Krantenkoppen

Meulebeekse KLJ brengt toneelvoorstelling ‘Met de zegen van de Heer’

De Meulebeekse KLJ-afdeling brengt met het feest van Sint-Elooi steeds een toneelvoorstelling op de planken. Dit jaar opteert men voor de komedie Met de zegen van de Heer van Karel Eens in een regie van Herwig Catteeuw.

De Meulebeekse KLJ is aan de 78ste toneelvoorstelling toe. Het is het oudste toneelgezelschap van de Berngemeente. Komedies zijn hun handelskenmerk. Met de zegen van de Heer brengt het verhaal van een kleine kloostergemeenschap die dreigt failliet te gaan. Moeder overste is in alle staten en wil zo snel mogelijk een oplossing vinden. Dan komt Lewie de tuinman op de proppen. Hij heeft een koffer gevonden die door iemand over de kloostermuur is geworpen. Wanneer blijkt dat de koffer vol bankbiljetten steekt, gaan de poppen aan het dansen. Zuster overste ziet plots alle financiële problemen verdwijnen, Lewie vindt dat hij recht heeft op de schat want hij heeft de koffer gevonden. Dit is echter buiten Gustaffo en Roberto gerekend, de twee gangsters die het geld gestolen hebben en tijdens een achtervolging door de politie hun buit over de kloostermuur hebben geworpen. Als ook de politie zich met de zaak gaat bemoeien, wordt het plots heel druk in het klooster. Wie krijgt er uiteindelijk ‘De zegen van de Heer’?

De cast bestaat uit volgende acteurs en actrices: Tim Christiaens, Anne-Marie Van Haelst, Aron Vanoverberghe, Emily Descheemaker, Wim Devos, Bram Tuytens, Johan Christiaens, Liesl Devos, Elien Vandeputte, Hanne Vanslambrouck en Jelle Vancanneyt. Voor de ‘tekststeun’ zorgt Pascalinne Leenknecht. (LB)

‘Met de zegen van de Heer’ wordt gebracht in het OC Vondel, Karel van Manderstraat 26 in Meulebeke op vrijdag 24 nov. om 20 uur, zondag 26 nov. om 15 uur, vrijdag 1 dec. Om 20 uur, zaterdag 2 dec. Om 20 uur en zondag 3 dec. Om 15 uur. Kaarten te bekomen bij de spelers of telefonisch bij Lewie Buyse 0468 40 67 71 (na 18 uur). Kaarten kosten in vvk 8 euro, add 9 euro.

The post Meulebeekse KLJ brengt toneelvoorstelling ‘Met de zegen van de Heer’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Denker organiseert al voor zestiende keer een kerstreis
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Denker organiseert al voor zestiende keer een kerstreis

Het culturele genootschap vzw De Denker organiseert op zaterdag 9 december nu reeds voor de 16de keer een kerstreis. Dit keer kiest men niet voor de traditionele kerstmarkten van Brussel, Keulen of Hasselt maar voor Luik, en dat om een specifieke reden. Stefaan Bogaerts (voorzitter): “Enkele jaren geleden was het eigenlijk de bedoeling om nog
The post De Denker organiseert

Lees meer »
Tante van gijzelaar Eitan (12) getuigt over “horror” in Gaza: “Terroristen dwongen hem om naar gruwelijke video’s te kijken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tante van gijzelaar Eitan (12) getuigt over “horror” in Gaza: “Terroristen dwongen hem om naar gruwelijke video’s te kijken”

De leden van de Palestijnse terreurgroep Hamas gaan in Gaza te werk als echte “monsters”. Dat vertelt de tante van de 12-jarige Eitan Yahalomi, een van de Israëlische gijzelaars die gisteren werd vrijgelaten, in een interview met de Franse nieuwszender ‘BFM TV’. Tijdens zijn gevangenschap werd de jonge Eitan gedwongen om naar gruwelijke video’s te kijken, klinkt het. “Telkens wanneer

Lees meer »
“Dat beest heeft ons al duizenden euro gekost”: gezin ten einde raad door marter die hen al weken terroriseert
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Dat beest heeft ons al duizenden euro gekost”: gezin ten einde raad door marter die hen al weken terroriseert

Al weken gaat een gezin uit Schelle gebukt onder een ondraaglijk lawaai, geurhinder en schade door een steenmarter die zich in hun woning heeft verschanst. Vorig jaar was dat ook al het geval. “Tal van aanpassingen, een vangkooi, ultrasoon geluid, doeken met amoniak,… alles hebben we al geprobeerd, maar dat beest blijft ons terroriseren. Het heeft ons al duizenden euro’s

Lees meer »
“We hebben al een naam voor een dochter”: Jolien en Brecht zijn na ‘Blind getrouwd’ nog steeds gelukkig samen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We hebben al een naam voor een dochter”: Jolien en Brecht zijn na ‘Blind getrouwd’ nog steeds gelukkig samen

Ze zoeken samen naar een huis en hebben zelfs al een lijstje babynamen klaar. Brecht Heldenbergh (32) en Jolien De Neve (32) waren vanaf dag één het sprookjeskoppel in ‘Blind getrouwd’ en zijn dat een half jaar later nog. Dat vertellen ze in hun eerste interview nadat ze nu officieel als koppel mogen buitenkomen. Toch was er na de beslissing

Lees meer »
Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje
VRT NWS
VRT NWS

Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje

De rechter heeft een exhibitionist veroordeeld omdat hij vorig jaar in Dendermonde zijn geslachtsdelen toonde aan een 9-jarig meisje. Dat deed hij in de lift van het ziekenhuis AZ Blasius in Dendermonde. Daarop ontstond er een discussie met de tante van het meisje, en de man duwde hen allebei hardhandig uit de lift. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 8

Lees meer »
Van diep in de put naar de Lotto Arena, Christoff begraaft kwakkeljaar: “Ik heb nog nooit zo diep gezeten en niemand die het wist”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Van diep in de put naar de Lotto Arena, Christoff begraaft kwakkeljaar: “Ik heb nog nooit zo diep gezeten en niemand die het wist”

Groot glitterfeest en polonaises: na zes uitverkochte Will Tura-concerten kaapt Christoff (47) volgend najaar de Lotto Arena met ‘Christoff 3.0 XXL’. “Een droom die uitkomt, maar het scheelde weinig of ik stond niet meer op het podium”, bekent de popschlagerheld. In dit gesprek vertelt hij voor het eerst hoe diep hij zat na de breuk met zijn verloofde Ritchie, zijn

Lees meer »
Reeks huiszoekingen en arrestaties in groot fraudeonderzoek in bouwsector
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reeks huiszoekingen en arrestaties in groot fraudeonderzoek in bouwsector

In een groot onderzoek van het Brusselse arbeidsauditoraat naar fraude in de bouwsector zijn dinsdag 46 huiszoekingen uitgevoerd en 21 mensen opgepakt. Dat meldt de krant L’Echo en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse arbeidsauditoraat. De speurders namen ook 70.000 euro, een tiental luxeauto’s, en onroerende goederen in België in beslag, en blokkeerden 127 bankrekeningen.

Lees meer »
KIJK. Dochtertje van Natalia maakt zangdebuut in Lotto Arena
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Dochtertje van Natalia maakt zangdebuut in Lotto Arena

Zo moeder, zo dochter. Bobbi-Loua (3) treedt in de voetsporen van haar mama Natalia (42) en maakt haar zangdebuut in de – vooralsnog lege – Lotto Arena. De zangeres is momenteel wat ziekjes en rust nog volop uit voor haar derde concert vrijdag. Voelt ze zich niet beter? Dan staat de vervanging alvast klaar.

Lees meer »