Krantenkoppen

Meisje (19) wordt gepakt als drugskoerier, maar dankt politie: “Ze hebben mijn leven gered”

Door de scheiding van haar ouders raakte een toen 18-jarig meisje op de dool. Ze begon drugs te nemen en werkte als koerier. Het bracht haar dinsdagmorgen voor de rechtbank, waar ze 9 maanden cel riskeert. Opvallend, ze dankte er expliciet de politie. “Door hen besefte ik dat ik mijn leven moest herpakken.”

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi redt eer in ongeziene afstraffing
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi redt eer in ongeziene afstraffing

Romelu Lukaku en de Europa League, het blijft een uitstekende combinatie. De vorige speeldag zag hij zijn onwaarschijnlijk record van scoren in 14 opeenvolgende Europa League-wedstrijden sneuvelen. Tegen Servette pikte ‘Big Rom’ de draad terug op met een knappe goal. Zijn collega-spits bij de Rode Duivels, Michy Batshuayi, stond ook aan het kanon. Op de andere velden in Europa kregen

Lees meer »
Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart”

De iconische Blankenbergse Pier – waarvan recent nog de gerestaureerde wandelweg werd ingehuldigd – viel in de prijzen tijdens de FEBE Elements Awards 2023. De awards werden donderdagavond 30 november uitgereikt in het Skyline Park in Izegem.
The post Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Cédric Callewaert met twijfels aan de start van marathon in Valencia
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cédric Callewaert met twijfels aan de start van marathon in Valencia

Zondag is er in Valencia de marathon en Poelkapellenaar Cédric Callewaert wilde er initieel onder de 2 uur en 30 minuten lopen. Die doelstelling is nu van de baan, want een vervelende blessure gooit roet in het eten. “Het is met een bang hartje dat ik aan de start zal staan”, zegt de sportman.
The post Cédric Callewaert met twijfels

Lees meer »
Jonge sneeuwruimers maken parking in Beselare in recordtempo vrij: “Ze zijn aangekomen met de slee”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jonge sneeuwruimers maken parking in Beselare in recordtempo vrij: “Ze zijn aangekomen met de slee”

In het OC van het Zonnebeekse dorp Beselare verzamelden zondag slachtoffers en hulpverleners voor een herdenking van de kettingbotsing van de A19. Tijdens de plechtigheid kwam de volle parking van het OC onder een laagje sneeuw te liggen, maar daar maakte een groep kinderen snel werk van.
The post Jonge sneeuwruimers maken parking in Beselare in recordtempo vrij: “Ze zijn

Lees meer »
Zes kampioenen bij kaartclub Zonder Troef
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zes kampioenen bij kaartclub Zonder Troef

Het seizoen van kaartclub Zonder Troef met thuisbasis in café De Mooie Molen is geëindigd op een speciale manier: na de laatste wedstrijd telden ze zes kampioenen. Bij de heren eindigden Eric Tallieu, Raphaël Duyvejonck, Georges Provoost en Hein Destoop alle vier met gelijke punten en ze kregen alle vier hun kampioensmedaille overhandigd. Bij de
The post Zes kampioenen bij

Lees meer »
Nederlands museum geeft schatten na 9 jaar terug aan Oekraïne
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nederlands museum geeft schatten na 9 jaar terug aan Oekraïne

Een Amsterdams museum dat sinds 2014 honderden museumobjecten uit de Krim onder zijn hoede had, heeft die kunstschatten zondag aan Oekraïne overhandigd. Dat meldt het Allard Pierson Museum maandag. “Dit is een bijzondere zaak geweest, waarbij cultureel erfgoed slachtoffer werd van geopolitieke ontwikkelingen”, zegt museumdirecteur Els van der Plas in een verklaring.

Lees meer »
“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City

Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie

Lees meer »
Slovakije, Roemenië en een “nog onbekend” derde team: Rode Duivels kennen (twee van de drie) tegenstanders groepsfase EK 2024
VRT NWS
VRT NWS

Slovakije, Roemenië en een “nog onbekend” derde team: Rode Duivels kennen (twee van de drie) tegenstanders groepsfase EK 2024

De Rode Duivels zullen het tijdens het EK voetbal in 2024 in Duitsland al zeker opnemen tegen Slovakije en Roemenië. Zoveel staat vast. De derde tegenstander in de groepsfase wordt Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne of IJsland. Die landen moeten eerst onderling nog strijden voor een EK-ticket. De Belgen zullen hun wedstrijden afwerken in Frankfurt, Keulen en Stüttgart. Lees meer bij Sporza.

Lees meer »
Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

Op zondag 3 december is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Naar aanleiding van deze dag, lanceert Stad Oostende een nieuwe oproep naar handelszaken en horeca om zich in te schrijven voor Bellende Vlakken. Dat is een project waarmee zaken hun zaak toegankelijker maken door drempels weg te werken. Ondertussen zet de Stad alle huidige ingeschreven zaken

Lees meer »