Krantenkoppen

Joe Biden verleent gratie aan Thanksgiving-kalkoenen: “Ze hebben een straffe prestatie geleverd”

Donderdag vieren de Verenigde Staten Thanksgiving, en dus belanden weer tientallen miljoenen kalkoenen in de oven en op het bord van Amerikaanse gezinnen. Maar dat geldt gelukkig niet voor Liberty en Bell, want beide vogels kregen maandag een officieel presidentieel pardon van Joe Biden.

Meer krantenkoppen in België

Dutoit (FC Gullegem) wil graag scalp van Harelbeke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dutoit (FC Gullegem) wil graag scalp van Harelbeke

De voorbereiding op het seizoen maakte hij nog mee bij Racing Harelbeke, zondag staat doelman Sören Dutoit met FC Gullegem tegenover zijn ex-ploeg. “Harelbeke komt geen opendeurdag houden. We zullen onze kansen moeten benutten.”
The post Dutoit (FC Gullegem) wil graag scalp van Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ronny en Youro boden hulp bij kettingbotsing, maar werden zelf aangereden: “Die dag mogen we nooit vergeten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ronny en Youro boden hulp bij kettingbotsing, maar werden zelf aangereden: “Die dag mogen we nooit vergeten”

“Het was een rollercoaster van emoties.” Werviks burgemeester Youro Casier en z’n noodplanningsambtenaar Ronny Vantomme kwamen 10 jaar geleden als eersten bij de kettingbotsing op de A19 en werden er zelf aangereden. Nu woonden ze de herdenking bij. “Soms komt het trauma terug en word ik wakker van de beelden die ik toen zag.”
The post Ronny en Youro boden

Lees meer »
Oorlogsjournalist Rudi Vranckx: “De constante dreiging die je voelt, is op psychologisch vlak heel intens”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx: “De constante dreiging die je voelt, is op psychologisch vlak heel intens”

Vanaf deze maand staat Rudi Vranckx (63) in de Vlaamse zalen met de voorstelling ‘Kleine helden’, waarin persoonlijke verhalen over oorlog worden geïllustreerd met beelden en lichter worden gemaakt door livemuziek. Zijn nu 35 jaar durende carrière als oorlogsreporter leverde veel van die verhalen op, maar woog ook zwaar op zijn privéleven, zo vertelt hij aan ‘Story’.

Lees meer »
Leden Antwerpse gemeenteraad (en burgemeester De Wever) lachen met gebrekkig Engels van Theo Franken: “It is high time for a drup in the emmer”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Leden Antwerpse gemeenteraad (en burgemeester De Wever) lachen met gebrekkig Engels van Theo Franken: “It is high time for a drup in the emmer”

De gemeenteraad in Antwerpen, dat betekent naar goede maandelijkse gewoonte: oeverloze, vaak saaie, debatten en verbaal gekibbel tussen leden van meerderheid en oppositie. Gelukkig wordt dat urenlange gekrakeel af en toe opgeleukt door een speelse woordgrap, een kwinkslag hier of een plaagstoot daar. Maandag vond een aantal raadsleden tijdens hun tussenkomsten inspiratie bij de, nu al legendarische, ‘drup in the

Lees meer »
“De Bruyne zal het verschil maken tussen een goed en een zéér goed EK”: Marc Degryse kijkt al voorbij de groepsfase
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“De Bruyne zal het verschil maken tussen een goed en een zéér goed EK”: Marc Degryse kijkt al voorbij de groepsfase

Neen, de Rode Duivels hebben niet te klagen met de EK-loting, zegt Marc Degryse. En dus kijkt onze huisanalist al verder, naar het vervolg van het schema, met een potentiële clash tegen Frankrijk. “Ik blijf denken dat De Bruyne het verschil zal maken tussen een goed EK en een zeer goed EK.” Wie ziet Degryse overigens als dé grote toernooifavorieten?

Lees meer »
Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart”

De iconische Blankenbergse Pier – waarvan recent nog de gerestaureerde wandelweg werd ingehuldigd – viel in de prijzen tijdens de FEBE Elements Awards 2023. De awards werden donderdagavond 30 november uitgereikt in het Skyline Park in Izegem.
The post Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beurzen starten december met verlies

07:00 Na de zeer sterke novembermaand zetten de Aziatische beurzen een stapje terug. Beleggers kijken uit naar cijfers over de industriële activiteit in de eurozone en naar een toespraak van Fed-voorzitter …

Lees meer »