Krantenkoppen

Met drie in eenpersoonscel. Situatie in Gentse gevangenis dramatisch, burgemeester moet helpen

Onze gevangenissen zitten weer overvol. In Gent trekt de toezichtscommissie voor de tweede keer naar de burgemeester en de provinciegouverneur bij wijze van laatste redmiddel: ‘We weten dat alles muurvast zit, maar iemand moet aan de alarmbel blijven trekken.’

Meer krantenkoppen in België

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “We zijn dolgelukkig”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “We zijn dolgelukkig”

Deze week brachten Danira Boukhriss Terkessidis (33) en Ward Kerremans (35) het heuglijke nieuws naar buiten dat ze in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen. Op de rode loper van de première van ‘Alter Ego’ – de nieuwe fictiereeks op Streamz waarin Kerremans de hoofdrol heeft – verscheen Danira voor het eerst in het openbaar sinds het nieuws

Lees meer »
Twaalf Israëlische gijzelaars uit Gaza overgebracht aan Rode Kruis en onderweg naar Israël
VRT NWS
VRT NWS

Twaalf Israëlische gijzelaars uit Gaza overgebracht aan Rode Kruis en onderweg naar Israël

Volgens het Internationale Rode Kruis zijn opnieuw twaalf Israëlische gijzelaars overgedragen van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas aan de hulporganisatie. Het Israëlisch leger meldt dat de gijzelaars onderweg zijn naar Israël. In ruil zullen de Israëli’s 30 Palestijnse gevangenen vrijlaten. De uitwisselingen maken onderdeel van een bestand dat intussen vijf dagen duurt.

Lees meer »
KIJK. “Dat zie je niet vaak, hé”: Noa Lang toont emotionele kant wanneer moeilijke jeugdjaren ter sprake komen in interview
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Dat zie je niet vaak, hé”: Noa Lang toont emotionele kant wanneer moeilijke jeugdjaren ter sprake komen in interview

Noa Lang (24) laat zich vaak van zijn stoerste kant zien, maar de Nederlandse aanvaller heeft ook een klein hartje. In de podcast ‘Spelershome’ van zijn club PSV wordt Lang emotioneel als enkele mooie woorden van zijn moeder over Langs jeugd ter sprake komen. Hij spreekt vervolgens ook over de mentale problemen die hij als tiener moest overwinnen.

Lees meer »
Israëlische ambassadeur in België verdedigt “Dutroux-tweet”: “Vreselijke criminelen mag je niet vergelijken met slachtoffers van terroristen”
VRT NWS
VRT NWS

Israëlische ambassadeur in België verdedigt “Dutroux-tweet”: “Vreselijke criminelen mag je niet vergelijken met slachtoffers van terroristen”

De Israëlische ambassadeur Idit Rosenzweig-Abu verdedigt haar "Dutroux-tweet" waarin ze zegt dat Israëlische gijzelaars niet vergeleken mogen worden met vrijgelaten Palestijnse gevangenen. "Je mag geen vreselijke crimineel van Hamas vergelijken met een onschuldige Israëlische gijzelaar", verklaart ze haar heftige reactie op een fotocollage in De Morgen.

Lees meer »
Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”
VRT NWS
VRT NWS

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”

Gelijkekansencentrum Unia heeft opnieuw cijfers gepubliceerd over het aantal meldingen van antisemitisme. "Sinds de heropflakkering van het conflict tussen Israël en Hamas op 7 oktober, kregen we al 62 meldingen die we kunnen linken aan Jodenhaat", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Het is hoog tijd dat we de angstgevoelens van de Joodse gemeenschap serieus nemen."

Lees meer »
Fractieleider N-VA vervangt zieke gemeenteraadsvoorzitter tijdens gemeenteraad in Wervik
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fractieleider N-VA vervangt zieke gemeenteraadsvoorzitter tijdens gemeenteraad in Wervik

Wegens ziekte was gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) dinsdagavond verontschuldigd op de gemeenteraad in Wervik. De procedure voorziet in dat geval dat het gemeenteraadslid met de meeste jaren anciënniteit de gemeenteraad leidt. Sanne Vantomme zetelt al sinds 1995. De fractieleider van N-VA kreeg maandag de vraag en ging akkoord om te fungeren als waarnemend gemeenteraadsvoorzitter.
The post Fractieleider N-VA vervangt zieke

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Tijdelijk staakt-het-vuren van start gegaan – “Na bestand nog minstens twee maanden strijd in Gaza”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Tijdelijk staakt-het-vuren van start gegaan – “Na bestand nog minstens twee maanden strijd in Gaza”

Het tijdelijke staakt-het-vuren in de Gazastrook gaat deze morgen om 7 uur van start (6 uur in België). De eerste gijzelaars zouden rond 16 uur lokale tijd worden vrijgelaten. Het Israëlische leger meldde nog wel een commandant van Hamas te hebben gedood vlak voor het begin van de vierdaagse wapenstilstand. Na het bestand zal het Israëlische leger nog zeker twee

Lees meer »
Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt voortaan tapijten van schapenvacht: “Het is kunst, net als een schilderij aan de muur”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt voortaan tapijten van schapenvacht: “Het is kunst, net als een schilderij aan de muur”

De 45-jarige Sylvie Cleenwerck uit Emelgem verkocht begin deze maand haar zaak ‘HR Concept’. Na 25 jaar in de human resources begint ze aan een gloednieuw avontuur. Voortaan maakt ze unieke tapijten uit schapenvacht. “Ik wil gezelligheid creëren bij de mensen thuis, daar haal ik enorm veel voldoening uit”, vertelt ze.
The post Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt

Lees meer »
Eerste asielzoekers komen pas na Nieuwjaar aan in Ieper: “We begrijpen dat de buurt nog met veel vragen zit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eerste asielzoekers komen pas na Nieuwjaar aan in Ieper: “We begrijpen dat de buurt nog met veel vragen zit”

In december zal er een infoavond plaatsvinden rond de plannen van Fedasil om tot 375 asielzoekers onder te brengen in de leegstaande legerkazerne langs de Kemmelseweg in Ieper, maar de eerste bewoners zullen pas arriveren in de loop van 2024. Ondertussen worden volop voorbereidingen getroffen, maar communicatie met de buurtbewoners is er nog niet.
The post Eerste asielzoekers komen pas

Lees meer »