Krantenkoppen

Noord-Korea waarschuwt Japan over op til zijnde lancering spionagesatelliet

De Japanse kustwacht waarschuwt schepen in de Gele Zee en de Oost-Chinese Zee voor een Noord-Koreaanse spionagesatelliet die in de komende dagen gelanceerd wordt.

Meer krantenkoppen in België

Kaart | Zo heeft Nederland gestemd
De Standaard
De Standaard

Kaart | Zo heeft Nederland gestemd

De PVV van Geert Wilders heeft de verkiezingen met grote voorsprong gewonnen. De partij deed het overal in het land goed, en haalde ook opvallend veel stemmen in de grootste Nederlandse steden. Onder meer in Rotterdam en Den Haag staat Wilders volgens de voorlopige uitslagen op kop.

Lees meer »
Schoolmappen in frigobox of maxi-cosi: ludieke actie in Middenschool Halle doet leerlingen nadenken over gewicht boekentas
VRT NWS
VRT NWS

Schoolmappen in frigobox of maxi-cosi: ludieke actie in Middenschool Halle doet leerlingen nadenken over gewicht boekentas

Omdat leerlingen vaak te veel spullen meesleuren in hun rugzak of boekentas, heeft de GO! Middenschool in Halle een ludieke actie georganiseerd om leerlingen en ouders te doen nadenken over het gewicht van de boekentas. Op de "alles behalve een rugzak"-dag brachten de leerlingen hun schoolgerief mee in een alternatief, zoals een kattenmand of een frigobox.

Lees meer »
Wout schrapt in zijn voorjaar en Remco gaat niet naar de Giro: dit weten we al over het programma van Van Aert en Evenepoel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wout schrapt in zijn voorjaar en Remco gaat niet naar de Giro: dit weten we al over het programma van Van Aert en Evenepoel

14 februari, Valentijnsdag, Volta ao Algarve. Vertrouwd terrein, bron van succes en dus ideaal voor Remco Evenepoel (23) om er het belangrijke wielerseizoen 2024 af te trappen. In functie van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix lijkt Wout van Aert (29) dan weer enkele koersen uit zijn voorjaar te zullen schrappen, waaronder één belangrijk Monument. Een blik op het voorlopige

Lees meer »
Verslaafd aan vriendschappen, kan dat?
De Standaard
De Standaard

Verslaafd aan vriendschappen, kan dat?

Toen schrijfster Elizabeth Day op een dag haar vriendennetwerk onder de loep legde, stelde ze vast dat ze wel heel veel mensen om zich heen verzameld had. Ze is verslaafd aan vriendschappen, bleek uit haar zelfonderzoek. ‘Aardig gevonden worden door anderen was voor mij van levensbelang.’

Lees meer »
Molenbeek opent eerste antidiscriminatieloket van België
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Molenbeek opent eerste antidiscriminatieloket van België

Sint-Jans-Molenbeek krijgt binnenkort een antidiscriminatieloket. De Brusselse gemeente is daarmee de eerste in België die een dergelijk loket zal hebben, zegt de Molenbeekse gemeenteraad donderdag in een mededeling. Bedoeling is discriminatie op vlak van werk en huisvesting tegen te gaan.

Lees meer »
LIVE F1 ABU DHABI. George Russell snelste in eerste vrije oefensessie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE F1 ABU DHABI. George Russell snelste in eerste vrije oefensessie

Max Verstappen gaat zondag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi op jacht naar vier op een rij. Na zijn zeges in 2020, 2021 en 2022 wil de Limburgse wereldkampioen superjaar 2023 afsluiten met de 19de grandprixzege van het jaar. Volg in onderstaande liveblog de ontwikkelingen op de voet rond de traditionele afsluiter van het formule 1-seizoen.

Lees meer »