Krantenkoppen

Jean-Marie Pfaff over moeilijke jaar van echtgenote Carmen: “Toen ze naar huis mocht, huilden we van blijdschap”

Het is een moeilijk jaar geweest voor Jean-Marie Pfaff (69) en z’n echtgenote Carmen (67). Eerst was er de hersenbloeding, in mei, daarna werd ze thuis overvallen door drie mannen. “Niemand verdient zoiets, zeker zij niet”, laat Jean-Marie Pfaff nu optekenen in HUMO.

Meer krantenkoppen in België

Zijn zoon is ongeneeslijk ziek, en toch is ‘J’aime La Vie’ van Mathias Sercu ode aan het leven: “De dood is heftig, maar kan ook schoonheid in zich dragen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zijn zoon is ongeneeslijk ziek, en toch is ‘J’aime La Vie’ van Mathias Sercu ode aan het leven: “De dood is heftig, maar kan ook schoonheid in zich dragen”

Donderdagavond ging in Gent ‘J’aime La Vie’ in première, het regiedebuut van Mathias Sercu. De film gaat over een jonge moeder die kampt met kanker en dat slechte nieuws aangrijpt om familiale brokken te lijmen. Het aangrijpende verhaal krijgt een extra dimensie door de persoonlijke situatie van de regisseur: zowel broer Sam (56) als zoon Tore (25) vechten tegen kanker.

Lees meer »
Sluiswach­ters voeren actie tegen ambtenaren­sta­tuut: boze schippers uiten bedreigingen omwille van inkomstenverlies
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Sluiswach­ters voeren actie tegen ambtenaren­sta­tuut: boze schippers uiten bedreigingen omwille van inkomstenverlies

In Evergem verzamelt momenteel een 80-tal boze binnenschippers bij de sluis. Zij staan er vast door de spontane staking bij de sluiswachters die maandag uitbrak. De sluiswachters staken tegen het nieuwe ambtenarenstatuut dat de Vlaamse regering op tafel legt. Na dreigementen aan hun adres verplaatsten de sluiswachters hun actie vandaag naar Brugge.

Lees meer »
Gaat er veel geld in om? En doen er Belgen mee? Alles wat u moet weten over het Red Bull Street Style-toernooi in Brussel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gaat er veel geld in om? En doen er Belgen mee? Alles wat u moet weten over het Red Bull Street Style-toernooi in Brussel

In Brussel vindt donderdag het Red Bull Street Style Global Championship plaats, een van de belangrijkste freestyle voetbaltoernooien. De absolute wereldtop komt erop af, maar de snelgroeiende sport is nog relatief onbekend in ons land. Toch behoort een Belg tot de absolute topfavorieten om de titel te winnen. Hoog tijd om kennis te maken met freestyle voetbal, maar wat houdt

Lees meer »
ANALYSE. Nederlandse formatie zit muurvast, maar echt alternatief is er niet. Heeft Wilders genoeg lekkers achter de hand?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. Nederlandse formatie zit muurvast, maar echt alternatief is er niet. Heeft Wilders genoeg lekkers achter de hand?

De Nederlandse regeringsvorming heeft weer eens zijn ‘Quid N-VA-moment’ achter de rug. NSC-kopman Pieter Omtzigt liet zich gisteren fotograferen met een half zichtbare nota: ‘Niet in PVV/NSC/VVD kabin…’ Veertien dagen na de verkiezingen zit de formatie muurvast. Hoe kan en moet het verder? “Als de formatie maar lang genoeg duurt, wordt alles vloeibaar.”

Lees meer »
Seksgeluiden verstoren EK-loting minutenlang
De Standaard
De Standaard

Seksgeluiden verstoren EK-loting minutenlang

U schrok er vast ook van (of niet), maar middenin de loting voor het EK voetbal 2024 waren plots seksgeluiden te horen tijdens de uitzending. De geluiden kwamen herhaaldelijk terug en zorgde voor heel wat verontwaardiging in de zaal in Hamburg, maar ook online. Volgens Britse media zou een Britse grappenmaker erachter zitten.

Lees meer »
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
Jeugdinitiatie leidt cyclocrossweekend in
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeugdinitiatie leidt cyclocrossweekend in

Omloop van het Houtland organiseert op zaterdag 2 en zondag 3 december het cyclocrossweekend. Voorafgaand hieraan werd er op woensdagnamiddag een jeugdinitiatie cyclocross georganiseerd.
The post Jeugdinitiatie leidt cyclocrossweekend in appeared first on KW.be.

Lees meer »
Drugscrimineel die vanuit Brugse gevangenis drugssmokkel organiseerde, riskeert zes jaar cel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Drugscrimineel die vanuit Brugse gevangenis drugssmokkel organiseerde, riskeert zes jaar cel

Notoir drugscrimineel Tom W. (39) riskeert voor de Brugse rechtbank nog maar eens zes jaar effectieve celstraf. De man uit Oudenaarde zit een jarenlange gevangenisstraf uit na veroordelingen voor drugs en brandstichting, maar dat hield hem volgens het gerecht niet tegen om cannabis te smokkelen vanuit Spanje. Zijn dekmantel? Ladingen met beenham en olijfolie.
The post Drugscrimineel die vanuit Brugse

Lees meer »
De Lijn brengt feestvierders tijdens oudejaarsnacht veilig thuis in Brugge en aan de kust
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Lijn brengt feestvierders tijdens oudejaarsnacht veilig thuis in Brugge en aan de kust

De Lijn gaat tijdens oudejaarsnacht opnieuw feestvierders veilig naar hun bestemming brengen. In 68 Vlaamse steden en gemeenten doet de vervoersmaatschappij dat gratis, maar in West-Vlaanderen is dat enkel in Brugge het geval. De kusttram rijdt de hele nacht door, maar niet gratis.
The post De Lijn brengt feestvierders tijdens oudejaarsnacht veilig thuis in Brugge en aan de kust appeared

Lees meer »
We blijven maar gesloten overwegen oversteken: “Het ongeval was nog niet afgehandeld of er negeerde weer iemand de slagbomen”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

We blijven maar gesloten overwegen oversteken: “Het ongeval was nog niet afgehandeld of er negeerde weer iemand de slagbomen”

Drie zware ongevallen aan een spoorwegovergang in amper een week tijd. Bij spoorwegbeheerder Infrabel, dat mensen al jaren op de gevaren wijst, proberen ze er niet compleet moedeloos van te worden. Wat niet evident is: “Het ongeval van zaterdag was nog niet afgehandeld, of voor onze neus negeerde opnieuw een chauffeur de gesloten slagbomen.”

Lees meer »