Krantenkoppen

KIJK. Militair vliegtuig schuift in zee na mislukte landing, bemanning moet terug naar land zwemmen

Op de militaire luchthaven van Kaneohe Bay in Hawaï is een militair vliegtuig van de Amerikaanse marine in het water gesukkeld. Tijdens de landing kon de piloot niet snel genoeg tot stilstand komen, waardoor het vliegtuig in het water terechtkwam. De negen bemanningsleden moesten op eigen houtje terug naar land zwemmen, maar zijn wel allemaal ongedeerd. Hoe het ongeluk precies is kunnen gebeuren is nog onduidelijk, mogelijk was de hevige mist de oorzaak. Het militair vliegtuig wordt als verkenner gebruikt om onder meer duikboten te spotten.

Meer krantenkoppen in België

Terug naar de A19 met brandweerman Hans, 10 jaar na de vreselijke kettingbotsing: “Een wonder dat er niet meer slachtoffers vielen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Terug naar de A19 met brandweerman Hans, 10 jaar na de vreselijke kettingbotsing: “Een wonder dat er niet meer slachtoffers vielen”

Het is zondag exact tien jaar geleden dat bij een zware kettingbotsing op de A19 tussen Wervik en Zonnebeke twee doden en tientallen gewonden vielen. Ter herdenking worden dan twee muurschilderingen onthuld, in aanwezigheid van minister Lydia Peeters, de gouverneur en enkele hulpverleners. “Het is een wonder dat er niet veel meer doden gevallen zijn”, zegt voormalig brandweerman Hans Bouten,

Lees meer »
Verdachte opgepakt voor stalbrand in Bever
VRT NWS
VRT NWS

Verdachte opgepakt voor stalbrand in Bever

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van brandstichting in Bever. De man zou er een drietal weken geleden een brand hebben gesticht in een stal van een boerderij. Hij werd op 18 november opgepakt en blijft voorlopig aangehouden.

Lees meer »
VIVES-studenten kapen Hotel Les Dunes voor wintereditie Trammelant: “Unieke eenmalige beleving”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

VIVES-studenten kapen Hotel Les Dunes voor wintereditie Trammelant: “Unieke eenmalige beleving”

Fans van Trammelant komen voor één keer ook aan hun trekken in de donkerste maand van het jaar: een groep tweedejaarsstudenten van VIVES LoReCa kaapt in de week van 11 tot 17 december Hotel Les Dunes voor een heuse ‘Winter Trammelant’. De gasten worden een week lang ondergedompeld in een onvervalste belle époquesfeer, compleet met zwierige kostuums, afternoon tea en

Lees meer »
‘Feeënboom’ schenkt elk kansarm kind van Dilsen-Stokkem eindejaarscadeau: “Elk kind moet pakje krijgen dat het zélf gekozen heeft”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Feeënboom’ schenkt elk kansarm kind van Dilsen-Stokkem eindejaarscadeau: “Elk kind moet pakje krijgen dat het zélf gekozen heeft”

Oh ja, Sinterklaas zal woensdag, in al zijn gulheid, ook de meest kansarme kinderen van Dilsen-Stokkem niét vergeten. Met dank aan de Feeënboom, een hartverwarmend initiatief van twee mijnwerkersdochters uit de Limburgse stad. “Zonder de Feeënboom zouden veel van die kinderen met Sinterklaas letterlijk helemaal niets krijgen”, aldus de twee zussen. “Mocht onze papa zaliger ons bezig zou zien, hij

Lees meer »
“Eén van drukste ochtendspitsen van dit jaar”: gladheid en dichte mist doen filekilometers de hoogte inschieten, tot vijftig procent meer oproepen bij Touring door vrieskou
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Eén van drukste ochtendspitsen van dit jaar”: gladheid en dichte mist doen filekilometers de hoogte inschieten, tot vijftig procent meer oproepen bij Touring door vrieskou

Door dichte mist in verschillende Vlaamse regio’s en gladheid op de weg is de filebarometer donderdagochtend de hoogte ingeschoten. “Met ruim driehonderd kilometer file op de Vlaamse snelwegen rond 8.30 uur zitten we aan een van de drukste ochtendspitsen van dit jaar”, meldt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »
Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen
VRT NWS
VRT NWS

Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen

In Gent wordt een voormalig opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen omgevormd tot een asielcentrum voor 135 mensen. In het centrum zullen gezinnen met kinderen en alleenstaanden opgevangen worden. De eerste bewoners arriveren binnenkort. In Gent is er nu ook al asielopvang op de Reno-boot aan de haven. Daar verblijven 220 mensen.

Lees meer »
Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”

Exact een jaar geleden trokken Francine Vantorre (85) en Marc Fouquet (88) aan de alarmbel: hun rijwoning Knokke-Heist vertoonde langs alle kanten scheuren en barsten door een nabijgelegen bouwput. Wat blijkt? Vandaag is de situatie alleen maar érger geworden. Het ontluisterende relaas van een nieuwe rondleiding. “Kijk daar: die scheur had ik zelfs nog niet gezien.”

Lees meer »
KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond

In het vluchtelingencentrum Tegel in Berlijn kregen honderden vluchtelingen het maandag met elkaar aan de stok. Het zou gaan om een geëscaleerde ruzie tussen Syriërs en Turkse Koerden. Volgens politiecommissaris Stephan Weh is het normaal dat zulke incidenten gebeuren: “Wanneer verschillende culturen en religies met elkaar samenleven in zo’n kleine ruimte, ontstaan er soms conflicten.”

Lees meer »
Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool

Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in de zaak van de bestorming van het Capitool. Dat heeft het Amerikaanse hof van beroep in Washington DC vrijdag beslist, zo melden Amerikaanse media. Concreet betekent dat voor Trump dat hij ook kan worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »
Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft kritische bedenkingen bij de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever het voorbije weekend. Volgens Mahdi komt de N-VA-houding grofweg neer op: “opkomen in Wallonië om (centrum)rechtse partijen te verzwakken, iedereen jarenlang gijzelen in communautaire loopgraven en iedere federale hervorming voor de koopkracht en zorg van mensen nu al weigeren”. “Vermoeiend”, zo verzucht de CD&V-voorzitter op X,

Lees meer »
Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: hoe kustgemeente uitgroeide tot culinair walhalla
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: hoe kustgemeente uitgroeide tot culinair walhalla

Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: nergens is de culinaire concentratie zo groot als in Knokke-Heist, waar ‘amper’ 33.000 mensen wonen. Wat is de verklaring achter het “ecosysteem” dat ondernemers én welgestelde klanten richting de mondaine badplaats zuigt? “Er wordt kwaliteit gegarandeerd én voor betaald. Die zaken versterken elkaar.”

Lees meer »
Tom Waes ontkent publiek geheim niet langer en bevestigt nieuwe liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tom Waes ontkent publiek geheim niet langer en bevestigt nieuwe liefde

Het publiek geheim is eindelijk bevestigd. Tom Waes (55) is opnieuw verliefd. Het stel flaneert reeds geruime tijd hand in hand door Antwerpen en bezocht in de luwte events als de MIA’s en Antwerp Pride. Aanvankelijk aftastend en speels. Maar nu wordt de liefde ook door het populairste tv-gezicht tegenover onze redactie niet langer ontkend.

Lees meer »