Krantenkoppen

Meer dagen met zware neerslag in ons land

Het aantal dagen per jaar met minstens 20 millimeter neerslag per dag (gemeten in Ukkel) vertoont een significant stijgende trend sinds de jaren 1950 in ons land. In de meest recente jaren telt een jaar gemiddeld 5,7 dagen met zware neerslag, terwijl dat tot de jaren vijftig 3,4 dagen per jaar was. Dat blijkt uit data van Statistiek Vlaanderen.

Meer krantenkoppen in België

Man dringt woning binnen om drugs terug te krijgen en maakt amok bij politie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Man dringt woning binnen om drugs terug te krijgen en maakt amok bij politie

“Je moet vooral de hand in eigen boezem steken.” De rechter in Ieper fronste haar wenkbrauwen bij het aanhoren van de verdediging van A.C. uit Houthulst. De man, die al 22 veroordelingen op teller heeft staan, moet zich nu verantwoorden voor een schermutseling met een drukgebruiker, waarbij hij die zijn woning in Houthulst binnendrong.
The post Man dringt woning binnen

Lees meer »
KIJK. “Tegenstanders moeten schrik hebben van mij”, Andy Baetens zet met eerste zege favorietenstatus WDF-wereldkampioenschap kracht bij
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Tegenstanders moeten schrik hebben van mij”, Andy Baetens zet met eerste zege favorietenstatus WDF-wereldkampioenschap kracht bij

Andy Baetens is goed begonnen aan het WDF-wereldkampioenschap in het darts, de tweede grootste dartsbond na de veel bekendere en grotere PDC. Als nummer 1 op de WDF-ranglijst is Baetens topfavoriet voor de wereldtitel, de favorietenrol boezemt hem allerminst angst in. “Mijn doel is om als wereldkampioen naar huis te komen.”

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »
Krantenbedeling druk bediscussieerd in Kamer: “Goedkoopste heeft gewonnen, maar zal bedrijf dat ook aankunnen?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Krantenbedeling druk bediscussieerd in Kamer: “Goedkoopste heeft gewonnen, maar zal bedrijf dat ook aankunnen?”

Groen-Ecolo en PVDA stellen zich vragen bij de criteria die gebruikt zijn om de aanbesteding voor de bedeling van kranten en tijdschriften te organiseren. Dat bleek tijdens het vragenuurtje in de Kamer. “De goedkoopste heeft gewonnen, maar blijkbaar weet niemand of dat bedrijf dat wel zal aankunnen”, legde Eva Platteau (Groen) de vinger op de wonde.

Lees meer »
Zo’n 750.000 euro investeringssteun voor renovatie Villa Zonnedaele tot lokaal dienstencentrum
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zo’n 750.000 euro investeringssteun voor renovatie Villa Zonnedaele tot lokaal dienstencentrum

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van 756.000 euro voor de verbouwing van Villa Zonnedaele tot een lokaal dienstencentrum in Zonnebeke. Na de verbouwing zal iedereen er welkom zijn.
The post Zo’n 750.000 euro investeringssteun voor renovatie Villa Zonnedaele tot lokaal dienstencentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »
Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract

De regering-De Croo zoekt achterpoortjes om een oplossing te vinden in het dossier van het krantencontract. Het huidige subsidiesysteem loopt eind december af. Maar geld geven aan twee privébedrijven die dan daarmee overheidsbedrijf bpost kunnen bekampen: nee, daar is weinig animo voor. Zeker omdat er daardoor mogelijks jobs op de helling komen te staan. Hoe ze er dan wel willen

Lees meer »
Geen Scheldelande of Oosterwaas: Zwijndrecht stemt 5 mogelijke namen voor fusiegemeente weg
VRT NWS
VRT NWS

Geen Scheldelande of Oosterwaas: Zwijndrecht stemt 5 mogelijke namen voor fusiegemeente weg

Vijf mogelijke namen voor de fusiegemeente tussen Zwijndrecht, Kruibeke en Beveren zijn van tafel geveegd op de gemeenteraad van Zwijndrecht. Scheldelande, Scheldewaas, Oosterwaas, Nieuw Scheldeland, en Oost Waasland waren suggesties van inwoners van Kruibeke en Beveren. Er was dus geen inbreng van Zwijndrechtenaren. Er was ook geen advies van plaatsnaamkundigen. Daarom vraagt Zwijndrecht aan Kruibeke en Beveren een nieuwe selectieprocedure.

Lees meer »
Ex-partner aangehouden voor dood van Veronique (36)
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Ex-partner aangehouden voor dood van Veronique (36)

Jurgen M. (41) is dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter, in het onderzoek naar de dood van zijn ex-partner Veronique Nobus (36) uit Heist. Dat bevestigt de advocate van de man aan het Nieuwsblad. De jeugdtrainer is naar de gevangenis gestuurd.

Lees meer »
Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid

Het Brusselse hof van beroep heeft donderdag de Belgische staat, het Vlaams Gewest, en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest veroordeeld omdat ze te weinig inspanningen hebben gedaan en doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dat meldt persmagistraat Anne Leclerc. In eerste aanleg was ook het Waals Gewest veroordeeld, maar volgens het hof van beroep heeft dat gewest wel

Lees meer »
Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen

Een Amerikaanse hondentrainster, Meesh Davignon, adopteerde een kip die de meeste van zijn tenen verloor door zogenaamde kalkpoten. Die worden veroorzaakt door mijten die zich tussen de schubben van de tenen en de poten bij kippen nestelen. Als de tenen en nagels volledig verkalkt zijn, brokkelen ze af. “Ik vond hem schattig”, zegt de Californische Davignon in The Washington Post

Lees meer »