Krantenkoppen

Minder snelheid of meer snufjes? Hoe geraken we naar nul doden op de weg?

Bijna 300 mensen stierven vorig jaar in het verkeer in Vlaanderen. Ze waren voetganger, fietser, automobilist of vrachtwagenbestuurder, op weg van A naar B, en kwamen daar nooit aan. Het is een tol die niemand nog aanvaardt.

Meer krantenkoppen in België

Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”

De Nederlandse PvdA’er Ronald Plasterk weet ook niet precies waarom PVV-leider Geert Wilders hem gevraagd heeft als verkenner op te treden. “Ik had het helemaal niet zien aankomen”, zei hij dinsdag, tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe rol. Wilders liet hem wel weten het “een interessante gedachte” te vinden als Plasterk het zou gaan doen, en dat hij niet

Lees meer »
Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn

In een Zuid-Afrikaanse mijn zijn maandag elf mensen om het leven gekomen bij een ongeval. Een lift is omlaag gevallen toen mijnwerkers op het einde van hun werkdag naar het oppervlak wilden gaan. Dat is dinsdag vernomen bij de uitbater van de mijn, Impala Platinum.

Lees meer »
Hoe speelsters tijdens de rust in elkaar geplooid zitten van de pijn: “Alsof ze tien messen in je buik steken, maar je moet wel spelen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoe speelsters tijdens de rust in elkaar geplooid zitten van de pijn: “Alsof ze tien messen in je buik steken, maar je moet wel spelen”

Felle buikkrampen en emotionele stress: sprintster Rani Rosius sprak over de last van haar menstruatiecyclus in topsport. Maar ze staat niet alleen in haar getuigenis zo blijkt uit verhalen van Emma Meesseman, Kim Gevaert, Kim Clijsters, Tine De Caigny en Kirsten Flipkens. “Ik was er de hele tijd mee bezig, omdat ik wist dat ik ’s avonds moest presteren.”

Lees meer »
De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
Ieperfest dropt eerste namen voor jubileumeditie in 2024: “Weer op site het Perron en JOC”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ieperfest dropt eerste namen voor jubileumeditie in 2024: “Weer op site het Perron en JOC”

Het is nog meer dan zeven maanden wachten, maar toch loste Ieperfest de eerste achttien namen voor de dertigste editie van het hardcore-, punk- en metalfestival. De bedoeling is dat Ieperfest opnieuw plaatsvindt op de site van het Perron en het JOC, maar de officiële toelating van Stad Ieper moeten de organisatoren nog krijgen.
The post Ieperfest dropt eerste namen

Lees meer »
Fanfares, muzikale vedetten en opblaasbare cartoonfiguren leuken New York op tijdens Macy’s Thanksgiving Day Parade
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Fanfares, muzikale vedetten en opblaasbare cartoonfiguren leuken New York op tijdens Macy’s Thanksgiving Day Parade

Mix wat elementen van het ballonfestival in Sint-Niklaas en de gay pride in Antwerpen, giet er een ferme scheut commerciële saus over en trek een blik prominente artiesten open en je krijgt … Macy’s Thanksgiving Day Parade. Al voor de 97ste keer trok die vrolijke optocht donderdag door de straten van New York City, met een hoofdrol voor bekende cartoonfiguren,

Lees meer »
AZ West Veurne anticipeert op de toenemende vergrijzing en legt patiënten afdeling geriatrie extra in de watten tijdens Ouderenweek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

AZ West Veurne anticipeert op de toenemende vergrijzing en legt patiënten afdeling geriatrie extra in de watten tijdens Ouderenweek

De stijgende trend van de vergrijzing van de bevolking zet zich door en die is bijzonder goed merkbaar in de regio Westhoek/Westkust. Dat brengt met zich mee dat ook alle ziekenhuizen in ons land worden geconfronteerd met een stijging van het aantal oudere patiënten. In 2025 zal het aantal oudere zorgvragers zo’n 50% van de gehospitaliseerde patiënten bedragen en in

Lees meer »
Kosten gesprekken met Lijst Dedecker Lachaert een verkiesbare toekomst bij Open Vld?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kosten gesprekken met Lijst Dedecker Lachaert een verkiesbare toekomst bij Open Vld?

Dat de drijvende krachten achter Lijst Dedecker in geuren en kleuren vertellen dat ze verregaande gesprekken hebben gevoerd met oud-voorzitter Egbert Lachaert (Open Vld) komt voor die laatste bijzonder ongelegen, nu de plaatsen op de Oost-Vlaamse lijst verdeeld zullen worden. Volgens zijn entourage is die timing dan ook niet toevallig. Terecht? In ieder geval probeerden “liberale vrienden” het bezwarende ‘Humo’-artikel

Lees meer »
61-jarige fietser in levensgevaar na val in gracht: onderzoek naar omstandigheden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

61-jarige fietser in levensgevaar na val in gracht: onderzoek naar omstandigheden

De hulpdiensten werden woensdagavond opgeroepen nadat een passant een fietser aantrof in het water van de gracht langs de landelijke Klarewal in Alveringem. De 61-jarige man uit Lo-Reninge lag met zijn gezicht in het water en moest ter plaatse gereanimeerd worden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzocht of de man het slachtoffer werd van

Lees meer »