Krantenkoppen

Naakte man klopt maaltijdkoerier zijn tanden uit en valt studenten aan: zwaarbewapende agenten moesten hem overmeesteren

De tanden van een maaltijdkoerier uitgeslagen, een studente van de fiets gesleurd en nog een student een beenbreuk geklopt. Een bewoner van een drukke straat in Gent is dit weekend naakt en onder invloed van drugs door het lint gegaan. Het bijzonder bijstandsteam van de politie moest hem arresteren.

Meer krantenkoppen in België

Israëlische gijzelaars Noam (17) en Alma (13) kregen tijdens vrijlating te horen dat moeder werd vermoord: “Een traumatisch moment”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëlische gijzelaars Noam (17) en Alma (13) kregen tijdens vrijlating te horen dat moeder werd vermoord: “Een traumatisch moment”

De afgelopen dagen heeft de Palestijnse terreurgroep Hamas tientallen Israëlische gijzelaars vrijgelaten als deel van de wapenstilstand in de Gazastrook. Zaterdag konden ook de 17-jarige Noam en zijn 13-jarige zus Alma huiswaarts keren en herenigen met hun ouders. Maar wat een gelukkig moment had moeten worden, werd al snel overschaduwd door vreselijk nieuws. Kort na hun vrijlating kregen de twee

Lees meer »
Katholiek Onderwijs wil discussie over hervorming onderwijslandschap: “Systeem kraakt in zijn voegen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Katholiek Onderwijs wil discussie over hervorming onderwijslandschap: “Systeem kraakt in zijn voegen”

Omdat scholen kampen met een enorm lerarentekort, een gebrek aan moderne gebouwen en een versnippering van onderwijsmiddelen, pleit Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor een grondige “heroverweging” van het Vlaamse onderwijslandschap. De koepel wil met het veld de dialoog hierover opstarten, vraagt de overheid om een kader daarvoor te creëren en legt zelf enkele pistes op tafel.

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kwam naar Wingene om het project voor de automatische uitbetaling van de geboortepremies officieel te bekrachtigen. Ouders ontvangen vanaf nu hun geboortepremie automatisch en hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.
The post Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Thibaut Cloet baat winterbar uit op Ieperse kerstmarkt: “Barski is een project voor meerdere jaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Thibaut Cloet baat winterbar uit op Ieperse kerstmarkt: “Barski is een project voor meerdere jaren”

Samen met zijn schoonbroer Jonas Verfaillie baat Thibaut Cloet vijf weken lang de winterbar Barski op de Ieperse kerstmarkt uit. Ook al heeft Thibaut wel een beetje ervaring in de horeca, het blijft een groot avontuur voor de 32-jarige energietechnicus en ex-voetballer.
The post Thibaut Cloet baat winterbar uit op Ieperse kerstmarkt: “Barski is een project voor meerdere jaren” appeared

Lees meer »
Klimaatzaak haalt slag thuis in beroep: rechter verplicht overheid om uitstoot broeikasgassen sneller naar beneden te halen
VRT NWS
VRT NWS

Klimaatzaak haalt slag thuis in beroep: rechter verplicht overheid om uitstoot broeikasgassen sneller naar beneden te halen

Het Brusselse Hof van Beroep verplicht de Belgische staat, het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de uitstoot van broeikasgassen sneller te reduceren. Die moeten in 2030 55 procent lager liggen dan in 1990. Het Hof oordeelt dat de overheden tot nu toe onvoldoende maatregelen hebben genomen om de mensenrechten van de burgers te beschermen.

Lees meer »