Krantenkoppen

Minstens 37 mensen vertrappeld tijdens rekruteringsmoment voor leger in Congo-Brazzaville

In Congo-Brazzaville zijn minstens 37 jonge mensen om het leven gekomen tijdens een rekruteringsmoment voor het leger. Kandidaat-rekruten hadden de poort naar het stadium waar de rekrutering plaatsvond, geforceerd. In het tumult zijn de slachtoffers vertrappeld.

Meer krantenkoppen in België

Russische generaal-majoor omgekomen in Oekraïne
De Standaard
De Standaard

Russische generaal-majoor omgekomen in Oekraïne

De Russische generaal-majoor Vladimir Zavadski is overleden aan het Oekraïense front. Dat heeft de gouverneur van de Russische grensprovincie Voronez maandag bevestigd. Het Britse ministerie van Defensie meldt ondertussen dat er tot november al zo’n 70.000 Russische soldaten en huurlingen gedood zouden zijn in Oekraïne.

Lees meer »
“Ik wil niet sterven”: borstkanker van ‘Charmed’-actrice Shannen Doherty nu ook uitgezaaid naar beenmerg
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik wil niet sterven”: borstkanker van ‘Charmed’-actrice Shannen Doherty nu ook uitgezaaid naar beenmerg

De Amerikaanse actrice Shannen Doherty (52) is nog niet klaar om te sterven. Nadat ze te weten kwam dat haar borstkanker was uitgezaaid naar haar hersenen, maakt de ‘Charmed’-actrice nu ook bekend dat er een uitzaaiing op haar beenmerg is. In haar gloednieuwe podcast praat ze over leven met deze verschrikkelijke ziekte. “Ik wil nog niet sterven.”

Lees meer »
Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor

De Europese Commissie heeft woensdag een aantal voorstellen op tafel gelegd om de rechten van passagiers en reizigers te versterken. Daarbij heeft ze bijzondere aandacht voor mensen die een pakketreis kopen, na de pijnlijke ervaringen die tal van deze reizigers hebben meegemaakt tijdens de coronapandemie.

Lees meer »
Zeker 14 doden en 30 gewonden bij ongeval met bus in Thailand
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zeker 14 doden en 30 gewonden bij ongeval met bus in Thailand

Een bus is in het zuiden van Thailand op een boom ingereden, en daarbij zijn zeker 14 doden en 32 gewonden gevallen. Dat meldt de politie vandaag. De bus was onderweg van Bangkok naar het uiterste zuiden van het land, toen de chauffeur in de kustprovincie Prachuap Khiri Khan op een boom botste.

Lees meer »
Ontbijten met Caroline Gennez (Vooruit): “Zou u uw kinderen een Vlaams Belang-onderwijsminister toewensen? Ik denk dat dat een gevaar is”
VRT NWS
VRT NWS

Ontbijten met Caroline Gennez (Vooruit): “Zou u uw kinderen een Vlaams Belang-onderwijsminister toewensen? Ik denk dat dat een gevaar is”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck. Vandaag is Caroline Gennez van Vooruit te gast. Een gesprek over het Israëlisch-Palestijns conflict, maar ook over de verkiezingen die eraan komen en over de rol van ex-voorzitter Conner Rousseau.

Lees meer »
“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”

De Israëlische veiligheidsdiensten wisten al meer dan een jaar van de aanvalsplannen van de Palestijnse militante groep Hamas. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Israëlische functionarissen zouden de aanval die op 7 oktober werd uitgevoerd van de hand hebben gewezen als “te hoog gegrepen” voor Hamas.

Lees meer »
Mathias Vosté is na Azië nu in Europa actief
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mathias Vosté is na Azië nu in Europa actief

Mathias Vosté is na zijn carrière in het skeeleren en shorttrack ondertussen aan zijn achtste seizoen in het langebaanschaatsen actief. Hij strijkt dit weekend neer in het Noorse Stavanger voor zijn derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Het weekend nadien, van 8 tot 10 december, gaat het richting Tomaszow Mazowiecki in Polen. De eerste twee wereldbekerwedstrijden
The post Mathias Vosté is

Lees meer »
Katrien (42) ligt in bed wanneer ze opeens hulpgeroep hoort: “Voor de agenten was het zoeken naar naald in hooiberg”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Katrien (42) ligt in bed wanneer ze opeens hulpgeroep hoort: “Voor de agenten was het zoeken naar naald in hooiberg”

In het Oost-Vlaamse Zulzeke bij Kluisbergen, is een dertiger vrijdagnacht uit een ijskoude beek gered. De man heeft zijn leven te danken aan het alerte optreden van Katrien Van Houtte (42). “Een heldin moet je me nu ook niet gaan noemen, hoor, maar ik heb een heel scherp gehoor en heb gereageerd zoals allicht iedereen dat zou doen”, getuigt ze.

Lees meer »