Krantenkoppen

“Joyride” eindigt al na enkele meters op tramsporen in De Haan: veertiger moet drank- en drugsprobleem aanpakken

Een 44-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank vijftien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor autodiefstal. G.D. moet onder meer zijn drank- en drugsprobleem aanpakken.

In de nacht van 12 op 13 september stal G.D. in een café in De Haan een handtas. Hij verliet de zaak via de achterzijde, haalde de autosleutels uit de tas en ging er vandoor met een Audi A5. Ver raakte de man evenwel niet want hij reed zich even verderop vast op de tramsporen, waarop hij zelf de politie verwittigde. Zijn voertuig moest getakeld worden. G.D. had naast alcohol ook cannabis in het bloed. Naar eigen zeggen ging het om stoerdoenerij.

De procureur wees op het flink gevulde strafregister van G.D., die volgens de verdediging enkel een kleine joyride wou maken met de auto. “De eigenares had over haar wagen verteld in het café”, verduidelijkte advocate Mieke Byttebier. “Iedereen had zwaar gedronken en mijn cliënt liet zich wat opstoken. Dit is te belachelijk voor woorden natuurlijk. Een grote stommiteit, maar mijn cliënt wil de eventuele schade vergoeden.”

G.D. kreeg in juni 2022 in een ander dossier een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. “Maar op het moment van de feiten waren de voorwaarden nog altijd niet opgestart”, foeterde meester Byttebier. “Mijn cliënt heeft uiteindelijk zestien maanden moeten wachten op een eerste gesprek met zijn justitieassistent.”

De procureur vroeg vijftien maanden effectieve celstraf, maar meester Byttebier drong met succes opnieuw aan op voorwaarden. Haar cliënt moet onder meer zijn drank- en drugsprobleem aanpakken. Voor het ongeval zal G.D. zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden. (AFr)

The post “Joyride” eindigt al na enkele meters op tramsporen in De Haan: veertiger moet drank- en drugsprobleem aanpakken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust

Voor de kust van het Filipijnse eiland Mindanao is zaterdag een aardbeving geregistreerd met een kracht van 7,6. Dat meldt het  United States Geological Survey (USGS). De Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) waarschuwt dan weer voor een tsunami in de Filipijnen, Indonesië, Palau en Maleisië.

Lees meer »
Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”

Een zestienkoppige mix van mannen en vrouwen is geloot voor het assisenproces rond de moord en foltering van Turnhoutenaar Walter Voordeckers en twee andere Belgische missionarissen in Guatemala in de jaren tachtig. Opmerkelijk: de beschuldigdenbank bleef leeg, met zelfs geen advocaat om iemand te vertegenwoordigen. “Makkelijk wordt het niet.”

Lees meer »
Inloophuis ‘t Koeterke in Izegem steekt in het nieuw
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Inloophuis ‘t Koeterke in Izegem steekt in het nieuw

Het resultaat mag gezien worden: inloophuis ‘t Koeterke in de Wijngaardstraat oogt na een ingrijpende renovatie frisser dan ooit. Dankzij de Warmste Week kon dit gefinancierd worden. Meteen werd er ook een computerhoek toegevoegd. “Ideaal in het streven naar e-inclusie”, klinkt het.
The post Inloophuis ‘t Koeterke in Izegem steekt in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de afsluiting van de jaarlijkse bijeenkomst van de  Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) aangegrepen om zijn westerse collega’s te bekritiseren. Lavrov beschuldigde hen van “lafheid” wegens het vermijden van rechtstreekse gesprekken met de Russische kant over de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »
Kunstatelier Mivalti in Tielt viert tiende verjaardag met overzichtstentoonstelling
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kunstatelier Mivalti in Tielt viert tiende verjaardag met overzichtstentoonstelling

Ateljee44 bestaat tien jaar en dat jubileum wordt stevig in de verf gezet met een overzichtstentoonstelling met honderden werken van ruim 35 kunstenaars. De expo is nog tot en met begin januari te bewonderen in het voormalige bank-en verzekeringskantoor tegenover het politiegebouw in de Kortrijkstraat.
The post Kunstatelier Mivalti in Tielt viert tiende verjaardag met overzichtstentoonstelling appeared first on KW.be.

Lees meer »
Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan

Mensenrechtenorganisatie GRIP heeft een eerste deel van een schaduwrapport gepubliceerd voor het VN-comité dat waakt over de rechten van personen met een handicap, met “tal van verzwegen mensenrechtenschendingen”. Volgens de vzw die zich inzet voor gelijke rechten voor iedere persoon met een handicap, moeten de klassieke recepten van institutionele zorg, buitengewoon onderwijs, maatwerkbedrijven en vrijwilligerswerk worden herdacht.

Lees meer »
Treinverkeer Hasselt-Leuven onderbroken door beddengoed op sporen: “Eerste keer dat we zoiets meemaken”
VRT NWS
VRT NWS

Treinverkeer Hasselt-Leuven onderbroken door beddengoed op sporen: “Eerste keer dat we zoiets meemaken”

Het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven is een klein half uur onderbroken geweest, omdat er bij een overweg in Scherpenheuvel-Zichem beddengoed op de sporen lag. "Een treinbestuurder had gezien dat er iets op de sporen lag, en voor de veiligheid hebben we het treinverkeer onderbroken", zegt Frédéric Petit van Infrabel, "het is de eerste keer dat we kussens en dekens

Lees meer »
Iedereen gelukkig in de eerste sneeuw?
De Standaard
De Standaard

Iedereen gelukkig in de eerste sneeuw?

De lucht is grijs en zit vol vlokken op deze eerste zondag van december, zeker in West- en Oost-Vlaanderen kan dat uitmonden in een klein laagje sneeuw. Pret gegarandeerd. Wie de baan op moet: let toch maar op voor gladde wegen!

Lees meer »
Will Smith steekt hand in eigen boezem: “Ik creëer graag problemen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Will Smith steekt hand in eigen boezem: “Ik creëer graag problemen”

Will Smith (55) stond afgelopen weekend in de schijnwerpers tijdens het Red Sea International Film Festival in Saudi-Arabië. De Hollywood-acteur sprak er openhartig over de fouten die hij maakte in zijn leven en verraste het publiek met zijn zelfreflectie en humor. Zo vertelde Will Smith met een knipoog dat hij het “leuk vindt om problemen te creëren.”

Lees meer »
“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar

Toch wel een kleine sensatie bij de uitreiking van de Gouden Spikes vandaag in Mechelen: voor het eerst sinds 2013 stond er een andere atlete dan Nafi Thiam met de trofee te blinken. Cynthia Bolingo kreeg net wat meer stemmen achter haar naam. “Maar ik weet zeker dat Nafi het me gunt.” Bij de mannen mocht Bashir Abdi al z’n

Lees meer »
Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier

Louise Ruysschaert, Florian Vandenbussche, Jana Vanluchene, Hanne Van Gheluwe en Manuela Landerwyn, vijf studenten agro- en biotechnologie van Vives Roeselare, lanceren via hun studentenproject een aardappelbier onder de naam Patatje om aardappelverspilling tegen te gaan. Het bier werd gebrouwen bij Fort Lapin in Brugge.
The post Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier appeared first on KW.be.

Lees meer »