Krantenkoppen

Kleine Belgische belegger wil meer toegang tot private equity

12:42 Banken kunnen het verschil maken door hun klanten toegang te geven tot de aandelen van niet-genoteerde bedrijven, zegt Schroders.

Meer krantenkoppen in België

Aangrijpende getuigenissen in parlement over seksueel misbruik in Kerk: “Dat de Kerk boven de wet staat, tart alle verbeelding”
VRT NWS
VRT NWS

Aangrijpende getuigenissen in parlement over seksueel misbruik in Kerk: “Dat de Kerk boven de wet staat, tart alle verbeelding”

Psychologische problemen, gebroken relaties, een moeilijke band met hun kinderen: de getuigenissen van overlevenden van seksueel misbruik in de Kerk bleven opnieuw aan de ribben kleven in de parlementaire onderzoekscommissie. Hun vragen zijn rechttoe rechtaan: erkenning, een schadevergoeding die naam waardig, vervolging van de betrokkenen en een gelijke aanpak van misbruik binnen en buiten de Kerk.

Lees meer »
De snelste meisjes wonen in Beselare: zussen Van Hollebeke en Betine Kesteloot winnen medailles op BK veldlopen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De snelste meisjes wonen in Beselare: zussen Van Hollebeke en Betine Kesteloot winnen medailles op BK veldlopen

Drie medailles en een vijfde plaats in vier verschillende categorieën, dat was de mooie oogst van Fran, Fien en Febe Van Hollebeke en Betine Kesteloot op het BK veldlopen in Hulshout. De atletes van Flac Ieper komen allemaal uit Beselare.
The post De snelste meisjes wonen in Beselare: zussen Van Hollebeke en Betine Kesteloot winnen medailles op BK veldlopen appeared

Lees meer »
“Mijn zoontje was zo jong… De Russen zijn barbaren”: onze man keert terug naar Cherson, één jaar na de bevrijding
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Mijn zoontje was zo jong… De Russen zijn barbaren”: onze man keert terug naar Cherson, één jaar na de bevrijding

Ja, ze zijn nu al een jaar bevrijd. Maar het leven in Cherson is nog altijd een hel. Dagelijkse Russische bombardementen eisen nog altijd mensenlevens, terwijl de verwoestende overstromingen eerder dit jaar al alle resterende optimisme genadeloos had weggespoeld. Reporter Arnaud De Decker doorkruiste de stad het afgelopen jaar, en schetst een treurig beeld.

Lees meer »
Uitbaatster van manege waar pony mishandeld werd, ontving in het verleden al klachten via Dierenwelzijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Uitbaatster van manege waar pony mishandeld werd, ontving in het verleden al klachten via Dierenwelzijn

Al in 2013, 2015 en 2016 kwamen bij de dienst Dierenwelzijn klachten binnen over de gang van zaken in de Diepenbeekse manege van Micheline J., de vrouw die nu de Breugelhoeve in Peer uitbaat. Bij de verschillende controles toen werd een keer een beperkt probleem vastgesteld. Er is nooit sprake geweest van het inbeslagnemen van paarden. De huidige uitbaatster van

Lees meer »
Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
Dimitri Vegas krijgt bijrol in kerst-horrorfilm
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dimitri Vegas krijgt bijrol in kerst-horrorfilm

Voor wie niet houdt van melige kerstfilms is er dit jaar het satirische ‘It’s A Wonderful Knife’. Een horrorkomedie die een volledig nieuwe draai geeft aan de typische kerstprent. Daarin is ook een rolletje weggelegd voor de Belgische dj Dimitri Vegas. Al zien we in de trailer al meteen hoe hij een kopje kleiner wordt gemaakt.

Lees meer »
Jelle Wallays (34) heeft ambitieuze plannen na wielerpensioen: “Vijf Iron Mans en 15.000 kilometer fietsen in 100 dagen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jelle Wallays (34) heeft ambitieuze plannen na wielerpensioen: “Vijf Iron Mans en 15.000 kilometer fietsen in 100 dagen”

Jelle Wallays kondigde na dertien jaar in het profpeloton zijn wielerpensioen aan. De Stadenaar reed de afgelopen seizoenen bij het Franse Cofidis, maar kreeg daar nu geen contractverlenging. Wallays besloot daarom om geen nieuwe ploeg te zoeken, maar de fiets aan de haak te hangen. Of toch als profrenner dan, want Wallays heeft nog heel wat plannen voor de komende

Lees meer »
80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Tachtig Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten via de grensovergang in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib op X, het voormalig Twitter. “Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen”, klinkt het.

Lees meer »
Speelplaats VBS Spes Nostra Schoolstraat ondergaat transformatie: groene ruimte, nieuwe toegangspoort en plaats voor buitenonderwijs
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Speelplaats VBS Spes Nostra Schoolstraat ondergaat transformatie: groene ruimte, nieuwe toegangspoort en plaats voor buitenonderwijs

Op maandag 20 november werd het startschot gegeven voor de werken aan de speelplaats in de lagere school VBS Spes Nostra in de Schoolstraat. In de komende maanden moet de volledig gebetonneerde vlakte plaats maken voor een speelplaats met 40% meer groene ruimte in de vorm van bomen, gras en ruimte voor buitenonderwijs. Ook de iconische schoolpoort in de Schoolstraat

Lees meer »
‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is ‘Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is ‘Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven”

Eindelijk goed nieuws voor de familiedynastie achter het Brusselse ‘Comme Chez Soi’, dat de voorbije jaren de ene na de andere Michelinster moest prijsgeven. Laurence Wynants (52) – dochter van de legendarische Pierre en vrouw van huidig chef Lionel Rigolet (54) – werd door Gault&Millau bekroond tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl

Lees meer »
Amir Bachrouri, (nog even) voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, schrijft eerste boek: “Voor de ene ben ik een islamist, voor de andere een Bounty”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Amir Bachrouri, (nog even) voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, schrijft eerste boek: “Voor de ene ben ik een islamist, voor de andere een Bounty”

Een boek schrijven was een kinderdroom voor Amir Bachrouri. Hij is nu 20 en zijn eerste boek ligt in de boekhandel. In Doe Maar Niet vraagt hij zich af waarom hij zich wel heeft kunnen loswrikken uit de kansarmoede en veel leeftijdsgenoten niet. In zijn geliefde Antwerpen gaat hij op zoek naar het antwoord. “De ziel van onze stad is

Lees meer »