Krantenkoppen

“Ik dacht dat ik doodging”: politica getuigt voor het eerst over hoe collega haar drogeerde

Sandrine Josso (48), een politica in Frankrijk, heeft afgelopen vrijdag klacht ingediend tegen de Franse Senator Joël Guerriau (66). De senator zou zijn collega hebben gedrogeerd, met de bedoeling haar aan te randen of te verkrachten. Sandrine Josso getuigt bij de Franse zender ‘France 5’ voor het eerst over hoe ze tijdens die bewuste avond gedrogeerd werd door een collega die ze “al tien jaar” als een vriend beschouwde.

Meer krantenkoppen in België

Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten”

Wie eindejaar zegt, denkt aan lekker eten, en dus voeren we deze maand drie Waregemse toppers op uit de wereld van de gastronomie. Beginnen doen we met Baptiste Tieberghien (31) die de populariteit van zijn restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) zag toenemen sedert hij een jaar geleden de titel Viskok van het jaar 2023 in de wacht wist te slepen.

Lees meer »
Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gebeten door slang of gestopt op medisch advies: Britse avonturenshow loopt compleet uit de hand

Het gaat grondig mis in het Britse programma ‘I’m a celebrity…get me out of here!’. In de realityreeks moeten deelnemers overleven in een Australische jungle, maar dat verloopt niet altijd volgens plan. Zo werd een deelnemer gebeten door een slang en afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere kandidaten, waaronder Jamie Lynn Spears (32), moesten op medisch advies de reeks verlaten.

Lees meer »
ONZE OPINIE. “Faites vos jeux”, waarom de N-VA op een Franstalige lijst gokt
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Faites vos jeux”, waarom de N-VA op een Franstalige lijst gokt

De N-VA spreekt bij de volgende verkiezingen ook Frans. In een interview zegt voorzitter Bart De Wever dat hij bij de verkiezingen in Franstalig België met een lijst wil komen. “Faites vos jeux”: N-VA gokt dat het asiel- en anti-wokediscours evengoed een snaar bij Waalse kiezers zal raken. “Dat sentiment is er zeker”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “De grote vraag:

Lees meer »
Gebeten door een slang en op medisch advies moeten stoppen: deelnemers Britse realityshow krijgen het zwaar te verduren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gebeten door een slang en op medisch advies moeten stoppen: deelnemers Britse realityshow krijgen het zwaar te verduren

Het gaat grondig mis in het Britse programma ‘I’m a celebrity…get me out of here!’. In de realityreeks moeten deelnemers overleven in een Australische jungle, maar dat verloopt niet altijd volgens plan. Zo werd een deelnemer gebeten door een slang en afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere kandidaten, waaronder Jamie Lynn Spears (32), moesten op medisch advies de reeks verlaten.

Lees meer »
Israël vraagt België om Palestijnse organisatie te verbieden, N-VA eist onderzoek
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Israël vraagt België om Palestijnse organisatie te verbieden, N-VA eist onderzoek

De Israëlische minister Amicha Chikli, bevoegd voor de strijd tegen Antisemitisme, heeft volgens N-VA-parlementslid Michael Freilich twee scherpe brieven geschreven naar minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Daarin vraagt hij om de Palestijnse organisatie Samidoun te verbieden en om de activiteiten in te perken van hun coördinator voor Europa, Mohammed Khatib, een Palestijnse vluchteling die in Brussel verblijft.

Lees meer »
Klimaatactivist Wouter Mouton lijmt zich aan kantoor van premier op straat vast: “Ik nodig De Croo uit om zich eens als een leider te gedragen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Klimaatactivist Wouter Mouton lijmt zich aan kantoor van premier op straat vast: “Ik nodig De Croo uit om zich eens als een leider te gedragen”

Activist Wouter Mouton heeft zich deze middag vastgelijmd op de openbare weg aan het kantoor van de premier van België in de Brusselse Wetstraat. Dat deed hij naar aanleiding van de conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering die vandaag start in Dubai. Met een slabbetje rond de nek eiste hij aandacht voor het klimaatbeleid.

Lees meer »
Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gewezen sasmeester Jérôme Vermeersch (101) is overleden

In woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark is Jérôme Vermeersch (101) gestorven. Hij woonde destijds in Woumen waar hij werd geboren. Als sasmeester had hij in de loop der jaren verschillende werkplekken. Van Boezinge en Lo tot in Bredene. Vijf maanden geleden overleed zijn echtgenote. Ze werd 99 jaar en woonde ook in De Boomgaard. Jérôme en Marie-Louise waren 72 jaar

Lees meer »