Krantenkoppen

“Minstens tien doden” nadat auto inrijdt op menigte die uitslag presidentsverkiezingen Liberia viert

In het West-Afrikaanse Liberia is maandagavond een auto ingereden op een menigte aanhangers van Joseph Boakai, die een paar uur eerder was uitgeroepen tot de winnaar van de presidentsverkiezingen. Daarbij kwamen volgens de Eenheidspartij minstens tien mensen om het leven en raakten volgens de politie meerdere mensen gewond.

Meer krantenkoppen in België

89 Belgen geëvacueerd uit Gaza
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

89 Belgen geëvacueerd uit Gaza

Sinds woensdag zijn 89 Belgen en hun aanverwanten geëvacueerd uit de Gazastrook. Premier Alexander De Croo, die op tweedaags bezoek is in de regio, dankte vrijdag in Caïro de Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi voor de bemiddeling.

Lees meer »
‘Blade Runner’ Oscar Pistorius komt vrij
De Standaard
De Standaard

‘Blade Runner’ Oscar Pistorius komt vrij

De voormalige Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius mag in januari de gevangenis verlaten. Zijn voorwaardelijk vrijlating werd goedgekeurd, tien jaar nadat hij veroordeeld werd voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Lees meer »
Onze man in het spoor van De Croo in Israël: “Hamas zijn nazi’s die uitgeroeid moeten worden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Onze man in het spoor van De Croo in Israël: “Hamas zijn nazi’s die uitgeroeid moeten worden”

“Hamas-leden zijn nazi’s, we moeten ze allemaal uitroeien.” Israëlisch premier Benjamin Netanyahu’s boodschap aan Alexander De Croo was fors. Maar de premier zelf haalde ook de woede van de Israëli’s op zijn hals met enkele uitspraken die volgens hen “steun verlenen aan terrorisme”. Onze zusterkrant ‘Het Nieuwsblad’ zat in het spoor van de premier.

Lees meer »
MARTELMOORD. Aangevallen met taser, geschopt en verbrand met een kookplaat: hoe Hilal (33) 4 dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

MARTELMOORD. Aangevallen met taser, geschopt en verbrand met een kookplaat: hoe Hilal (33) 4 dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke

Morgen gaat in Tongeren het grootste assisenproces ooit van start in Limburg. Dertien beschuldigden staan terecht voor de zogenaamde ‘martelmoord’ op Hilal Makhtout (33). Die ging aan de haal met coke, cannabis en de opbrengst van drugshandel. En zoiets doe je blijkbaar niet ongestraft. Vier dagen lang onderging hij zware folteringen.

Lees meer »
KV Kortrijk-monument Parfait Masselis (90) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KV Kortrijk-monument Parfait Masselis (90) overleden

Op dinsdag 21 november is de bekende voormalige Kortrijk Sport-voetballer Parfait Masselis thuis in de Burgemeester Danneelstraat in Kortrijk op 90-jarige leeftijd overleden. Hij mag gerust een KVK-monument genoemd worden. Hij speelde zelf 13 jaar bij het eerste elftal en was bijna 60 jaar – voor en na de fusie met Stade – met de club verbonden. Hij is ook

Lees meer »
“Misschien had ik het beter allemaal alleen gedaan”: zo verliep de eerste dag van het proces over de martelmoord
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Misschien had ik het beter allemaal alleen gedaan”: zo verliep de eerste dag van het proces over de martelmoord

“Ik wil jullie een antwoord geven op al jullie vragen”, beloofde spilfiguur Amine Ait Aadi (27) op de eerste dag van het proces over de martelmoord. Alleen beperkte dat antwoord zich vaak tot “Ik kan het me niet meer herinneren.” En verder: “Hilal was mijn vriend. Niet alleen ik, maar alle dertien beschuldigden hebben zijn dood niet gewild.”

Lees meer »
Eurostar Amsterdam-Londen zes maanden lang met overstap in Brussel in 2024
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Eurostar Amsterdam-Londen zes maanden lang met overstap in Brussel in 2024

Er zullen volgend jaar gedurende zes maanden geen Eurostar-treinen rechtstreeks kunnen rijden van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam naar Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Passagiers uit Nederland zullen in die periode – vermoedelijk van juli tot december 2024 – moeten overstappen in Brussel voor paspoortcontrole. Dat hebben de Nederlandse regering en Eurostar vrijdag gezegd.

Lees meer »
Leerlingen van basisschool PIT in het spoor van bekende missionaris Ferdinand Verbiest
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen van basisschool PIT in het spoor van bekende missionaris Ferdinand Verbiest

In basisschool PIT opende vrijdag een bijzondere tentoonstelling over de beroemdste Pittemnaar Ferdinand Verbiest. Alle 387 kinderen van de school, van de peutertjes tot de zesdeklassers, gingen de voorbije twee weken aan de slag rond Ferdinand Verbiest.
The post Leerlingen van basisschool PIT in het spoor van bekende missionaris Ferdinand Verbiest appeared first on KW.be.

Lees meer »
Na de IJzervloed kaarten getroffen buren Stefaan en Antoine na: “Onteigeningen en verlaging winterpeil zijn niet de oplossing”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na de IJzervloed kaarten getroffen buren Stefaan en Antoine na: “Onteigeningen en verlaging winterpeil zijn niet de oplossing”

Onze columnist én getroffen bewoner Stefaan Kempynck interviewt zijn buurman, ondernemer Antoine Vervaeke (66). De bedrijfsleider van Vervaeke Fibre nv uit Kuurne en twee firma’s in Noord-Frankrijk heeft een uitgesproken mening over de overstroming.
The post Na de IJzervloed kaarten getroffen buren Stefaan en Antoine na: “Onteigeningen en verlaging winterpeil zijn niet de oplossing” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal

Landskampioen Roeselare heeft donderdagavond op de eerste speeldag van de groepsfase in de Champions League volleybal voor mannenteams met 1-3 verloren van het Turkse Ziraat Bankasi Ankara. De setstanden in de Tombabelhal waren 19-25, 25-19, 24-26 en 24-26.
The post Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »