Krantenkoppen

KU Leuven en Google werken samen om 70.000 boeken te digitaliseren: “Zonder die hulp zou het ons 99 jaar tijd kosten”

De universiteitsbibliotheek van de KU Leuven gaat samenwerken met Google om meer dan 70.000 boeken te digitaliseren. Het gaat vooral om boeken uit de 16e, 17e en 18 eeuw. Mocht de universiteit de klus zelf klaren, zou het meer dan 99 jaar in beslag nemen.

Meer krantenkoppen in België

Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!)

De 112de Grand Départ zal over twee jaar georganiseerd worden in de regio rond de Noord-Franse stad Lille. Organisator ASO onthulde donderdag het schema voor de eerste drie etappes. Het peloton doet West-Vlaanderen niet aan. Nét niet: het scheelt letterlijk een steenworp.
The post Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!) appeared first

Lees meer »
Sportdienst organiseert informatiesessies
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sportdienst organiseert informatiesessies

De Ledegemse sportdienst organiseerde een tweedelige informatiesessie om sportclubs in Ledegem grondig te informeren en te ondersteunen. “De sessie behandelde twee belangrijke aspecten van de wetgeving die van groot belang zijn voor sportverenigingen: de vzw-wetgeving en de -vrijwilligerswetgeving. Dit initiatief werd genomen met het oog op de naderende wijzigingen in de wetgeving, die van kracht
The post Sportdienst organiseert informatiesessies

Lees meer »
Cercle top, Club Brugge en KV Kortrijk flop: het tussentijds rapport van de West-Vlaamse eersteklassers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cercle top, Club Brugge en KV Kortrijk flop: het tussentijds rapport van de West-Vlaamse eersteklassers

De heenronde van de Jupiler Pro League 2023-2024 is achter de rug. Tijd voor een rapport dus.
De drie overgebleven West-Vlaamse eersteklassers zorgden ervoor dat we klare taal kunnen gebruiken: één presteert boven alle verwachtingen, de andere twee bleven ver onder hun ambities. Onze analyse en onze cijfers.
The post Cercle top, Club Brugge en KV Kortrijk flop: het tussentijds

Lees meer »
Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser”

Theater Kleiem is gestart met de repetities voor zijn volgende productie ‘De kat in de kelder’. Het stuk zal tijdens de krokusvakantie zesmaal opgevoerd worden in de gemeentelijke sporthal van Zuienkerke, Philippe De Meurisse maakte zijn rentree als regisseur.
The post Theater Kleiem in ‘24 op de planken met ‘De kat in de kelder’: “Geen ordinaire billenkletser” appeared first on

Lees meer »
Verkoop voor ‘Renaissance’-concertfilm gaat hard, maar haalt Beyoncé in bioscopen ook monstersucces van Taylor Swift ?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Verkoop voor ‘Renaissance’-concertfilm gaat hard, maar haalt Beyoncé in bioscopen ook monstersucces van Taylor Swift ?

Na het ongelooflijke succes van de ‘Eras Tour’-film van Taylor Swift, is vanaf vandaag ook de nieuwste concertfilm van Beyoncé te zien. En naar verwachting kunnen we opnieuw spreken van een voltreffer. Volgens Amerikaanse filmsite ‘Deadline’ bracht de ‘Renaissance’-film op dag één al 6 à 7 miljoen dollar op. Ook in ons land gaat de verkoop vlot, maar kan Beyoncé

Lees meer »
Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier

Louise Ruysschaert, Florian Vandenbussche, Jana Vanluchene, Hanne Van Gheluwe en Manuela Landerwyn, vijf studenten agro- en biotechnologie van Vives Roeselare, lanceren via hun studentenproject een aardappelbier onder de naam Patatje om aardappelverspilling tegen te gaan. Het bier werd gebrouwen bij Fort Lapin in Brugge.
The post Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier appeared first on KW.be.

Lees meer »
Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken

Brugge moet eindelijk werk maken van een voetpadenplan. Dat eiste raadslid Ilse Coopman (N-VA) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond. Schepen voor Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) counterde die vraag: “We hebben al de voetpaden in 41 Brugse straten heraangelegd.”
The post Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Wie gesignaleerd stond, kon vandaag voorbij controlepost wandelen”: kopzorgen bij politiekorpsen in ons land door ICT-problemen
VRT NWS
VRT NWS

“Wie gesignaleerd stond, kon vandaag voorbij controlepost wandelen”: kopzorgen bij politiekorpsen in ons land door ICT-problemen

Door ICT-problemen in het hoofdkantoor van de federale politie in Brussel konden politiezones over het hele land vandaag bijna geen opzoekingen verrichten of processen-verbaal opstellen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en de federale politie bevestigt het nieuws aan onze redactie. De problemen hadden op sommige plaatsen mogelijk ernstige gevolgen. "Op de luchthaven kon vandaag niemand worden gecontroleerd", aldus Luc Breugelmans

Lees meer »
Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau

Het prestigieuze bedrijf Gault&Millau bracht zaterdag hun 21e gastronomiegids uit. Daarin komt het horecaduo Nicky Grymonprez en Laurent Messine van restaurant Vividu uit Harelbeke nieuw binnen. In 2021 begonnen ze hun zaak, twee jaar later worden ze beloond met een 13 op 20. Ze zijn tevens het eerste Harelbeekse restaurant dat een plekje weet te bemachtigen in de Gault&Millau.
The

Lees meer »
Agent die Floyd doodde ruim twintig keer gestoken in gevangenis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Agent die Floyd doodde ruim twintig keer gestoken in gevangenis

De ex-agent die veroordeeld is voor de moord op George Floyd, is vorige week meer dan twintig keer gestoken door een medegevangene. Dat gebeurde met een geïmproviseerd mes in de bibliotheek van een gevangenis in de Amerikaanse staat Arizona. Derek Chauvin werd door medegevangene John Turscak neergestoken “om de Black Lives Matter-beweging nieuw leven in te blazen”, melden aanklagers vrijdag.

Lees meer »