeentegrens”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tonny Berteloot verhuist en moet stoppen als gemeenteraadsvoorzitter: “Mijn nieuwe woning ligt op 500 meter van de gemeentegrens”

Tonny Berteloot (58) neemt na zeventien jaar afscheid van de gemeentepolitiek. De goedlachse bankier verhuist naar een buurgemeente en kan dus zijn functie als gemeenteraadsvoorzitter bij meerderheidspartij Eendracht niet verder zetten. “Misschien begin ik elders wel met een eenmanspartij”, knipoogt hij.
The post Tonny Berteloot verhuist en moet stoppen als gemeenteraadsvoorzitter: “Mijn nieuwe woning ligt op 500 meter van de

Lees meer »
Ook Jenna Ortega zal niet meer te zien zijn in volgende ‘Scream’-film
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ook Jenna Ortega zal niet meer te zien zijn in volgende ‘Scream’-film

De ‘Scream’-filmfranchise bloedt. Nadat gisteren werd bekendgemaakt dat hoofdrolspeelster Melissa Barrera (33) ontslagen is uit ‘Scream VII’, werd zopas onthuld dat ook Jenna Ortega (21) niet meer te zien zal zijn in de volgende film in de horrorreeks. Volgens bronnen heeft Ortega’s afscheid niets te maken met Barrera’s ontslag.

Lees meer »
Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan

Op donderdag 23 november werd in de Woumenweg in Diksmuide de start gegeven voor de bouw van het nieuwe politiekantoor. Korpschef Johan Geeraert, een delegatie van de politie, burgemeesters van Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Kortemark waren samen met architecten en firma’s die voor de bouw instaan aanwezig bij het plechtige moment.
The post Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan appeared

Lees meer »
Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen

Voor heel wat kandidaat-adoptiegezinnen breken onzekere tijden aan nu het niet meer mogelijk zal zijn om kinderen te adopteren vanuit Gambia, Haïti en Marokko. Dat is het gevolg van een intensieve screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Lees meer »
Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”

Na een grondige renovatie opent het Doorgroeihuis in Oostende, waar dak- en thuislozen terechtkunnen, opnieuw de deuren in de Overvloedstraat. Er is zoals vroeger plaats voor 20 mensen en tijdens de winter is er noodcapaciteit mogelijk tot 26 plaatsen. Bij vriesweer wordt dat zelfs uitgebreid tot 35 slaapplaatsen. “En dat is voldoende”, vindt het stadsbestuur.
The post Dak- en thuislozen

Lees meer »
KIJK. Extreme vriestemperaturen leiden tot foute stokwissel, Zweedse langlaufer klaagt over “bevroren geslachtsdeel”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Extreme vriestemperaturen leiden tot foute stokwissel, Zweedse langlaufer klaagt over “bevroren geslachtsdeel”

De extreme vriestemperaturen hebben het voorbije weekend hun tol geëist tijdens het wintersporten in Kuusamo, in het noorden van Finland, waar een manche om de Wereldbeker in het cross-country plaatsvond. Bij de vrouwen kwam de Amerikaanse Jessie Diggins (32) al bloedend over de finish en ook bij de mannen zorgden de -19 graden Celsius voor bangelijke taferelen. De Duitse langlaufer

Lees meer »
KIJK. Al 11 maanden uit, maar nu pas zingt Miley Cyrus haar wereldhit ‘Flowers’ voor het eerst live
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Al 11 maanden uit, maar nu pas zingt Miley Cyrus haar wereldhit ‘Flowers’ voor het eerst live

Het nummer ‘Flowers’ is al bijna 11 maanden oud, maar Miley Cyrus zong het nummer nog nooit live voor een publiek. Dinsdag was het eindelijk zo ver, al was het maar voor enkele tientallen mensen. De Amerikaanse zangeres debuteerde haar live-versie tijdens een privéfeestje in het chique Chateau Marmont-hotel in Los Angeles. Ze liet eerder al weten dat ze geen

Lees meer »