Krantenkoppen

Jonge kunstenaars nemen het tegen elkaar op in wedstrijd Input/Output

Voor de achtste keer organiseert Cultuurcentrum Brugge Input/Output, de tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge actueel beeldende kunstenaars. Kunstenaars tot en met 35 jaar konden deelnemen aan deze prestigieuze wedstrijd. Uit de 62 ingestuurde dossiers selecteerde een professionele jury 22 kunstenaars voor de groepstentoonstelling in Exporuimte Poortersloge. Deze expo is nog tot en met 7 januari 2024 te bezoeken.

Vorig weekend werden tijdens een drukbezochte vernissage twee prijzen uitgereikt. Denys Shantar mocht van de jury de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. De laureaat werd dan weer Sliaupa Paulius, een Litouwse kunstenaar die momenteel in Brussel resideert en de jury overtuigde met een bijzonder gevoelig video-kunstwerk. Hij mocht een geldprijs van 5.000 euro in ontvangst nemen en de belofte dat er met zijn werk een solotentoonstelling zal gerealiseerd worden in het seizoen 2024-2025.

Niveau

Verder is er op de tentoonstelling werk te zien van volgende kunstenaars: Robberto & Milena Atzori, Zeli Bauwens, Eva Maria Bouillon, Arno Camps, Manon Clement, Lisette De Greeuw, Pauline Debrichy, Flexboy & L.A., Amber Geuns, Neoza Goffin, Hannah Hoebeke, Toon Jans, Ans Mertens, Nina Plantefève-Castryck, Mohammad Radwan, Sebastian Van Canneyt, Annelies Van Damme, Seppe Vancraywinkel, Jonas Vanderbeke en Anyuta Wiazemsky Snauwaert.

“We zijn zeer tevreden met de winnaars en alle geselecteerden op deze editie van Input/Output. Het niveau van de wedstrijd lag dit jaar bijzonder hoog”, zegt cultuurschepen Nico Blontrock. “Doorgaans leggen we vanuit Cultuurcentrum Brugge, op het gebied van de beeldende kunst, de focus op artistiek talent uit de eigen regio, maar dat laten we in het kader van Input/Output volledig los.”

“Omdat we ervan overtuigd zijn dat een wedstrijd voor jong talent, zonder geografische beperkingen een waardevol instrument is om bij te dragen tot de ontwikkeling van deze jonge kunstenaars en we vinden het belangrijk dat een stad als Brugge hier een rol in kan spelen”, aldus de schepen Nico.

Input/Output 2023 is nog te bezoeken tot en met 7 januari 2024 en dit telkens van donderdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Er worden ook vier nocturnes georganiseerd in samenwerking met De Tank en Club Magie en dit op 23 november, 8 en 22 december en 5 januari telkens van 19.00 uur tot 22.00 uur.

The post Jonge kunstenaars nemen het tegen elkaar op in wedstrijd Input/Output is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Johan (75) gaat nog één keer naar het stadion waar hij hartaanval kreeg… en dan gebeurt het wéér: “Nu ga ik echt niet meer”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Johan (75) gaat nog één keer naar het stadion waar hij hartaanval kreeg… en dan gebeurt het wéér: “Nu ga ik echt niet meer”

“Ik had niets om me over op te winden — Club Brugge stond op voorsprong. En toch gebeurde het. Opniéuw.” Niet één, maar twéé keer kreeg Johan van Meulebroeck (75) uit Maldegem een hartstilstand in het Jan Breydelstadion. En te zeggen dat hij na de eerste keer uit schrik enkel nog thuis naar het voetbal keek. Johan en zijn dochter

Lees meer »
Maelfait (Hulste) baalt na draw tegen Stasegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Maelfait (Hulste) baalt na draw tegen Stasegem

De derby tussen Hulste Sportief en OG Stasegem, respectievelijk laatste en voorlaatste in de derde provinciale reeks C, is op 2-2 geëindigd. Daarmee schiet geen van beide clubs iets op. Er was een hoofdrol weggelegd voor Miel Maelfait: hij scoorde al na zeven minuten voor zijn club, maar in de laatste minuut ook tegen zijn
The post Maelfait (Hulste) baalt

Lees meer »
Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de rechtszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent dat de oud-president ook mag worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »
Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”

Exact een jaar geleden trokken Francine Vantorre (85) en Marc Fouquet (88) aan de alarmbel: hun rijwoning Knokke-Heist vertoonde langs alle kanten scheuren en barsten door een nabijgelegen bouwput. Wat blijkt? Vandaag is de situatie alleen maar érger geworden. Het ontluisterende relaas van een nieuwe rondleiding. “Kijk daar: die scheur had ik zelfs nog niet gezien.”

Lees meer »
Vandalen vernielen honderden boompjes in pas aangeplant bos in Sinaai, duizenden euro’s schade
VRT NWS
VRT NWS

Vandalen vernielen honderden boompjes in pas aangeplant bos in Sinaai, duizenden euro’s schade

Onbekenden hebben voor duizenden euro’s schade aangericht aan een pas aangeplant bosterrein in Sinaai, deelgemeente van Sint-Niklaas. De eigenaar van het bos, de vzw Durme, was nog volop bezig met de plantwerken, toen ze de schade dinsdag vaststelde. Ruim 500 boompjes zijn afgebroken of uit de grond getrokken. De vzw heeft een klacht ingediend, de politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »
“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’

Het achtste seizoen van ‘Blind getrouwd’ levert uiteindelijk één koppel op. Zes maanden na hun ‘ja’-woord gaan Brecht en Jolien nog samen door het leven. “Ons gevoel is moeilijk te omschrijven”, glunderen ze. Alexander en Fleur namen emotioneel afscheid, Emile en Emma – die op het beslissingsmoment nog kozen om door te gaan – zijn inmiddels uit elkaar. “Het gaat

Lees meer »
Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kwam naar Wingene om het project voor de automatische uitbetaling van de geboortepremies officieel te bekrachtigen. Ouders ontvangen vanaf nu hun geboortepremie automatisch en hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.
The post Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Hamas eist aanslag in Jeruzalem op waarbij 3 doden en 13 gewonden vielen
VRT NWS
VRT NWS

Hamas eist aanslag in Jeruzalem op waarbij 3 doden en 13 gewonden vielen

De Palestijnse terreurbeweging Hamas eist de verantwoordelijkheid op van een slag in Jeruzalem, in Israël. Daarbij zijn vanochtend drie mensen gedood. De Israëlische politie heeft bevestigd dat de twee aanvallers, broers uit Oost-Jeruzalem, zijn doodgeschoten. De aanslag gebeurde kort nadat Israël en Hamas hadden aangekondigd dat de gevechtspauze in Gaza met een dag verlengd wordt.

Lees meer »