Krantenkoppen

LIVE WATEROVERLAST. Waterpeil flirt op verschillende plekken met alarmdrempel, maar daling ingezet nu droge periode zich aankondigt

Het peil van de waterlopen in de Westhoek is na de regenval van maandag op verschillende plekken weer gestegen tot aan de alarmdrempel. Vanaf vandaag wordt het droger en ook de komende dagen zien de weersverwachtingen er gunstig uit. De algemene daling van het waterpeil zal zich daarom doorzetten. Deze middag is er opnieuw crisisoverleg in Diksmuide.

Meer krantenkoppen in België

Ook op Vlaams niveau krijgen partijen extra geld
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Ook op Vlaams niveau krijgen partijen extra geld

Ook via het Vlaams Parlement worden de partijkassen volgend jaar flink aangevuld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws, op basis van de ontwerpbegroting die de krant kon inkijken. Zo stijgt de basissubsidie voor Vlaamse partijen met 9 procent tot zowat 10 miljoen euro. De werkingstoelage voor politieke fracties, zoals voor de aankoop van bureaumateriaal, stijgt tot 4,6 miljoen euro.

Lees meer »
Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”

Astrid Coppens (40) heeft twee jubileums te vieren: niet alleen is het tien jaar geleden dat ze haar eigen kledingcollectie oprichtte, ze is ook tien jaar samen met haar man Bram. “Maar van liefde op het eerste gezicht was geen sprake”, vertelt ze in ‘Story’, waar ze ook verklapt dat er spannende toekomstplannen zijn op het kleine scherm. “De voorbije

Lees meer »
Tim Merlier wint op ijskoud strand van Bredene, Thijs Zonneveld tweede
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tim Merlier wint op ijskoud strand van Bredene, Thijs Zonneveld tweede

Tweevoudig Belgisch wielerkampioen Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft zondag De Classic gewonnen, een beachrace op het strand van Bredene. In een chaotische sprint haalde hij het voor de Nederlandse wielerjournalist/renner Thijs Zonneveld.
The post Tim Merlier wint op ijskoud strand van Bredene, Thijs Zonneveld tweede appeared first on KW.be.

Lees meer »
Braderiecomité organiseert weer Ezelskerstmarkt op 16 december: “Ondanks vernieuwd marktplein”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Braderiecomité organiseert weer Ezelskerstmarkt op 16 december: “Ondanks vernieuwd marktplein”

Op zaterdag 16 december vindt van 17 tot 23 uur op het marktplein van Kuurne een nieuwe editie plaats van de Ezelskerstmarkt. Door de jaren heen groeide dit evenement uit tot een ontmoetingsplaats voor de inwoners van Kuurne en verschillende verenigingen
The post Braderiecomité organiseert weer Ezelskerstmarkt op 16 december: “Ondanks vernieuwd marktplein” appeared first on KW.be.

Lees meer »
KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit

Een panel van ‘experts’ heeft op de Russische staatszender Rusland-1 grijnzend ontkend dat Moskou iets te maken heeft met de vergiftiging van Marianna Boedanova, de echtgenote van het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Kyril Boedanov. ‘Experts’ is hier letterlijk te nemen, want aan het woord was onder meer Andrej Loegovoj, de man die door de Britse politie gezocht

Lees meer »
Edgard Vileyn, kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Edgard Vileyn, kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren, overleden

Oostendenaar Edgard Vileyn is in Oostende overleden op 74-jarige leeftijd. Maar heel wat mensen zullen zich Edgard herinneren als de gedreven nieuwe kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren. Hij kocht het in 2017 en redde het kasteel en het domein met de boeiende geschiedenis van een roemloze ondergang. Hij maakte er zijn laatste levenswerk van en investeerde in een

Lees meer »
Waarom nemen gijzelaars zo hartelijk afscheid van Hamas-strijders? Deze beelden verklaren veel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom nemen gijzelaars zo hartelijk afscheid van Hamas-strijders? Deze beelden verklaren veel

De Israëlische regering reageert scherp op beelden die de Palestijnse terreurorganisatie Hamas verspreidt van vrijgelaten gijzelaars. Hun afscheid van hun gijzelnemers verloopt vaak opvallend hartelijk, soms zelfs met high fives en omhelzingen. Maar in een van de video’s hoor je een man “blijven wuiven” zeggen tegen een vrouw en een meisje die in een Rode Kruis-voertuig stappen.

Lees meer »
Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”

Exact een jaar geleden trokken Francine Vantorre (85) en Marc Fouquet (88) aan de alarmbel: hun rijwoning Knokke-Heist vertoonde langs alle kanten scheuren en barsten door een nabijgelegen bouwput. Wat blijkt? Vandaag is de situatie alleen maar érger geworden. Het ontluisterende relaas van een nieuwe rondleiding. “Kijk daar: die scheur had ik zelfs nog niet gezien.”

Lees meer »
Izegemse Liga 1-ploeg treft nieuwkomer Groot-Bijgaarden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Izegemse Liga 1-ploeg treft nieuwkomer Groot-Bijgaarden

De handbalheren uit Liga 1 staan momenteel zevende in de competitie. Zondag trekken ze naar nieuwkomer Groot-Bijgaarden dat met één puntje minder net onder de Izegemnaren gerangschikt staat. De ambitie is om het, na een leerrijk seizoen, dit jaar beter te doen. “Volgens mij mogen we tevreden terugkijken op wat we al hebben neergezet dit
The post Izegemse Liga 1-ploeg

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »