Krantenkoppen

Nieuwe ebbe- en vloeddeuren voor Mercatorsluis in Oostende

Op maandag 20 november werden de opwaartse ebbedeuren van de Mercatorsluis in Oostende verwijderd. Dinsdag gaan de werken verder met de verwijdering van de opwaartse vloeddeuren. De sluisdeuren van het Mercatordok waren dringend aan vervanging toe.

De opwaartse ebbe- en vloeddeuren zijn sterk verouderd en in slechte staat. Hierdoor is er waterverlies en kan het Mercatordok moeilijk op peil gehouden worden. Beide stellen deuren worden daarom vervangen, inclusief het beneden- en bovendraaipunt. Om de scharnieren te vervangen, die zich onder water bevinden, worden droogzetcaissons geplaatst. Dat is een soort kist die we leegpompen om in het droge te kunnen werken.

Hinder

De werkzaamheden zullen – zonder onvoorziene omstandigheden – duren tot begin februari. © MDK

Tijdens de werken is er geen scheepvaartverkeer mogelijk van en naar het Mercatordok. De hinder voor het busverkeer zal variëren gedurende de werken. Er zullen wel steeds zes busstations van De Lijn beschikbaar blijven. De Montgomerydokbrug wordt tijdens de werken afgesloten. De bussen rijden om via de Mercatordokbrug. Voor de voetgangers wordt er een vrije doorgang voorzien langs de Visserskaai.

Timing

De werkzaamheden zullen – zonder onvoorziene omstandigheden – duren tot begin februari. Tijdens de kerstvakantie zal de Montgomerydokbrug tijdelijk geopend zijn.

The post Nieuwe ebbe- en vloeddeuren voor Mercatorsluis in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)
VRT NWS
VRT NWS

UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)

De Universiteit van Antwerpen heeft een tentoonstelling geopend met 20 boeken uit de persoonlijke bibliotheek van de Ierse auteur Samuel Beckett. De UA heeft eerder dit jaar 771 stukken uit zijn persoonlijke bibliotheek ontvangen om de komende 10 jaar te onderzoeken. Het is de eerste keer dat er zoveel materiaal van een buitenlandse topauteur naar de Antwerpse Universiteitsbibliotheek komt.

Lees meer »
Weervrouw Jacotte Brokken onthult: “Het weerbericht is nooit live”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Weervrouw Jacotte Brokken onthult: “Het weerbericht is nooit live”

Jacotte Brokken maakt donderdagavond haar opwachting in ‘De slimste mens ter wereld’. Ze heeft meteen een verrassende onthulling in petto voor Erik Van Looy: het weerbericht bij VRT is nooit live, maar wordt vooraf opgenomen. “We nemen dat op”, zei Brokken in de quizshow. “Het weer is nooit live.” Presentator Erik Van Looy was verrast door deze informatie. “Dan moet

Lees meer »
Nieuwe zoekactie in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen levert niets op: nog steeds geen spoor van dader of moordwapen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe zoekactie in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen levert niets op: nog steeds geen spoor van dader of moordwapen

Een nieuwe zoekactie in de buurt van de woning van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen (58) heeft geen resultaat opgeleverd. Dat bevestig het parket Oost-Vlaanderen. Donderdagochtend kamden speurders van de Cel Vermiste Personen en het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie de omgeving opnieuw uit in de hoop het moordwapen of andere sporen te vinden. Rond de middag werd

Lees meer »
SVD Kortemark kan boost gebruiken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SVD Kortemark kan boost gebruiken

SVD Kortemark is er vorig weekend niet geslaagd om EVC Beselare een hak te zetten. Integendeel: doelman Kevin Ramboer (30) moest zich zes keer omdraaien om de bal uit zijn netten te halen. Zondag spelen de blauw-gelen opnieuw in eigen huis tegen de buren uit Gits.
The post SVD Kortemark kan boost gebruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »
Muziekgroep Royalty Busters neemt afscheid met ‘End of the road’: “Een laatste knaloptreden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Muziekgroep Royalty Busters neemt afscheid met ‘End of the road’: “Een laatste knaloptreden”

Na zaterdag 23 december trekt de band Royalty Busters de stekker eruit. Nog één keer gaan ze knallen, met een bijzondere show vol fijne muziek. Dat doen ze in het OC in Aarsele. “Het wordt een afscheid in absolute schoonheid.”
The post Muziekgroep Royalty Busters neemt afscheid met ‘End of the road’: “Een laatste knaloptreden” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Mulder sport en ontsnapt ten voordele van De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mulder sport en ontsnapt ten voordele van De Warmste Week

Voor het derde jaar op rij zet het ontbijtgranenbedrijf Mulder zich in voor de Warmste Week. Dit jaar pakt het bedrijf langs de Beversesteenweg het zelf nog groter aan. Ook de buren van Accent en VDL worden bij het initiatief betrokken en naast de trailer van de Company Games werden ook twee escape rooms van Onder Vuur opgesteld. Enkele bekende

Lees meer »
“Crisisberaad in het paleis”: koning Charles opent jacht op koninklijke klokkenluider
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Crisisberaad in het paleis”: koning Charles opent jacht op koninklijke klokkenluider

“De stemming is zó gespannen.” Nadat Charles (75) en prinses Kate (41) werden genoemd als ‘racistische royals’ houdt de koning crisisoverleg om terug te kunnen slaan. “De zoektocht naar het lek is begonnen”, klinkt het strijdvaardig bij zijn medewerkers. Koning Charles voelt zich zo “zwaar verraden” dat “alle mogelijke opties” openliggen om de koninklijke klokkenluider tot zwijgen te brengen. Was

Lees meer »