Krantenkoppen

Hubert geeft voorzittersfakkel door bij de Vredespurters

Net als begin dit wielerseizoen zal de Guido Reybrouck Classic ook volgend jaar een internationale tweedaagse zijn. Met op zaterdag 16 maart een individuele tijdrit en daags nadien een rit over kasseien in en rond Damme.

Hubert Van Nieuwkerke is niet langer voorzitter van de organiserende club Vredespurters. Hij blijft achter de schermen wel meewerken aan de 17de editie van de Guido Reybrouck Classic. Philippe Vilein, secretaris van de club, neemt de functie van voorzitter over. Binnen het bestuur werd de vorige editie van de internationale juniorentweedaagse geëvalueerd.

“Het was onze eerste keer dat we van de Guido Reybrouck Classic een tweedaagse maakten”, opent Vilein. “De evaluatie was positief. Op sportief vlak was het zeker een voltreffer. Op zondag werd van start tot finish hard gestreden om de seconden. Sente Sentjens, de winnaar van de tijdrit, werd voortdurend bestookt en moest uiteindelijk het hoofd buigen.”

Weinig publiek

Steffen De Schuyteneer won de zondagrit, de eindzege ging naar de Brit Matthew Brennan. “Wie die jongens de rest van het seizoen is blijven volgen weet dat zij schitterende resultaten bleven halen. Zo werd de Australiër Oscar Chamberlain, bij ons tweede in het eindklassement, wereldkampioen tegen de klok. En won Matthew Brennan in het najaar de Keizer der Junioren.”

Wat de organisatoren onthielden van de tijdrit is dat er weinig publiek op afkwam. Bij een wedstrijd tegen de klok is dat vaak het geval. “Bovendien lagen start en aankomst van de tijdrit ver uit elkaar”, beseft Vilein. “Te ver uiteen eigenlijk. De start was aan de Oude Sluissedijk in Damme-Oost, de aankomst aan de Damse Vaart Zuid. We proberen beide locaties volgend jaar dichter bij elkaar te brengen. Hopelijk in het centrum, in de buurt van de Markt. Daar zetten we altijd een vrij grote tent. Als we die twee dagen kunnen gebruiken rendeert ze beter.” In elk geval blijft het concept van de tweedaagse behouden. “We opteren ook weer voor een heel internationaal deelnemersveld”, benadrukt Vilein. “Met 13 Belgische en 12 buitenlandse ploegen.”

The post Hubert geeft voorzittersfakkel door bij de Vredespurters is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gemeentepersoneel Machelen krijgt 1 dag per jaar vrij om te vrijwilligen: “Hopelijk smaakt dat naar meer”
VRT NWS
VRT NWS

Gemeentepersoneel Machelen krijgt 1 dag per jaar vrij om te vrijwilligen: “Hopelijk smaakt dat naar meer”

Het gemeentepersoneel van Machelen krijgt vanaf 2024 één dag betaald verlof om te gaan vrijwilligen. Vandaag doet het personeel al eens de test en is het gemeentehuis gesloten. Burgemeester Jean-Pierre De Groef (Samen Vooruit) rijdt mee met de schoolbus. "Gelukkig niet als chauffeur, wel als begeleider om de kinderen veilig naar school te brengen", vertelde hij aan Radio2-reporter Margaux van

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

Er is ophef omdat… Harry Styles zijn haar af is! Fashion statement? Voor een rol? Een boodschap?? Of is hij gewoon niet zo’n handige Harry?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Burnley staat voor maand van de waarheid
De Standaard
De Standaard

Burnley staat voor maand van de waarheid

Met een zesde competitienederlaag op rij (1-2 tegen West Ham) boekte Burnley zaterdagavond een nieuw negatief record. Coach Vincent Kompany noch zijn filosofie staat ter discussie, maar de vraag is hoe snel hij zijn systeem kan implementeren en hoe snel zijn spelers de fouten uit hun spel krijgen.

Lees meer »
Brussels Airlines vliegt dit jaar niet meer naar Tel Aviv
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Brussels Airlines vliegt dit jaar niet meer naar Tel Aviv

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal zeker tot begin volgend jaar niet vliegen naar Tel Aviv, in Israël. De opschorting van de vluchten sinds de uitbraak van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas is opnieuw verlengd, zo heeft Brussels Airlines vrijdag bevestigd.

Lees meer »
“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”

Antwerp – en zeker coach Mark van Bommel – blijft zich optrekken aan het positieve in aanloop naar het Champions Leagueduel tegen Shakhtar Donetsk. “Ook al is het in Europa eigenlijk toch al voorbij”, stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier, die vindt dat het tijd is voor een eerredder. “Al is het maar om van die saillante nul vanaf te

Lees meer »
Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”

De Nederlandse PvdA’er Ronald Plasterk weet ook niet precies waarom PVV-leider Geert Wilders hem gevraagd heeft als verkenner op te treden. “Ik had het helemaal niet zien aankomen”, zei hij dinsdag, tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe rol. Wilders liet hem wel weten het “een interessante gedachte” te vinden als Plasterk het zou gaan doen, en dat hij niet

Lees meer »
Vijf generaties met leeftijdsverschil van 98 jaar
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vijf generaties met leeftijdsverschil van 98 jaar

Vijf generaties op een rij, het komt niet veel voor. De oudste is Imelda Hemeryck, 98 jaar, de jongste Viktor Vandaele, vier maanden oud. Een achterachterkleinkind met een leeftijdsverschil van 98 jaar.
The post Vijf generaties met leeftijdsverschil van 98 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »
Man (77) deed btw-aangiftes voor 113 klanten, maar was niet erkend voor de job: “Kan niet door de beugel”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Man (77) deed btw-aangiftes voor 113 klanten, maar was niet erkend voor de job: “Kan niet door de beugel”

Een 77-jarige man uit Kortrijk deed heel wat administratieve taken, zoals btw-aangiftes, voor zowat 113 klanten. Echter, hij is geen erkend boekhouder of accountant. Een bekende pastabar kwam daardoor in moeilijkheden. De man riskeert nu een celstraf.
The post Man (77) deed btw-aangiftes voor 113 klanten, maar was niet erkend voor de job: “Kan niet door de beugel” appeared first

Lees meer »
Ouders steeds aansprakelijk voor schade die jonge kinderen aanrichten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ouders steeds aansprakelijk voor schade die jonge kinderen aanrichten

Ouders zijn in de toekomst altijd aansprakelijk voor de schade die hun kind van jonger dan zestien jaar aanricht. Dat staat in de modernisering van het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht die vandaag in eerste lezing groen licht heeft gekregen in de bevoegde Kamercommissie. Vandaag bestaan die regels uit zes artikelen in het Burgerlijk Wetboek. Het wetsvoorstel van Koen Geens (CD&V) en Katja

Lees meer »
Voorlopig geen uitbreiding voor kinderdagverblijven Mowgli en Bagheera
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voorlopig geen uitbreiding voor kinderdagverblijven Mowgli en Bagheera

Na een zorginspectie in september bleek dat kinderdagverblijven Mowgli en Bagheera op een aantal punten tekortschoten. Het Vlaams Agentschap Opgroeien start een handhavingstraject op. De kinderdagverblijven blijven open, maar kunnen voorlopig niet uitbreiden.
The post Voorlopig geen uitbreiding voor kinderdagverblijven Mowgli en Bagheera appeared first on KW.be.

Lees meer »