Krantenkoppen

Italiaanse studente (22) om het leven gebracht door ex-vriend (22): lichaam in ravijn gedumpt

Het levenloze lichaam van de 22-jarige Italiaanse studente Giulia Cecchettin werd afgelopen zaterdag gevonden in een ravijn in Barcis, in de provincie Pordenone. De jonge vrouw werd om het leven gebracht door haar ex-vriendje Filippo Turetta (22). In Italië vonden afgelopen weekend verschillende protesten plaats. De demonstranten ijveren onder meer voor een betere bescherming van vrouwen tegen geweld.

Meer krantenkoppen in België

Leden De Torenvalk planten opnieuw gemengde houtkant aan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leden De Torenvalk planten opnieuw gemengde houtkant aan

De leden van Natuurpunt De Torenvalk hebben vorige zaterdag een gemengde houtkant op het talud langsheen de perkpolder (spaarbekken aan de Randweg) opnieuw aangeplant. Wat ooit twee jaar geleden werd geplant op dezelfde plaats, kon door het hete zomerweer niet overleven. De leden brachten in koude en regen op het honderd meter lange talud volgende
The post Leden De Torenvalk

Lees meer »
STANDPUNT. De cadans tegen de opwarming
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

STANDPUNT. De cadans tegen de opwarming

Het hof van beroep legt België, Vlaanderen en Brussel een strengere norm op voor CO2-uitstoot dan Europa. De politiek gaat dus, als ze de rechter volgt, harder moeten ingrijpen voor het klimaat dan tot nu het geval was. Dat roept drie vragen op: is deze uitspraak een politieke uitspraak, zoals de N-VA aanvoert? Met andere woorden, treedt de rechtbank hier

Lees meer »
Eén bocht, één jaar, drie ongevallen, stad belooft wegmarkering, bewoners radeloos: “Is er wel een oplossing?”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eén bocht, één jaar, drie ongevallen, stad belooft wegmarkering, bewoners radeloos: “Is er wel een oplossing?”

Zondagavond was het wééral prijs. Een bestuurder verloor de controle over het stuur in de flauwe bocht van de Lauwestraat in Rekkem en reed een geparkeerde wagen aan. Het derde ongeval al in nog geen jaar tijd. De stad belooft een witte lijn aan te brengen, maar inwoners vragen meer. “Waarom geen fietssuggestiestroken?”
The post Eén bocht, één jaar, drie

Lees meer »
Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”

“Lang geleden – en dit heb ik nog nooit verteld – was een vriendin zwanger van mij”, onthult zanger Jimmy Frey (84) in ‘Dag Allemaal’. In het interview blikt hij ook terug op zijn rijkgevulde carrière. “Ik heb 2,5 miljoen singles verkocht en wel twintig hits gehad. Maar heel vreemd, op de radio draaien ze alleen nog ‘Saragossa’”, klinkt het.

Lees meer »
Van Cronenburg uit Gent is nieuwe hofleverancier: “Aan de deurknop, herken je de mens”
VRT NWS
VRT NWS

Van Cronenburg uit Gent is nieuwe hofleverancier: “Aan de deurknop, herken je de mens”

‘Van Cronenburg’ uit Wondelgem bij Gent is de nieuwe hofleverancier. In hun atelier maken ze volgens de kunst van metaalambacht onder meer deurknoppen, kranen en gordijnhangers naar wens van hun klanten. Niet alleen het koningspaar is er klant, ook wereldberoemdheden komen er over de vloer. "Dat gaat van grote filmsterren tot topondernemers", vertelt zaakvoerder Régine Yvergneaux aan Radio 2-reporter Margaux

Lees meer »
Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge

Zaterdagavond even voor half tien begon in de keuken van restaurant De Gouden Kroes in de Hoogstraat in hartje Brugge de vaatwasmachine hevig te roken. De zaakvoerder schakelde meteen de elektriciteit uit en alarmeerde de hulpdiensten.
The post Defecte vaatwasser zorgt voor rook in restaurant in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »