Krantenkoppen

LEVENSVERHAAL. Paula (102) uit ‘Het laatste portret’ is overgrootmoeder van Pommelien Thijs: “Ze heeft alles van ‘LikeMe’ gezien”

Zelfredzaam. Tolerant. Overgrootmoeder van Pommelien Thijs. De 102-jarige Paula, die dinsdag centraal staat in ‘Het laatste portret’, kan je op véél manieren omschrijven. De vrouw heeft een rijk leven achter de rug: honderd goeie jaren, ‘slechts’ twee die er diep inhakten. Nu is het stilaan genoeg geweest. “Ze zegt het steeds vaker: ‘Het mag stoppen’”, vertellen dochters Rit (72) en Lieve (76), die het levensverhaal van hun moeke schetsen. Wat is haar geheim om zo oud te worden?

Meer krantenkoppen in België

“Extreem hoge terreurdreiging”: opnieuw twintiger opgepakt die ‘kerstterreur’ wilde plegen in Duitsland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Extreem hoge terreurdreiging”: opnieuw twintiger opgepakt die ‘kerstterreur’ wilde plegen in Duitsland

Weer heeft de Duitse politie een verdachte (20) in hechtenis genomen die ‘kerstterreur’ wilde plegen. Mogelijk doelwit? De kerstmarkt van Hannover. Eerder werden al twee tieners opgepakt die een aanslag beraamden op de kerstmarkt van Leverkusen. Nog maar een paar dagen geleden waarschuwde het hoofd van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst, Thomas Haldenwang, voor een “extreem hoge terreurdreiging”.

Lees meer »
“Ik ben hier, waar ben jij?”: prinses Kate steekt koninklijke middelvinger op naar Meghan Markle
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik ben hier, waar ben jij?”: prinses Kate steekt koninklijke middelvinger op naar Meghan Markle

“Wat een show!” Dat zeiden prins William (41) en prinses Kate (41) donderdag na afloop van de Royal Variety Performance. De prins en prinses genoten er van alle optredens van bekende artiesten. Al was het toch vooral prinses Kate zélf die met haar verschijning voor spektakel zorgde. “Een strategische PR-zet”, fileert onze mode- en royalty-experte Jelka Van Duyse. Zij ziet

Lees meer »
“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”

Niet alle kinderen met ADHD hebben baat bij Rilatine, en niet allemaal hebben ze een even hoge dosis nodig. Dat zegt kinder- en jeugdpsychiater Karen Vertessen (UPC KU Leuven), die haar doctoraatsonderzoek wijdde aan een nieuwe methode om de kinderen die geen Rilatine nodig hebben beter op te sporen, en het medicijn beter op maat te kunnen voorschrijven. Dat meldt

Lees meer »
Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Jeroen Borrizee dwingt respect af als T2 bij HO Oostveld Oedelem (3B)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeroen Borrizee dwingt respect af als T2 bij HO Oostveld Oedelem (3B)

Ronny Houben zat nog niet in de neutrale zone ter gelegenheid van de thuismatch tegen Pittem. Jeroen Borrizee nam de honneurs waar als hoofdcoach. Na de prima brilscore kwam de nieuwe baas naar Jeroen toe met de woorden: “Dit is jouw werk want ik ken de helft van de spelers nog niet.” We bolden naar
The post Jeroen Borrizee dwingt

Lees meer »
Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC

Zeilster Emma Plasschaert is een van de 32 kandidaten voor een zitje in de Atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité IOC, zo werd woensdag na afloop van het Uitvoerend Comité bekendgemaakt.
The post Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC appeared first on KW.be.

Lees meer »
Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”

Hou je van spelletjes en vloeit er ook wat ondernemerschap door je aderen? Dan kan je in Izegem momenteel een goede slag slaan. De bekende escaperoom The GamePost in het oude postgebouw staat er te koop. Oprichters Dimitri, Fabrice en Peter kunnen de uitbating niet langer combineren met hun dagelijkse job.
The post Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers:

Lees meer »
Danira Boukhriss en Ward Kerremans praten voor het eerst over hun zwangerschap: “Lijst met babynamen is in de maak”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss en Ward Kerremans praten voor het eerst over hun zwangerschap: “Lijst met babynamen is in de maak”

Strak in het knalblauw, en strálen dat ze deed. “Maar de kleur van mijn jurk verraadt niks, we houden het geslacht geheim”, sprak Danira Boukhriss Terkessidis (33) twintig weken heerlijk zwanger en aan de zijde van haar grote liefde Ward Kerremans (35). Hij stelde gisteravond zijn hoofdrol in de Streamz-reeks ‘Alter Ego’ voor, als koppel presenteerden ze dé bekroning van

Lees meer »
Al 350 ontslagen bij Match en Smatch, rest wacht nog op koper
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al 350 ontslagen bij Match en Smatch, rest wacht nog op koper

Bij de winkelketens Smatch en Match zijn ruim 350 personeelsleden hun baan kwijt. Dat zegt Cathérine Roisin van vakbond BBTK-SETCa vrijdag. Op de administratieve hoofdzetel en in het logistieke depot moet iedereen afvloeien. De overige 338 werknemers van de laatste winkels kennen hun lot op 2 januari, de uiterste verkoopdatum.

Lees meer »
Felle discussie rond eventuele verkoop grond van gemeente, oppositie is kritisch: “Dossier is bezwaard met fouten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Felle discussie rond eventuele verkoop grond van gemeente, oppositie is kritisch: “Dossier is bezwaard met fouten”

In een uitgebreid betoog maakte Groen-raadslid Yves De Bosscher brandhout van het dossier om grond te verkopen in de Spinnerijstraat in Moen. Zo ging de prijs van 90 naar 48,66 euro per vierkante meter. De andere oppositiepartijen volgden hem en hadden eveneens opmerkingen. Het punt werd uitgesteld.
The post Felle discussie rond eventuele verkoop grond van gemeente, oppositie is kritisch:

Lees meer »
Nieuwe multidisciplinaire kinderpraktijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe multidisciplinaire kinderpraktijk

Onlangs opende multidisciplinaire kinderpraktijk Kind de deuren aan het Stationsplein. “Aangezien we tal van disciplines onder één dak aanbieden, zijn we in de wijde regio een unicum”, zegt kinderarts Jo Keepers (38), die met Kind een droom in vervulling ziet gaan. In haar trendy ingerichte praktijkgebouw, waarin de kabinetten de namen Hert, Beer, Muis, Konijn
The post Nieuwe multidisciplinaire kinderpraktijk

Lees meer »
Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles

De nieuwe spin-off van de Amerikaanse advocatenreeks ‘Suits’ gaat zich afspelen in Los Angeles. Dat heeft Beatrice Springborn, de baas van Universal International Studios, bekendgemaakt. Volgens haar zal de serie “dezelfde energie en knappe mensen hebben als het origineel”.

Lees meer »