Krantenkoppen

Markant Heule steunt Think Pink met Calender Girls

Het Heulse team van Markant verkoopt een jaarkalender ten voordele van Think Pink.

Specifiek leggen de dames de focus op Geef om Haar, een initiatief waarbij borstkankerpatiënten financieel gesteund worden bij de aankoop van een pruik door donaties van staarten. De kalender werd gelanceerd tijdens een vrouwenavond bij Wijnen De Clerck in het bijzijn van Heidi Vansevenant, bezielster van Think Pink.

Levenswerk

“Met deze kalender willen we de focus leggen op ons haar, omdat de winst ook rechtstreeks naar Geef om Haar gaat. Daarom werkten we samen met Joyce van ’t Kapsalonnetje, die ons indrukwekkende kapsels gaf om te laten fotograferen”, aldus Sabine Soens, lid van het Heulse team.

Samen met fotografe Griet Vloebergh trokken vijf Calender Girls naar het terrein van Avanco om hun idee tot leven te brengen. Tijdens de voorstelling kregen de deelnemers als aperitief een toepasselijke roze crémant voorgeschoteld.

Tijdens de presentatie moest Sabine echter met spijt bekennen dat er wat problemen waren opgelopen met de levering van de kalender.

Heidi Vansevenant, oprichter en voorzitter van Think Pink, was er ook te gast. Met een roze lintje opgespeld nam ze eveneens het woord om te vertellen over haar levenswerk en hoe haar eigen diagnoses daar een rol in hebben gespeeld. Zowel de wijnhandel als Markant schenken de opbrengst van de avond aan Think Pink.

Intussen is de kalender te koop op verschillende verkooppunten in Heule: Bloemen Hanssens, frituur Foodkorner en Broodwinkel Soens hebben er ter beschikking. (SV)

Een kalender kost 15 euro en de winst gaat rechtstreeks naar Geef om Haar.

The post Markant Heule steunt Think Pink met Calender Girls is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kan een oliebons het klimaat redden?
De Standaard
De Standaard

Kan een oliebons het klimaat redden?

Kun je een van grootste olieproducenten ter wereld zijn én vooroplopen in klimaatbeleid? De sultan die voorzitter is van de 28ste VN-klimaatconferentie in Dubai, balanceert op een slappe koord. Experts geven hem het voordeel van de twijfel.

Lees meer »
Kinderen adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti niet meer mogelijk
VRT NWS
VRT NWS

Kinderen adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti niet meer mogelijk

Het is niet meer mogelijk voor Vlaamse wensouders om een kind te adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti. Dat heeft Bruno Vanobbergen van het Vlaams Agentschap Opgroeien aangekondigd tijdens de commissie Welzijn in het parlement. De crisis in de sector blijft ondertussen duren, de oppositie pleit voor een tijdelijke stop van adopties uit het buitenland.

Lees meer »
Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt”

Beweging.net gemeentelijk Kortrijk en de participatieraad van Eerstelijnszone Kortrijk-Kuurne-Harelbeke startten enkele maanden geleden een project om mensen te informeren en sensibiliseren over de gevaren van fijnstof. Ondertussen hangen er in Kortrijk 25 actieve fijnstofmeters die de luchtkwaliteit meten.
The post Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

Frankrijk breidt het aantal zones uit waar niet gerookt mag worden in het land. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt. Hij stelt dat “rookvrije zones de norm zullen zijn”.

Lees meer »
ONZE OPINIE. “Waar wacht Crevits op? Een adoptiepauze is de enige optie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Waar wacht Crevits op? Een adoptiepauze is de enige optie”

Het lukt Vlaanderen maar niet om internationale adopties volledig zonder fraude of bedrog te laten verlopen. “Dat vindt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heel erg, maar blijkbaar niet erg genoeg om drastische maatregelen te nemen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De achteloosheid waarmee in de Wetstraat wordt omgegaan met verhalen over leugens, bedrog en manipulatie is stuitend.”

Lees meer »
Noodkreet van turnvereniging Rust Roest: “Al jaren vragende partij voor grotere zaal”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Noodkreet van turnvereniging Rust Roest: “Al jaren vragende partij voor grotere zaal”

Turnvereniging Rust Roest hield onlangs een geslaagde tweede editie van haar sfeervolle winterhappening in De Sportdoze. Ouders konden daar tijdens de open lessen zoon- of dochterlief aan het werk zien in een van de vele disciplines die door de turnkring worden aangeboden: gymnastiek en rope skipping, dans, kleuterturnen,… Er was ook een gezellige winterbar, en voor de allerkleinsten een indoor

Lees meer »
Gemeente koopt tienluik van Koekelaarse kunstenaar: Octopusvrouwtje van Fredcot definitief in De Balluchon
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gemeente koopt tienluik van Koekelaarse kunstenaar: Octopusvrouwtje van Fredcot definitief in De Balluchon

De cultuurraad heeft een imposant schilderij aangekocht van de lokale kunstenaar Fredcot. Het tienluik met als titel ‘When you paint the ideal woman with the color of self-defense’ hangt voortaan definitief in De Balluchon. “Het werk vertelt een sprookje over een door overspel gebroken octopusvrouwtje”, aldus de kunstenaar.
The post Gemeente koopt tienluik van Koekelaarse kunstenaar: Octopusvrouwtje van Fredcot definitief

Lees meer »
Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract wat ik had is afgelopen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract wat ik had is afgelopen”

De spektakel-musical ‘14-18′ keert volgende zomer terug en er is nieuw talent in te spotten. ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon en zanger Jérémie Vrielynck vervoegen de cast. Zij zijn te zien wanneer Jelle Cleymans en Jonas Van Geel de hoofdrollen Jan en Fons niet kunnen vertolken. Reporter Jarne hoort het duo uit over heel het gebeuren. Yanni bekent in het gesprek dat

Lees meer »
Waarom loopt de levering van M7-treinen twee jaar achter? “Zelfs wanneer ze overal rijden, zal het spoorprobleem niet zijn opgelost”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom loopt de levering van M7-treinen twee jaar achter? “Zelfs wanneer ze overal rijden, zal het spoorprobleem niet zijn opgelost”

Dit jaar werden al meer dan 37.000 treinen afgeschaft en dat ligt voor een groot stuk aan verouderde treinstellen. Die staan vaker stil voor onderhoud en herstellingen. Voor een oplossing is het wachten – de ironie wil dat er een vertraging is van twee jaar – op de levering van M7-dubbeldekstreinstellen. Wat zijn die M7’s? Sinds wanneer zijn ze besteld?

Lees meer »
KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi maakt eerredder in ongeziene afstraffing
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi maakt eerredder in ongeziene afstraffing

Romelu Lukaku en de Europa League, het blijft een uitstekende combinatie. De vorige speeldag zag hij zijn onwaarschijnlijk record van scoren in 14 opeenvolgende Europa League-wedstrijden sneuvelen. Tegen Servette pikte ‘Big Rom’ de draad terug op met een knappe goal. Zijn collega-spits bij de Rode Duivels, Michy Batshuayi, stond ook aan het kanon. Op de andere velden in Europa kregen

Lees meer »