Krantenkoppen

KIJK. Dronebeelden tonen hoe geëvacueerd Ijslands stadje in twee is gescheurd

Ijsland werd de voorbije weken getroffen door een reeks (zware) aardbevingen. Tien dagen geleden werd de noodtoestand uitgeroepen voor het schiereiland Reykjanes, waar gevreesd wordt voor een vulkaanuitbarsting. Het vissersstadje Grindavík werd uit voorzorg volledig geëvacueerd. Dronebeelden tonen nu hoe een scheur in het aardoppervlak het verlaten stadje helemaal in twee lijkt te splitsen.

Meer krantenkoppen in België

Clémence Vandermeersch (23) heeft al 23 jaar muco: “Het was er, het is er, het blijft er”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Clémence Vandermeersch (23) heeft al 23 jaar muco: “Het was er, het is er, het blijft er”

Naar aanleiding van de net voorbije Europese Mucoweek pakte de mucovereniging uit met een kleurrijke sokkencollectie met een koninklijk tintje: de vereniging kon kunstenares prinses Delphine van Saksen-Coburg strikken voor het ontwerp. De opbrengst van de verkoop gaat naar wetenschappelijk onderzoek. Clémence Vandermeersch uit Marke heeft er ook een paar. Ze kreeg de diagnose toen ze acht maanden oud was.<br

Lees meer »
De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht

De Lijn gaat tijdens de jaarwende opnieuw feestvierders veilig naar hun bestemming brengen. Zowat 300 medewerkers staan in voor 123 lijnen. In 68 steden en gemeenten is dat aanbod tijdens oud en nieuw gratis. Elders moet de reiziger 4 euro betalen voor een oudejaarsticket, meldt de openbaarvervoermaatschappij vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Schepen Bolle verdedigt bouw 124 appartementen Haiglaan: “Samen met Velodroompark publiek groenaanbod van ruim één hectare”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Schepen Bolle verdedigt bouw 124 appartementen Haiglaan: “Samen met Velodroompark publiek groenaanbod van ruim één hectare”

Het verzet van buurtbewoners tegen de aanvraag voor de bouw van 124 appartementen tussen de Haiglaan en kanaal Ieper-Komen kreeg op de gemeenteraad steun van Sam Vancayseele (Groen). In een uitgebreide repliek verdedigde schepen Philip Bolle (Vooruit) het project, maar wees erop dat twee eerder aanvragen afgekeurd werden: “Het zal goed zijn of het zal niet zijn.”
The post Schepen

Lees meer »
Niveau van leerlingen in Vlaanderen daalde nog nooit zo snel
VRT NWS
VRT NWS

Niveau van leerlingen in Vlaanderen daalde nog nooit zo snel

Het niveau van Vlaamse leerlingen wat betreft lezen, wiskunde en wetenschappen is nog nooit zo sterk gedaald als tijdens de afgelopen jaren. Dat blijkt uit de nieuwe PISA-resultaten. Het niveau was nog nooit zo laag en daalde veel sneller dan in de meeste andere onderzochte landen. Het gemiddelde niveau in Vlaanderen blijft ondanks de daling wel hoger dan in de

Lees meer »
Het ongelofelijke verhaal van Mia (17) die samen met haar hond door Hamas werd ontvoerd: “Bella hielp me om de hel te overleven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het ongelofelijke verhaal van Mia (17) die samen met haar hond door Hamas werd ontvoerd: “Bella hielp me om de hel te overleven”

Toen terroristen van Hamas de 17-jarige Mia Leimberg en haar moeder Gabriella (59) ontvoerden, dachten ze dat het tienermeisje een pluche knuffelbeest bij zich had. Tot het troeteldier plots bewoog en de ontvoerders beseften dat ze ook een viervoeter tot gijzelaar hadden gemaakt. Zo belandde Bella samen met haar baasje in de tunnels van Hamas. 53 dagen lang waren ze

Lees meer »
Dan toch niet met pensioen? Radja Nainggolan aangekondigd bij Indonesische eersteklasser die gelinkt is aan Nationale Politie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dan toch niet met pensioen? Radja Nainggolan aangekondigd bij Indonesische eersteklasser die gelinkt is aan Nationale Politie

Radja Nainggolan (35) stopt dan toch niet met voetballen. Volgens Indonesische media heeft de ex-Rode Duivel een nieuwe club gevonden, nadat hij al enkele maanden zonder werkgever zat. Nainggolan tekent volgens verschillende bronnen een contract bij Bhayangkara Presisi Indonesia FC, een club die gelinkt is aan de Indonesische Nationale Politie.

Lees meer »
KIJK. Filip en Mathilde sluiten eerste dag van Duits staatsbezoek af in stijl: acteur Filip Peeters en bondscoach Tedesco schuiven mee aan op banket
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Filip en Mathilde sluiten eerste dag van Duits staatsbezoek af in stijl: acteur Filip Peeters en bondscoach Tedesco schuiven mee aan op banket

Koning Filip (63) en koningin Mathilde (50) sluiten hun eerste dag van hun staatsbezoek in Duitsland af met het staatsbanket. In Bellevue Palace wordt het koninklijke echtpaar getrakteerd op een chique meergangendiner. Maar dat doen ze niet alleen. Want ook deze bekendheden sluiten aan bij hét glamourevent van het Duitse staatsbezoek.

Lees meer »
“Elke dag meten we wereldwijd zo’n 20 tot 30 vulkaansuitbarstingen” Vulkanologen over het fenomeen en de impact op onze omgeving
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Elke dag meten we wereldwijd zo’n 20 tot 30 vulkaansuitbarstingen” Vulkanologen over het fenomeen en de impact op onze omgeving

De vulkaan Svartsengi, op het schiereiland Reykjanes, houdt IJsland al weken in de ban. Barst hij uit of niet? En als hij uitbarst, wat voor impact heeft dat dan? Wat bepaalt hoe verwoestend een vulkaan is? En welke vulkaanuitbarsting heeft ooit de grootste impact op de mens gehad? Karen Fontijn en Matthieu Kervyn de Meerendre, twee vulkanologen, beantwoorden al onze

Lees meer »
KSK Vlamertinge A moet dringend punten pakken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KSK Vlamertinge A moet dringend punten pakken

KSK Vlamertinge A slaagt er niet in om enige regelmaat in de prestaties te krijgen. Vorig weekend gingen de jongens van coach Xavier Deleu met het kleinste verschil de boot in op het veld van Jespo Komen-Waasten. Zelfs toen de thuisploeg met tien man verder moest, lukte het niet om het verschil te maken.
The post KSK Vlamertinge A moet

Lees meer »
Sinterklaas ontvangt en herverdeelt speelgoed
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sinterklaas ontvangt en herverdeelt speelgoed

Op uitnodiging van KWB Mariakerke kwam Sinterklaas onlangs naar zaal Ter Duinen in de Zwitserlandstraat. Hij kwam poolshoogte nemen van de actie ‘Ieder Kind een Sint’. Daarbij streeft KWB ernaar dat elk kind, ook kansarme jongens en meisjes, op 6 december een cadeautje krijgen. Vele mensen brachten duurzaam speelgoed naar Ter Duinen. Zo krijgt het
The post Sinterklaas ontvangt en

Lees meer »