Krantenkoppen

Mogelijke meteorietinslag op geparkeerde auto in Straatsburg

In de Franse stad Straatsburg is een onderzoek opgestart nadat een mogelijke meteoriet is ingeslagen op een geparkeerde auto. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Niemand geraakte gewond, maar de inslag veroorzaakte wel een gat van ongeveer een halve meter in diameter in het dak van de auto. Volgens de Franse brandweer en politie is het gat mogelijk veroorzaakt door een stuk ruimtemateriaal.

Meer krantenkoppen in België

Geen smartphone voor kinderen in lagere school? “Een kind van die leeftijd heeft geen gsm nodig”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen smartphone voor kinderen in lagere school? “Een kind van die leeftijd heeft geen gsm nodig”

Elke ouder worstelt ermee: vanaf wanneer moet een kind een smartphone krijgen? In Ierland hebben de ouders van acht basisscholen de knoop doorgehakt. Géén smartphones voor hun kinderen tot die in het middelbaar zitten. Een onzinnig experiment? Of moeten we volgen? Twee experten van bij ons reageren. “We dachten eerst dat de leeftijd voor een eerste smartphone op negen jaar

Lees meer »
Madonna laat weer op zich wachten, deze keer bij de noorderburen: “Mensen die met de trein zijn, moeten al weg”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Madonna laat weer op zich wachten, deze keer bij de noorderburen: “Mensen die met de trein zijn, moeten al weg”

Op sociale media hebben fans boos en teleurgesteld gereageerd, omdat ze vrijdagavond in de Nederlandse hoofdstad lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome, een concerthal in Amsterdam, pas tegen 22.30 uur, zo’n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat ze daardoor maar een half uur van het concert

Lees meer »
Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal wel degelijk cassatieberoep aantekenen tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de Belgische staat donderdag het bevel gaf om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te doen dalen in vergelijking met 1990. Dat heeft ze aangekondigd op Radio

Lees meer »
Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles

De nieuwe spin-off van de Amerikaanse advocatenreeks ‘Suits’ gaat zich afspelen in Los Angeles. Dat heeft Beatrice Springborn, de baas van Universal International Studios, bekendgemaakt. Volgens haar zal de serie “dezelfde energie en knappe mensen hebben als het origineel”.

Lees meer »
Israël wist jaar op voorhand dat Hamas bloedige aanval plande: “Grootste inschattingsfout in Israëlische geschiedenis”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israël wist jaar op voorhand dat Hamas bloedige aanval plande: “Grootste inschattingsfout in Israëlische geschiedenis”

Israël wist al een jaar op voorhand dat Hamas een bloedige aanval wilde lanceren. Dat schrijft de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ op basis van een document waarin de plannen van de terreurgroep in detail staan uitgelegd. De Israëlische autoriteiten waren daarvan op de hoogte, maar besloten geen gehoor te geven aan de waarschuwingen. Het plan vormde zogezegd geen

Lees meer »
Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk

Woensdagavond overhandigde provinciegouverneur Carl Decaluwé in zijn ambtswoning op de Burg in Brugge ereplaketten aan zestien West-Vlaamse verenigingen die in 2023 de titel ‘Koninklijke Maatschappij’ toegekend kregen. Elke vereniging die minstens vijftig jaar bestaat kan daarvoor een aanvraag indienen bij het Koninklijk Paleis.
The post Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten”

Wie eindejaar zegt, denkt aan lekker eten, en dus voeren we deze maand drie Waregemse toppers op uit de wereld van de gastronomie. Beginnen doen we met Baptiste Tieberghien (31) die de populariteit van zijn restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) zag toenemen sedert hij een jaar geleden de titel Viskok van het jaar 2023 in de wacht wist te slepen.

Lees meer »