Krantenkoppen

Maffialid, seriefraudeur en opdrachtgeefster van moord op haar echtgenoot: dit zijn de meest gezochte vrouwen van Europa

Europol heeft de Most Wanted-lijst aangevuld met meer dan zestig voortvluchtige misdadigers. Op de lijst staan criminelen die zich schuldig maakten aan ernstige misdrijven zoals moord, gewapende overvallen en drugssmokkel. De lijst bestaat grotendeels uit mannen, maar er zijn ook vier vrouwen aan toegevoegd. Wie zijn zij?

Meer krantenkoppen in België

Kwart van de bedienden kreeg dit jaar een bonus op het werk
VRT NWS
VRT NWS

Kwart van de bedienden kreeg dit jaar een bonus op het werk

Een kwart van de bedienden in ons land heeft dit jaar een bonus gekregen van zijn werkgever. In de meeste gevallen ging het om een collectieve bonus en gemiddeld gaat het om 6.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van dienstenbedrijf Acerta. Bij de arbeiders kreeg slechts één op de tien een bonus, van gemiddeld 1.250 euro.

Lees meer »
Zes personen opgepakt in onderzoek naar illegale in- en uitvoer van technologie naar Rusland
VRT NWS
VRT NWS

Zes personen opgepakt in onderzoek naar illegale in- en uitvoer van technologie naar Rusland

In Knokke-Heist, Eeklo, Rotterdam en Sluis zijn een reeks huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar de illegale in- en uitvoer van zogenoemde "dual use"-materialen en technologieën, zaken die zowel voor civiele als militaire toepassingen kunnen worden gebruikt. Daarbij zijn zes personen opgepakt voor verhoor. Dat meldt Le Soir en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket.

Lees meer »
Na jaartje zonder telt Roeselaars kersthuisje dit jaar weer meer dan 10.000 lichtjes: “Ja, ik heb ze allemaal geteld”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na jaartje zonder telt Roeselaars kersthuisje dit jaar weer meer dan 10.000 lichtjes: “Ja, ik heb ze allemaal geteld”

Na een ‘lightversie’ vorig jaar is het Roeselaarse kersthuisje in de Mandellaan helemaal terug. Terwijl de kerstversiering binnen quasi helemaal af is, tellen Senne Debaene en zijn vrouw Cindy af naar donderdag 7 december. Dan steekt het koppel ook de kerstverlichting aan de gevel aan. Passanten die hun radiozender afstemmen op 95.5 FM worden getrakteerd op gepaste muziek.
The post

Lees meer »
Brugse klimaatactivist Wouter Mouton lijmt zich vast in Wetstraat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse klimaatactivist Wouter Mouton lijmt zich vast in Wetstraat

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton heeft zich donderdagmiddag even voor 12 uur vastgelijmd aan het wegdek in de Wetstraat, ter hoogte van de ambtswoning van premier Alexander De Croo. De man wil met zijn actie de aandacht trekken op de start van de klimaatconferentie COP28. Rond zijn hals draagt hij een slabbetje, een verwijzing naar wat hij het gezever van

Lees meer »
Infrabel-woordvoerder geeft interview over spoorlopers terwijl fietser… gesloten spoorweg oversteekt: “Daar zakt mijn broek van af”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Infrabel-woordvoerder geeft interview over spoorlopers terwijl fietser… gesloten spoorweg oversteekt: “Daar zakt mijn broek van af”

Gesloten spoorwegen oversteken: we doen het helaas nog altijd. Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken begrijpt het absoluut niet en wil mensen sensibiliseren voor de gevaren. Maar tijdens zijn interview met een VRT1-journalist over overwegveiligheid steekt er een fietser opnieuw een gesloten spooroverweg over. “Hallucinant, ik hoop dat dit op beeld staat”, zegt hij.

Lees meer »
Na racisme-rel: koning Charles en prinses Kate herenigen voor het eerst publieke tijdens kerstreceptie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Na racisme-rel: koning Charles en prinses Kate herenigen voor het eerst publieke tijdens kerstreceptie”

Het boek ‘Endgame’ zorgt intussen al een week voor een racisme-rel. Royalty-watcher Omid Scobie (42) zou koning Charles III (75) en prinses Kate (41) genoemd hebben als “racistische royals”, waar Meghan Markle (42) het over had in haar interview met Oprah Winfreh (69). De Britse koning reageerde eerder al op het incident, maar lijkt het nu toch even aan de

Lees meer »
Genk op rand van uitschakeling, ook Union moet vol aan de bak: dit is de situatie van onze Belgische clubs in Europa
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Genk op rand van uitschakeling, ook Union moet vol aan de bak: dit is de situatie van onze Belgische clubs in Europa

Club Brugge en AA Gent overwinteren in de Conference League. Blauw-zwart is zelfs zo goed als zeker van groepswinst en ook de Buffalo’s hebben uitzicht op de eerste plek. Union en Racing Genk vergaat het minder goed, de Limburgers staan zelfs op de rand van de Europese uitschakeling. Een overzicht van de Belgische ploegen in de Europa League en Conference

Lees meer »
Diploma’s techniekacademie Zulte uitgereikt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Diploma’s techniekacademie Zulte uitgereikt

Zo’n 28 Zultse kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar kregen hun diploma van de Tienertechniekacademie. Tijdens elf leuke en leerrijke workshops en een bedrijfsbezoek, maakten de jongeren kennis met STEM-activiteiten. STEM staat voor Science Technology Engineering Maths.
The post Diploma’s techniekacademie Zulte uitgereikt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Het jongste K3’tje woont in Gits
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Het jongste K3’tje woont in Gits

Billie Joseph (4) uit Gits mocht onlangs in alle discretie poseren met de K3’tjes om hun nieuwe collectie te presenteren. Niet haar eerste opdracht, maar deze is toch extra speciaal. “Het belangrijkste is dat ze het leuk vindt”, vertelt mama Fien.
The post Het jongste K3’tje woont in Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »
Wonderlijke Winter in Kortrijk: mis deze toppers niet!
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wonderlijke Winter in Kortrijk: mis deze toppers niet!

Op donderdag 7 december om 18 uur start de winter in het centrum van Kortrijk. Die duurt tot en met zondag 7 januari en is herkenbaar aan de unieke sfeer en de prachtige verlichting. Wie in die periode in Kortrijk komt, ontsnapt niet aan de eindejaarsvibes die er alom heersen.
The post Wonderlijke Winter in Kortrijk: mis deze toppers niet!

Lees meer »
EXCLUSIEF. Johan en Wendy uit Olmen hadden een leven vol tegenslag. Tot hij dat éne EuroMillions-lotje kocht: “We waren pas 3 maanden schuldenvrij. En toen veranderde alles”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Johan en Wendy uit Olmen hadden een leven vol tegenslag. Tot hij dat éne EuroMillions-lotje kocht: “We waren pas 3 maanden schuldenvrij. En toen veranderde alles”

Terminale kanker. Een oudermoord. Schulden en een huurhuis. En plots: een winnend EuroMillions-lotje – en dan nog per toeval, omdat ze hun honden misten. Een jaar later weten Johan (60) en zijn vrouw Wendy (47) dat geld niet noodzakelijk gelukkig maakt, maar dat 866.043 euro op de rekening wel helpt om de zorgen weg te werken. Zet u schrap, want

Lees meer »
Proces rond dramatisch ongeval dat leven kostte aan Wim (37) en Joyce (36) start pas in september 2024: “Zeer complexe zaak”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Proces rond dramatisch ongeval dat leven kostte aan Wim (37) en Joyce (36) start pas in september 2024: “Zeer complexe zaak”

Het proces over het dodelijke verkeersongeval waarbij Wim Janssens (37) en Joyce Van Roosbroeck (36) uit Koningshooikt (Lier) om het leven kwamen, wordt pas op 3 september volgend jaar behandeld. Dat heeft de Mechelse politierechtbank dinsdag beslist. Dat het nog zo lang duurt heeft te maken met de conclusietermijnen die de partijen hebben gevraagd.

Lees meer »
Vlaamse regering sluit ‘Sinterklaasakkoord’ met ACV over nieuw personeelsstatuut Vlaamse overheid, VSOA en ACOD staken vandaag verder
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vlaamse regering sluit ‘Sinterklaasakkoord’ met ACV over nieuw personeelsstatuut Vlaamse overheid, VSOA en ACOD staken vandaag verder

Het overleg tussen de vakbonden van de openbare diensten met Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open Vld) over het nieuwe statuut voor het personeel van de Vlaamse overheid is deels spaak gelopen: vakbonden VSOA en ACOD hebben de onderhandelingstafel in de nacht van dinsdag op woensdag zonder akkoord verlaten. De twee vakbonden vinden dat er fundamenteel

Lees meer »
Carmen Windels gehuldigd als laureaat bij WTC Moen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Carmen Windels gehuldigd als laureaat bij WTC Moen

De wielertoeristen bij WTC Moen hebben de fiets al enkele weken in wintermodus geplaatst. Tijd dus voor de jaarlijkse laureatenhulde, al is bij WTC Moen iedereen die aan een aantal ritten deelneemt, laureaat. Zij kregen dan ook allemaal een attentie op het feest. Carmen Windels toonde zich toch het sportiefste lid van de club. Zij
The post Carmen Windels gehuldigd

Lees meer »